december 13.
Luca, Otília

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
CELEBSZEMLE
Lehull a lepel: ezért kellett meghalnia Jacknek a Titanicban
A film 1997-ben robbant be a mozikba és több, mint 20 évvel a megjelenést követően a rendező megdöbbentő titkot árult el.

A mozitörténelem egyik legérthetetlenebb halála egyértelműen Jack Dawsoné. A rajongók több, mint két évtizede frusztráltak, amiért a románcnak ilyen módon szakadt vége. Miért nem férhetett oda Jack az ajtóhoz? Rose miért nem szorított neki helyet maga mellett? A rendező, James Cameron szerint ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Elmondása alapján a felvétel előtt egy órával jött az az ötlet, hogy a fiú nem éli túl a katasztrófát.

˝Tragikusnak, keserédesnek kellett lennie. Úgy értem, számomra egy szerelmi történetben az energia átadása olykor kétirányú. Ebben az esetben ez az életenergia átadása a másik félnek.˝- árulta el.

Cameron azzal érvelt, hogy Jack önmaga helyett Rosenak adta ˝azt a szikrát, ami a túléléshez elengedhetetlen volt˝ és ˝egy újabb esélyt adott neki, hogy éljen˝.

˝Megígérteti vele, hogy a lány soha nem szegi meg az ígéretét, ez egy fogadalom arra, hogy nem adja fel az életét. Az irnóia az volt, hogy Rosenak el kellett engednie őt, de valójában a szerelme soha nem hagyta el a nőt, mert a szikra, amit átadtak neki, benne él tovább. Tehát Jacknek meg kellett halnia.˝

A rendező 2017-ben egy interjúban elmondta, hogy a fiú halála ˝művészi választásnak minősült˝ és ˝ostobaság, hogy ennyi év után is ezen vitatkoznak az emberek˝.

˝Ha túlélte volna, a film végének nem lett volna értelme.˝- tette hozzá.

titanic.jpg

Forrás: News.com.au

2018. június 9. 8:00

Címkék: celebszemle   celebszemle_külföldi_sztár   katasztrófafilm   titanichirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG