HAL A TORTÁN
Egy hét az Operettszínház sztárjaival

A Hal a tortán vendéglátói: Brasch Bence, Szulák Andrea, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté és Oszvald Marika.

Brasch Bence: 1991. május 4-én született Mosonmagyaróváron. Szülei hároméves korában elváltak, édesanyja nevelte őt és nővérét, Esztert. Bence Mosonmagyaróváron járt a Móra Ferenc Általános Iskolába és a Kossuth Lajos Gimnáziumba. Az iskolai színjátszó csoporttal rendszeresen adtak elő musicaleket, amikkel országos versenyekre is bejutottak. 2009-ben jelentkezett egy tehetségkutató műsorba. Azóta már egy kislemez, egy zenei díj és három listavezető dal és videoklip van a háta mögött. 2010 júniusában felvételizett a Budapesti Operettszínház musical szakára. 2011-ben a Rómeó és Júlia musical változatában ő játssza Mercutiót. Hosszú távon színészkedéssel szeretne foglalkozni, de az éneklés is érdekli. 2010. június 5-én elnyerte az egyik legnevesebb hazai ifjúsági magazin "Év felfedezettje" díját.

Szulák Andrea: Sokáig külföldön vendég tánczenész volt, majd a Neoton Família kettészakadása utáni új Neoton együttes énekesnője lett. Gyakran lép fel musicalekben és zenés darabokban. 1991-ben Moszkvában megnyerte az OIRT-fesztivál nagydíját. 1992-ben Egerben győzött a táncdalfesztiválon. 1993-ban elsőként képviselte volna Magyarországot az 1993-as Eurovíziós Dalfesztiválon Árva reggel című dalával. 1994-ben az év énekesnőjévé választották. Gyarmati Gábortól 2007. április 26-án kislánya született: Rozina. 2013-ban a TV2 Ének iskolája című műsorában a tanári karnak volt a tagja.

Oszvald Marika: 1952. április 12-én született Budapesten. Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operett-énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1974-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát Vámos László osztályában (1971-től). 1971–1972 között a Szegedi Nemzeti Színház, 1972-től napjainkig a Fővárosi Operettszínház elismert tagja. Kitűnően táncol és énekel. Fellépett többek között: Münchenben, az USA-ban, Izraelben, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban és Japánban.

Mészáros Árpád Zsolt: 1974. március 23-án született Nyíregyházán. Saját bevallása szerint soha nem akart színész lenni, bár már gyerekkorában színjátszó körbe járt, hogy kiélhesse szereplési vágyát. Általános iskola után a vendéglátóipar felé kacsingatott, de túljelentkezés miatt csak egy szakmunkásképző iskolába vették fel. Itt három évig tanulta a teljeskörű gépi forgácsoló szakmát. Egy nap Gaál Erzsébet és Zsótér Sándor statisztákat kerestek a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházba. A meghallgatásra csak a matekóráról való igazolás reményében ment el, ennek eredménye egy forradalmár szerepe lett a Danton halála című színdarabban. Ezután egymást követték a kisebb nagyobb prózai szerepek, azonban sokáig nem foglalkozott komolyan a színészettel. 1997-ben kollégáival egy színházi vállalkozás keretében megalapította a NapFolt Produkciót, amelynek egyik nagy sikere volt a Rémségek kicsiny boltja című előadás. Az egyik ilyen előadáson egy féltékeny táncos megütötte, s ő magatehetetlenül a földre zuhant, ezáltal a lengőbordája beleszúródott a veséjébe. 2 nappal később derült csak ki, hogy nem egy egyszerű sérülésről van szó. Az orvosok egy 6,5 cm-es rosszindulatú daganatot találtak a bal veséjében, amit azonnal műteni kellett. Ki kellett venni a veséjét. Ezután 3 év rehabilitáció következett, akaraterejének köszönhetően sikerült felépülnie. A felépülése ideje alatt kezdett el énekelni tanulni Toldy Máriánál. A vidéki sikerek után 2000-ben felkérést kapott Kerényi Miklós Gábortól Riff szerepére (West Side Story). Az áttörő sikert azonban a Mozart című musical hozta meg számára 2003-ban, amibe 1 hét próba után kellett beállnia. 1 év alatt olyannyira belopta magát a nézők szívébe, hogy megkapta a 2004-es Súgó Csiga fődíját. 2005 óta a Budapesti Operettszínház tagja. 

Kerényi Miklós Máté: 1983. március 15-én született. Már 12 évesen játszott musical szerepeket, majd drámatagozatos gimnáziumban érettségizett, és felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical tanszakára, ahol 2005-ben végzett (többek között Dolhai Attilával, Nagy Sándorral, Peller Annával és Nádasi Veronikával). Ezután az Operett Akadémia tagjaként képezte tovább magát, most pedig a Budapesti Operettszínházban elsősorban táncos-komikus és musical szerepeket játszik, valamint a 2009/10-es évadban a kaposvári Csiky Gergely Színházban megkapta a West Side Story musical főszerepét, vagyis ő játszhatta el Tony-t. Két és fél évvel idősebb bátyja, Dávid a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosa, édesapja Kerényi Miklós Gábor rendező, a Budapesti Operettszínház igazgatója. 2008-ban ő kapta a fiatal tehetségeknek járó Marsallbot-díjat, 2010-ben a pályakezdőknek adható Soós Imre díjat. 2012-ben Junior Príma díjat kapott.

Címkék: brasch bence   kerényi miklós máté   mészáros árpád zsolt   oszvald marika   sztárszakács   szulák andrea

2013. december 2. 16:43KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS