október 31.
Farkas
Láttamozó: November 12. Szombat - A Döntő

A Star Academy egy blogger szemével

MA!!! Ma végre kiderül, hogy Freddie-Dávid nyeri a 24 milliót és a saját albumot, legalábbis szerintem. Ördög Nóra és Majka Crystal-dal playbackkel indítanak, gondolom Kasza Tibi végre elégedett, hogy elismerték a magyar popzenéhez adott munkásságát - ezt inkább nem akarom jelzőkkel illetni, ahogy Majka se tette, okosan.

Ez a 13. Élő Show, a zsűritagok bevonulnak, Vastag és Király mintha a Men In Blacből léptek volna ki, napszemcsiben állnak, Pásztor Anna pedig Hamupipőke lesz ma este. Rövid összesítést kapunk az eddigi teljesítményekről, de lemaradtam, kiket szeretett nagyon a közönség, mert lefőtt a kávém. Igen, kávé kell nekem most, de azonnal.

A négy zsűritag a négy döntősnek, Szőcs Renátának, Hegyi Dávidnak, Pádár Alexandrának és Kertész Ivánnak mond egy-egy szót, és Renátával kezdünk, aki Christina Aguilera Candymanjét énekli, hát mit mondjak, nem hamis ugyan, de nem is valami nagy durranás. Csini az arany szoknyája, és aranyosan táncikál, elég ez vajon a döntőbe? Nálam nem. Amúgy most azokat a dalokat éneklik el az énekesek, amiket a nézők akarnak tőlük újra hallani a döntőben.

A backstage-ben az összes énekes itt van, és most teszem fel a kérdést, ki emlékszik arra, ki esett ki legelőször? A zsűritagok ma már nem pontoznak, csak szóban értékelnek. Király Viktor a régi Renit látja a színpadon, és örül ennek.

Kertész Iván következik, Edda-dallal, a Gyere őrülttel. A nagymamája ismét bement hozzá az Akadémiára. A nagyi azt mondja Ivánnak, hogy egész Cibakháza összefogott Ivánért, plusz cinkelte, amiért nem mozog rendesen a színpadon. "Ne haragudj, hogy csináltam neked a reklámot, de úgy szeretlek. Szeressük még egymást sokáig" - mondja a nagyi Ivánnak, és vitt neki körtebefőttet. Tökcukiság. Kertész Iván ismét a színpadon ugrál a zöld színű spermiumoknak öltözött táncosokkal. Ez a srác tökéletesen énekel most is. Kicsit túlszaladt a púder a homlokán, és a zöld kezeslábas is bizarr, de még ez is jól áll neki.

Pádár Alexához bement az apukája az Akadémiára, és most már apa is látni fogja a színpadon. Király Viktor, apu és Dögösnő együtt tekergetik a bacont a konyhába', ez a főzőcskézés a felvezető kisfilmekben kicsit hiányozni fog. A rúdtáncos erotikus tánc következik Dögösnőtől, és eléggé vicces, hogy bár a közönség nem kedveli őt különösebben mert forróvérű, de azért szívesen elnézegetik még egyszer, ahogy rúdon tekereg és simogatja magát bugyikában (bodyban). Most kicsit erőltetettnek érzem ezt a nyögős dalt, Take Off My Clothes a címe, és amúgy elég unalmas az eredeti verzió.

Ördög Nóra nem bírja ki, hogy ne szóljon be Majka magasságára, Alexa mellett ugye feltűnően alacsony. Fontos, hogy felismerjük 2017-ben, mondja a nézőknek Vastag Csaba, és hát nyilván megkapja, hogy 2016 van, hellóka. Kicsit mintha összezavarodott volna a látványtól, ugye? Király Viktor szeretne írni egy dalt Alexának! VÁÓ! "Annyira ízetlen lett volna ez a műsor nélküled!" - véleményez Pásztor Anna.

"Miskovits Marci élőben jelentkezik be hátulról!" - mondja Majka és már röhög is mindenki, hát igen, ez pont úgy hangzott, ahogy. Dögösnő felizzította a kedélyeket.

Folytatódik a Star Academy döntője, elölről, mondja Ördög Nóra, én most már sajnálom Hegyi Dávidot, aki mindjárt fellép, mert Majka-Nóra után nehéz lesz mindenkit lenyűgöznie. Take Thatet fog énekelni Dávid, a felvezető kisfilmben az édesanyjával ölelkeznek, "amikor ott van a közelemben, megnyugszom" - mondja Dávid az anyukájáról. A dögös pasit látjuk anyuci fiaként, ráadásul egy rémcuki fehér kiskutya is vendégeskedett az Akadémián. Jön a Relight My Fire, Nyilván tökéletes előadó. Illik hozzá, továbbra is azt gondolom, hogy nem popsztár lesz, hanem musicales. "Ennek a színpadnak nagyon jól áll Hegyi Dávid" - Pásztor Anna.

A második kör következik, a sztárduettek jönnek, de előtte még részeredményeket is kapunk. Hárman 62 % körül állnak, ez most az igenek és nemek aránya, tehát szinte mind a négy döntősre mennek az igenek bőven.

Szőcs Renáta szegény az Alma együttes szülinapi dalát kapta, de ő élvezi, én sajnos nem. Az előadás cukiság, Szőcs Renáta kicsit Katy Perrysen őrült ezzel az óriási mosollyal és hatalmas szoknyával.

Kertész Iván következik, a Kelemen kabátbannal énekli a nyári gyerekek a balaton partont, és az van, hogy elég vicces, ahogy Ivánhoz görnyed a Kelemen kabátban langaléta énekese. Egyáltalán nem lóg ki ebből a dalból Iván, és ez kell az ő zenei profiljához, mondja a Kelemen kabátban énekese, és egyetértek.

Reklám vége, és már csak kábé egy óra, mire kiderül, ki nyeri a 24 millát - szerintem Hegyi Dávid fogja. Pádár Alexa Dögösnő és Takáts Tamás lépnek fel hamarosan, a felvezető kisfilmben Takáts átöltözteti Dögösnőt, hogy nemár plázacicába nyomják a bluest. A zenélés olyan mint a szex, kezdi az okítást a mester, és szerintem ebben mindketten megegyeznek. A pocsolyába léptem első sora hangzik el a színpadon, és teljesen egyértelmű, hogy az este legjobb előadását fogjuk most megkapni. Meggugliztam, és Takáts Tamás 59 éves. 59! Szóval le a kalappal.

Hegyi Dávid és Peter Sramek lesznek a következők a színpadon. Peter Sramek az a figura, akit akármikor meglátok a tévében, azonnal vigyorgok, és sohasem iróniából. Kicsit olyan ez a lédikarnevál, amit énekelnek, mintha egy grúz eurovíziós fellépőt látnék. Természetesen nem tudom nem nézni, annyira szórakoztató ez a cseh dalocska. "Dávid annyira jól énekel, majdnem mint én" - mondja Peter Sramek. Na nemcsak én vettem észre, hanem Király Viktor is azt a szűk piros nadrágot Srameken, bár Király szerint a nők emiatt fognak szavazni, hát szerintem meg nem. Amúgy Pásztor Anna a bőréről ilyenkor hány napig vakarja le vajon az ezüstös flitteres sprayt?

Ismét láthatjuk a fantomképeket, az első két produkció összesített szavazatait láthatjuk, valaki 132 ponttal vezet, 130 pontja van a másodiknak és 118 a harmadik helyen állónak. A harmadik kör jön, a négy döntős nagyívű dalokkal igyekszik meggyőzni a közönséget.

Szőcs Renáta csíkos miniruhában énekli a Boldogság a gyere haza című dalt, már hiányoltam a tehetségkutatóból, ez a dal is általában elhangzik mindegyikben. Nekem ez nem tetszik most, sajnálom. Fogalmam sincs, miért, csak egyszerűen nem olyan, amire számítottam. Király Viktor kicsit tényleg széttrollkodta a hangulatot azzal a mondattal, hogy de jó lenne, ha így lenne ahogy a dalban van, és nem veszekedés lenne a vége otthon - nem lennék ma Király Viktor barátnője helyében, az tuti.

Kertész Iván nemsokára hatalmasat fog énekelni, legalábbis remélem, és annyira jó lenne, ha ő nyerné meg a 24 milliót, de tartok tőle, hogy a szépfiúkat jobban szeretik a nézők. Ettől a kék-piros neon fénytől a színpadon a tévé előtt is kiég a szemem, most már értem, miért érkezett Király Viktor és Vastag Csaba napszemüvegben a műsor elején. A Szabadság vándorait énekli Iván, nincs libabőröm, viszont elképesztően szép a hangja.

Pádár Alexandra tényleg félmeztelenül áll a színpadon? Nem? Igen? Nem. Van rajta testszínű ruha, de messziről meztelennek nézett ki, ahogy megelevenítette a Vénusz születését. A You Make Me Feel Like a Natural Woment énekli Aretha Franklintől, egészen elképesztően. Megérdemelten nyerné meg a versenyt, most látszik csak, mennyire jó albumot hozhatna össze a nyereményből, de tartok tőle, hogy őt nem szeretik annyira a nézők. Mindenki állva tapsol neki, a backstage-ben a többi énekes is. Keresztes Ildikó sír. Vastag Csaba szóhoz se jut kábé, azt mondja, hogy ezzel a ruhával odadobott egyet a nézőknek, de ezzel nem kell foglalkozni, mert ő ilyen. Ki az, aki nem szeretne olyan lenni, mint Alexa kérdezi Pásztor Anna, és jelentkezem, hogy én, köszi szépen! Inkább a Szőcs Reni, ha már, Dögösnő viselkedése két évig szórakoztató, utána bizony jönnek a jelzők és ítéletek. Plusz szerintem azért Dögösnő viselkedése a reality résznél nem mindig volt őszinte, de fátylat rá.

Már csak Hegyi Dávid van hátra, kíváncsi vagyok, mi lesz az utolsó dal, amit a Star Academyben hallhatok. Nem ismerem ezt a dalt, mi ez? Már nyomom is a Shazamot, de a névről se ismerem fel, Broken Vow a címe. Keresztes Ildikó sír, Dávid is majdnem, és biztos a közönségben is sokan sírnak.

A fantomképek szerint ketten szinte ugyanannyi ponton állnak, az első helyen valaki 197,50 %-kal, a második helyen 196,32 %-on.

Hűha visszatérve a reklámszünet után Vastag Csabával nyitunk, és a zsűritagok kezdik az utolsó dalt, és szépen sorban az összes énekes felsétál a színpadra. Az énekesek felére nem emlékeztem. Az utolsó körös szavazás jön, szerintem Iván és Hegyi Dávid közt fog eldőlni, ki nyeri a 24 milliót. Én gyakorlatilag a helyükben ki se jönnék a vécéből a vizsgradrukktól, nekik ott kell állni ünneplőbe' és vigyorogni. Annyira szeretném, ha Iván nyerne, gondolok éppen erre, miközben most épp a közös produkciójukat tolják a színpadon.

Helycsere történt az első helyen, mondja Ördög Nóra, és már csak 1 percig lehet szavazni. Ahogy látom, Vastag Csaba is izgul Keresztes ldikóval együtt. A végeredményeket láthatjuk, először azt az énekest mondja Majka, akit a nézők szavazati alapján a negyedik helyezettje lett, ez Kertész Iván. Sajnos. Szomorú vagyok. Tippem szerint Renáta és Dávid állnak az első két helyen, meglátjuk. Harmadik helyezett Pádár Alexandra. Aki elviszi a Star Academy fődíját, az önálló albumot és a 24 milliót, az

Szőcs Renáta!!! VÁÓÓÓÓ!!

Egészen meglepődtem, elkönyveltem, hogy Dávid lesz az, és nahát, nem! Megérdemelt győzelem, és nagyon sírdogál. Szóval jött egy pici szőke lány, és mindent letarolt, mindenkit lehengerelt. A társai szerették, a reality részben ő volt a házi terapeuta, akiben mindenki megbízott, szóval ezek alapján nemcsak szuper énekes, hanem elég jó ember is.

Itt van vége a Star Academynek, Hegyi Dávidról, Pádár Alexandráról és Szőcs Renátáról még biztosan fogunk hallani.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. november 13. 14:16

Címkék: star academy   ördög nóra   majka   pásztor anna   király viktor   keresztes ildikó   vastag csaba   szőcs renáta   hegyi dávid   pádár alexandra   kertész iván
Kapcsolódó anyagok
Ivánnak a Star Academy segített leküzdeni a színpadra lépés előtti izgalmát, és a jövőben szeretne még többet gyakorolni. Lelkileg Pásztor Anna...
A Star Academy Döntőjében az énekesek nemcsak egyéni produkciókkal, hanem sztárduettekkel is készülnek. Mind a négyen elárulták, hogy milyen volt a...
Nézd meg, hogy milyenek voltak az akadémisták, amikor először adtak interjút Miskovits Marcinak, és hogy most, a Star Academy Döntője előtt miként...
Marci és Dávid végighallgatták, hogy az énekes mit üzent a jövőbeli önmagának a Beköltöző Show után. Dávid elárulta, hogy akkor a pozitív...
Iván meghallgatta azt az üzenetet, amit saját magának küldött a Beköltöző Show közben. Szerinte sikerült megfogadnia a saját tanácsait,...
Miskovits Marci megnézte Renivel, hogy mit üzent a jövőbeli énjének a Beköltöző Show után. A lány elárulta, hogy a szövegtanulással már nincs...
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2020 TV2 Zrt.