november 19.
Erzsébet

MŰSORAINK VIDEÓK TELJES FILMEK TELJES ADÁSOK MŰSORÚJSÁG SZÓRAKOZÁS TV2 INFÓ KARRIER TV2 AKADÉMIA
CELEBSZEMLE
A 68 éves Meryl Streep semmit sem vesztett fiatalkori lendületéből!
Hollywood egyik legragyogóbb csillagán nem fog az idő vasfoga. Kattints!

A 68 éves Meryl Streep a mai napig az egyik legfoglalkoztatottabb színésznők közt tartják számon. A filmstúdiók is megtanulták, hogy neve aranyat ér. Sikerének kulcsa nem csak tehetségében keresendő. Azon kevesek egyike, aki képes volt az idő múlását elfogadni, nem állt be a plasztikai műtétek lelkes követőinek táborába, és ez a belőle áradó természetesség az, ami annyira különlegessé teszi őt. Egész egyszerűen színésznőnek született!

Karrierje során eddig már hússzor jelölték Oscar-díjra – ezzel pedig ő a legtöbbször nominált színésznő -, amiből három szobrot haza is vitt. Továbbá harminc Golden Globe jelölését nyolcszor váltotta díjra.

1949. június 22-én született New Jerseyben, egy német-svájci gyökerekkel rendelkező édesapa, és egy brit-német-ír származású édesanya első gyermekeként. A gimnáziumi évek alatt már megmutatkozott a színjátszás iránti szenvedélye, így aztán a Yale Egyetem dráma szakán diplomázott 1975-ben. Első filmes sikere sem sokáig váratott magára, 1977-ben a Júlia című alkotással kezdődött minden, és szerencsére ez a szárnyalás a mai napig tart.

Férjével, Don Gummer szobrászművésszel, közel 40 évbe házasok és négy gyermek büszke szülei.

Dudás Viktor filmszakértő a 2017-es Golden Globe-díjátadó után a Mokkában beszélt arról, hogy Meryl Streep tipikusan az amerikai álom megtestesítője: családanya, aki egy férfi mellett éli le az életét, olyan, mint ˝a néni a szomszédból˝. A filmszakértő szerint ez a ˝semmi különös˝ a titok, amivel minden szerepet el tud játszani. Filmjei több mint kétmilliárd dollárt termeltek, noha szerepeit sosem sztárgázsiért vállalta. Dudás Viktor Meryl Streep díjátadón mondott beszédéről is nyilatkozott.

 

A cikk forrása: Wikipedia.
Kiemelt kép forrása.

2017. június 25. 8:00

Címkék: meryl streep   hollywood   színésznő   oscar-díj   golden globe   celebszemle_szexi   celebszemle_akkor_és_most   celebszemle_születésnaphirdetés
KÖZÖSSÉG
          MŰSORÚJSÁG