július 8.
Ellák

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
CELEBSZEMLE
Szomorú hír: Visszavonul az Exatlon Hungary Bajnoka
Hosszas őrlődés után Gyarmati Panka meghozta a döntést: abbahagyja a snowboardot.

Az Exatlon Hungary Bajnoka, a világkupagyőztes Gyarmati Panka 12 éves korában kezdett el snowboardozni, legnagyobb álma pedig az volt, hogy olimpiai bajnok legyen. Vágya azonban szertefoszlott, amikor a 2014/2015-ös szezonban nem sikerült kvalifikálnia magát, majd sípcsonttörést szenvedett és teljesen reményvesztetté vált.

panka.JPG

Ekkor Panka majdnem abbahagyta a snowboardot, de végül mégis amellett döntött, hogy tovább folytatja. Milyen jól tette, hiszen ezek után érte el élete egyik legjobb eredményét, Világkupát nyert 2016-ban, ezzel ő lett az első magyar sportoló, aki a Nemzetközi Síszövetség valamely szakágában versenyt nyert. 

Panka ettől felbátorodva megcélozta a 2018-as téli Olimpiát is, úgy gondolta, szép lezárása lehetne ez a pályafutásának, végül azonban nem sikerült kijutnia a versenyre, emiatt pedig elmondása szerint egy örök tüske marad majd benne. Végül Panka meghozta a nagy döntést: nem folytatja a versenyzést ebben a szezonban.

W40A2902.JPG

Panka azonban mindenkit megnyugtatott: továbbra is a sport közelében szeretne maradni, hiszen szeretné biztatni és bátorítani az embereket arra, hogy mozogjanak. A sportoló ezért is örült az Exatlon Hungary lehetőségének, mivel a rengeteg jó élmény, új barát és tapasztalat mellett, a sportolást is népszerűsíteni tudta általa.

2019. május 10. 17:24

Címkék: celebszemle   gyarmati pankaKÖZÖSSÉG
          


MŰSORÚJSÁG