december 16.
Etelka, Aletta

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
CELEBSZEMLE
Kulisszatitok: Így kelnek életre a dinoszauruszok a Jurassic-filmekben
Hamarosan a mozikba kerül Steven Spielberg klasszikusának vadonatúj folytatása, a Jurassic World: Bukott Birodalom, ez alkalomból pedig a TV2-n június 10-én, azaz vasárnap este felidézheted az 1993-as Jurassic Park legizgalmasabb pillanatait. Hangolódj a filmekre néhány olyan kulisszatitokkal, amit eddig tuti nem tudtál!

Amikor Steven Spielberg és az Universal elhatározta, hogy elkészítik a Jurassic Park filmet, valójában mindannyian hatalmas kockázatot vállaltak. Spielberg az egyik interjúban úgy fogalmazott, hogy volt egy örök kérdés: ˝Vajon a tudományos fantasztikum válhat-e tudományos lehetőséggé?˝

Talán ezt a kérdést sikerült is megválaszolni, ugyanis a film készítése alatt annyit foglalkoztak a dinoszauruszokkal, hogy az őslénytan kutatásainak eredményeit rekordszerűen megnövelték. Nem mellesleg a filmnek hatalmas sikere lett, aminek valószínűleg az oka az, hogy sikerült tökéletesen testközelbe hozni az emberekkel a hatalmas lényeket.

Nézd meg az alkotókkal és a két főszereplővel, Chris Prattel és Bryce Dallas Howarddal készült interjút a legújabb részről, amiben főként a dinoszauruszok és az emberek kapcsolatáról beszéltek!

A dínók az aprólékos tanulmányozásoknak köszönhetően hihetetlenül élethűre sikerültek, oly annyira, hogy volt rá példa, amikor szó szerint életre is keltek. A 25 évvel ezelőtti film forgatásáról egy vicces sztori szivárgott ki, amikor a T-rex megmozdult véletlen üzemzavar miatt. Kathleen Kennedy producer így emlékezett vissza a vérfagyasztó élményre: ˝A T-rexünk nagyon izgatott volt néha, a frászt hozta ránk. Éppen ebédeltünk, amikor hirtelen feléledt. Egy pillanatra nem tudtuk, hogy mi történik, majd rájöttünk, hogy mindez az eső miatt volt. Az emberek még sikítoztak is...˝

2005-ben egyébként Dr. Mary Schweitzer paleontológus az egyik megkövesedett Tyrannosaurus rex csontjában vörös vérsejteket, illetve lágyszöveteket talált, ami azt jelenti, hogy egyszer a dinoszauruszok klónozása valósággá válhat. A Jurassic World legújabb részében erről még nincs szó, de elképesztő technikával varázsolták életszerűvé az óriási lényeket.

A Jurassic World: Bukott Birodalom június 7-én érkezik a mozikba, ezért már jó néhány kulisszatitkot felfedtek a filmből. Hogy hogyan kelnek életre a hatalmas őslények, azt ebben a videóban nézheted meg: 

Nem utolsó sorban a rendkívül realisztikus dínók mellett a különböző látványelemekre is érdemes odafigyelni, hiszen hihetetlen mennyiségű munka, kreativitás, és kitartás van mögöttük. Gondoltad volna, hogy néhány perces jeleneteket két különböző kontinensen vettek fel? Minden kis részlet számít, ezért a film készítői alapos munkát szerettek volna végezni, nemcsak a dinoszauruszokkon. A legjobb példa erre az, amikor kilátástalan helyzetben találják magukat a Jurassic World hősei, Claire és Owen, akik menekülőre fogják, mielőtt a teljes sziget felrobbanna. Szerencséjükre ráakadnak egy pörgőgömbre, amivel megmenekülhetnek.

Kíváncsi vagy, hogyan forgatták le a jelenetet? Akkor nézd meg a videót, ugyanis a film sztárjai és készítői elmesélték!

 Ahogyan azt már a cikk elején is említettük, június 10-től, vagyis vasárnap esténként 21.00-tól újra átélheted a Jurassic Park Trilógia izgalmait a TV2-n! Ne maradj le egyik részről se! Jó szórakozást a filmhez!

Cikk forrása: IMDb.com 

2018. június 5. 6:00

Címkék: celebszemle_külföldi_sztár   celebszemle   jurassic parkhirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG