HAL A TORTÁN
Ganxsta Zolee

A Hal a tortán vendéglátója: Ganxsta Zolee

Zana Zoltán néven született Budapesten 1966. január 7-én Zana József színész és Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő gyermekeként.

A középiskolát az angyalföldi Kilián György Gimnáziumban (ma: Németh László Gimnázium) végezte el. 1984–1987 között a Technoimpexnél dolgozott. Görcsönyben egy híd viseli a nevét. A polgármester úgy kerülte meg az élő személyről való elnevezés tilalmát, hogy a "Ganxsta Zolee" nevet nem tekintette élő személy nevének.
1988–1989 között az Őrjítő Gyógyhullám együttes tagja volt. 1989-ben került a Block nevű együttesbe. 1989–1990 között a Dance zenekar dobosa volt, ezzel párhuzamosan a Love nevű négytagú rockformációban is játszott beugró dobosként, ennek a bandának az énekese volt Szendrei Zsolt, akivel később a Sex Actionben is együtt zenéltek. Az F.O. System nevű dark rock zenekarban a legendás trió feloszlása előtt ő játszotta végig az utolsó turnét, mint dobos.
1995-től a Ganxsta Zolee és a Kartel nevű gengszter hip-hop együttes frontembere. A banda elhíresült szókimondó (gyakran vulgáris) szövegeiről. Emellett a Sex Action dobosa a KGB és a Jack Jack zenekar tagja is.
Hobbijai a jégkorong és a labdarúgás. Közismerten szurkolója a Boca Juniors-nak, az Atletico Madridnak, az Újpestnek és a finn jégkorong-válogatottnak. Nős, egy kislány, Zoé édesapja, aki 2007. augusztusában született. Kedvenc kutyafajtája az argentin dog.

 

Címkék: ganxsta zolee   sztárszakács

2013. április 22. 14:06KÖZÖSSÉG
© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS