január 15.
Lóránt, Loránd

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
CELEBSZEMLE
Köböl Anita is felszólalt a Föld megmentése érdekében
A műsorvezetőnő is felhívja a figyelmet a környezetvédelemre.

A környezetvédelem mindig fontos szerepet játszott Köböl Anita életében és ez a közel múltban történt események kapcsán csak felerősödött benne. Az Amazonas tragédiája igazi globális válságot okozhat a Földön és Anita most erre hívta fel az emberek figyelmét.

˝Aggódom. És a szívem szakad meg. A világ, ahol élünk, lángokban áll. Persze mondhatjuk, hogy a Föld végzi a dolgát, a természetes kiválasztódás folyamata egy új életet teremt. A hamu alatt új csíra nő, új virág bontja ki szirmait, új fák kúsznak az ég felé. DE EZ MOST MÁS!

Kétségbe esetten nézem a híreket. A tragédia emberi mulasztás következménye. Mi tettük ezt vele. Mi, akik mindent Neki köszönhetünk. Én még más közegben nőttem fel, az emberi létezésnek más alapjai voltak, gyerekként a fogyasztói társadalom szerves részévé váltam. Csak most, felnőttfejjel látom és kezdem megérteni, hogy hová jutottunk.

De még kétségbe ejtőbb a gondolat, hogy hová tartunk!? Elindultam a változás, a változtatás útján: szelektív gyűjtöm a szemetet, figyelek a víz és áramfogyasztásomra, a használt ruhákat évek óta bálákba gyűjtöm, adományozom, cuki kis rongy bevásárló szatyorral járok a boltba. De bőven van még mit tenni, ezt én is tudom. Ha azonban semmit se tennék, az sokkal rosszabb lenne! Ha közömbös lennék a világ dolgai iránt, amely ennyi szépet ad nekünk, aki maga az élet, akkor hogyan reménykedhetnék abban, hogy az én gyerekemnek majd jó lesz!?

Hiszen a Föld, ahova születik, már nem lesz képes neki megadni mindazt, amiket én kaptam tőle. De képtelen voltam meghálálni. Ideje elkezdeni gondolkozni, és legfőképpen CSELEKEDNI! Minden apró lépés számít, higgyétek el!˝

-írta Köböl Anita az Instagramon.

Soha nem látott mértékben lángol a brazil őserdő és óriási füstbe borult az Amazonas. A füst a 2700 kilométerre fekvő Sao Paulót is elsötétítette, és már az űrből is látszódik a tűz.

A FEM3 Caféban Köböl Anita készített egy különleges indozés fogást, amivel Balin töltött nyaralása alkalmával találkozott. A nasi goreng nevezetű ételben van csirkemell, a gyönyörű műsorvezető pedig tudta, hogy Kadlecsek Krisztián nem fogyaszt húst, így meglepte őt egy igazán vegetáriánus étellel.

Előnézeti kép forrása: Köböl Anita Instagram oldala.

2019. augusztus 27. 6:30

Címkék: celebszemle   köböl anita

KÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG