HUNGARIKUMOKKAL A VILÁG KÖRÜL
Hungarikumokkal a világ körül - 6. adás - 2018.02.09.

Balázs és Dániel Vietnamban, Hanoiban töltött egy napot, ahol találkoztak Attilával. A 69 éves vietnami férfi a `70-es években tanult Magyarországon magyar-történelem szakon. Később visszaköltözött Vietnamba, de meghatározó emlékei vannak az itt töltött időről. Még egy érdekes találkozás is várt a fiúkra, akik nagyon sajnálták, hogy ilyen rövid időt töltöttek Hanoiban. Tovább utazva Thái Bìnhbe pedig megtalálták azt a helyet is, ahol Friedmann Endre, vagyis Robert Capa meghalt.

Elképzelte már, hogy eldobja a munkáját és a megszokott életét pár hónapra? Két srác, Kurucz Dániel és Horvath Balázs megcsinálta és bejárta hátizsákkal Ázsiát. Moszkvától Bangkokig vonattal, busszal, hajóval, és stoppal tették meg a közel 20.000 kilométert. Mindeközben maradt arra is idejük, hogy megkeressék Ázsia magyar vonatkozású kincseit, a sanghaji Petőfi Szobortól, Robert Capa halálának helyszínétől a dél-vietnámi Kőrösi Csoma Sándor buddhista sztúpájáig. A nyolc részes dokumentumfilm garantáltan kiszakítja a téli napok szürkeségéből.

Címkék: horvath balázs   hungarikum   hungarikumokkal a világ körül   kaland   kurucz dániel   vietnam

2018. február 9. 23:55Kapcsolódó anyagok
KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS