HAL A TORTÁN
Havas Henrik is a hét egyik sztárszakácsa

A Hal a tortán vendéglátói: ByeAlex, Dévényi Tibor, Sütő Enikő, Görög Zita és Havas Henrik.

ByeAlex: Márta Alex Kisvárdán született 1984. június 6-án, művésznevén ByeAlex Fonogram díjas magyar énekes. Bár korábban már több kislemeze megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban tett szert széles körű ismertségre. Ő képviselte Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben a Kedvesem című dalával, melyet ő maga szerzett, Palásti Kovács Zoltán készített belőle remixet, amellyel a verseny 10. helyezését érte el. Viszonylag fiatalon kezdett foglalkozni a zenével, de ezt kezdetben saját kedvtelésből elsősorban a húga és szülei szórakoztatására tette. Például PC-s játékok hangjait vágta össze és készített vicces remixeket. Egyetemistaként amatőr zenekarokban kezdett komolyabban a zenével foglalkozni. A My Gift To You zenekar énekese volt. Ekkor íródott első nagyobb sikert elért dala, a Csókolom. A zenekarral készítette el a My Gift to You nevű formációt. Az egyre ismertebbé váló előadó pszichedelikus-posztrock témákat dolgoz fel és remixlemezeket ad közzé. 2012-től ByeAlex néven szóló karrierbe kezdett. Az ismertséget a Csókolom című dal hozta meg számára. Népszerűségét igazolja, hogy viszonylag rövid idő alatt több ezer fős rajongótábort szerzett magának. A Malmöben rendezett 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon ByeAlex Magyarország 3. legjobb eredményét érte el az eddigi 11 Eurovíziós dalversenyen való részvétel összesítésében.

Dévényi Tibor: Eredetileg parodistának készült. Az 1960-as években tűnt fel, mint könnyűzenei riporter.
Az 1970-es években az egyik első magyar disc jockey-ként híresült el. Ekkoriban a Lemezlovas című zeneszámával is ismertté vált. Az 1980-as évek végén súlyos autóbalesetből gyógyult fel. A Magyar Televízió számára készített Három kívánság című műsorsorozatával lett országos hírű. Ismertté vált Tibi bácsi elintézi című műsorával is. Később olyan tévéműsorokat vezetett, mint a Torpedó és az Elektor kalandor.

Sütő Enikő: 1959. július 27-én született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait a budapesti Hámán Kató Általános Iskolában végezte, majd a szintén budapesti Leövey Klára Gimnáziumban tanult és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett. Az Ez a divat című divatlap az olvasók szavazatai alapján 1979-ben Sütő Enikőt választotta az év manökenjévé. 1984-ben ő is részt vett a XX. Kerületi Habselyem Kötöttárugyár termékeiből összeállított divatbemutatón, melyet Magyarország politikai vezetője, Kádár János tiszteletére rendeztek. 1984 és 1989 között a Linda című magyar sorozat több epizódjában feltűnt Baksa Ágiként.
Sütő Enikő volt az 1991-es szépségkirálynő-választás zsűrielnöke. 1999-ben szerepet kapott Balogh Zsolt Ez volt a divat, ez lett a divat című filmjében. Tagja az Egészség Hídja Összefogás Egyesületnek. Folyékonyan beszél magyarul, angolul és oroszul.

Görög Zita: Középiskolai tanulmányait Budapesten kezdte. A Bródy Imre Gimnázium művészeti osztályának dráma tagozatára járt Budapesten. Ekkor kezdett fotómodellkedni. 24 országban dolgozott modellként, többek között egy évet az Egyesült Államokban, egyet Olaszországban, fél évet pedig Franciaországban töltött. Modellkedésének ideje alatt – míg Amerikában volt – szerepelt a Den of Lions című filmben.
Nemzetközi sikereit azonban az Underworld, és az Underworld: Evolution nevű filmszerepekkel érte el.
Élettársa volt Seres Attila koreográfus, akivel a Megasztár forgatásán ismerkedett meg. 2007-ben megszületett Milán nevű fia és 2008-ban Lotti nevű lánya.

Havas Henrik: 1967-ben autóvillamossági műszerészként végzett, de dolgozott taxisként is. 1978-ban egy tehetségkutató versenyen mutatkozott be. Elvégezte a JATE Állam- és Jogtudományi Karát, és a MÚOSZ újságíróiskoláját. 1979 és 1986 között a Magyar Rádió hírszerkesztőjeként dolgozott, 1985-től a Krónika című műsor szerkesztő-műsorvezetője, majd két év múlva főmunkatársa lett. Nagy szerepet vállalt a Szorító, Első kézből, Jó reggelt, 168 óra című műsorokban is. 1995-ben kilépett a rádióból. 2008-tól a Klubrádió műsorvezetője. Újságírói munkásságát Táncsics Mihály-díjjal jutalmazták.
1989-től a televízióban, a Nap Tv-ben műsorvezető-szerkesztőjeként mutatkozott be. Ezalatt az idő alatt több sajtóügynökség ügyvezető igazgatója volt. Az 1994-es médiaválság idején őt is elbocsátották a tévétől, majd rövidesen visszavették.


 

Címkék: byealex   dévényi tibor   görög zita   havas henrik   sütő enikő   sztárszakács

2013. október 7. 12:42KÖZÖSSÉG
© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS