SAJTÓKÖZLEMÉNYEK
Extrém kihívás vár Szekeres Nórára

Idén is elstartolt a világ legkeményebb szánhúzókutya versenye, amelynek összefoglalóit a hazai nézők március 23-án és 30-án láthatják a SuperTV2-ön. Az alaszkai Iditarod közel 1700 kilométeres távjának egy szakaszán, néhány napra Szekeres Nóra és Szalay Balázs is csatlakozik a mezőnyhöz, dacolva az akár mínusz 40 fokos hideggel és az extrém környezettel.

Szalay Balázs kis túlzással „hazajár” az alaszkai vadonba, nem először vesz részt az 1973 óta megrendezett, és mára a sportág világbajnokságaként számon tartott maratoni – 9-14 napig is eltartó – megmérettetésen. A sokak számára az Opel Dakar Teamből ismerős Szalay Balázs, harmadszorra vág neki a nem mindennapi kalandnak, ezúttal Szekeres Nóra műsorvezetővel. Együtt kelnek útra, a külvilágtól elvágva, motoros szánnal kísérve a világ minden részéről érkező hajtókat és kutyáikat.

Ám, hogy mennyire lesz egyszerű dolog elszakadnia a civilizációtól Szekeres Nórának, aki korábban sosem volt még ennyire szélsőséges körülmények között, az számára is óriási kérdés.

Mikor felmerült, hogy vegyek részt Balázzsal ezen a vadregényes alaszkai túrán, bele sem gondoltam komolyabban, rögtön igent mondtam. Gyerekkoromban táboroztam, és snowboardozom is, de ez egyikhez sem hasonlítható. Itt nem mehetsz be a hüttébe kicsit megmelegedni, ha nagyon átfáztál. Ennyire sosem szakadtam el civilizációtól, nem aludtam még kint a vadonban, úgyhogy izgalmas lesz nagyon. De közben meg úgy vagyok vele, hogy óriási élmény, kaland, és teljesen Szalay Balázsra bízom magam. Nem először vág neki az útnak, rutinosnak számít, bízom benne, úgyhogy erre gondolok és megnyugszom” – kezdte Szekeres Nóra.

„Azért persze időnként bevillan, hogy hol fogunk például enni vagy hol lesz majd mosdó, de tudom, megoldunk bármit. A családot viszont nagyon furcsa itt hagyni, de közben várom a különleges élményt, a végtelen hómezők csendjét, ami szerintem rendkívüli tapasztalás, befelé figyelés lesz a mai rohanó, zajos világban. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt átélhetem” – tette hozzá Nóra.

Az idei verseny beszámolóit, kulisszatitkait, és Nóráék kalandjait március 23-án és 30-án 11:20-tól láthatják majd a nézők – Iditarod 2019, a világ legkeményebb kutyaszánversenye Alaszkában és Iditarod 2019, Hószánnal a vadonban címmel a SuperTV2-ön.

Ezt megelőzően március 16-án 10:55-től pedig felvezetésként képernyőre kerül a tavalyi verseny visszatekintő beszámolója is a SuperTV2-ön.

iditarod 2019 (3).jpg

iditarod 2019 (5).jpg

iditarod 2019 (6).jpg

Címkék: hószánnal a vadonban   iditarod   sajtóközlemény   szalay balázs   szekeres nóra

2019. március 5. 13:22KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS