április 2.
Áron
Láttamozó: November 5. Szombat - Élő Show

A Star Academy egy blogger szemével

Nem tudom levenni a szemem Ördög Nóra bevonuló szettjéről, a vállánál és a derekánál kihasított fekete estélyin a derék rész az most a sajátja vajon, vagy testszínű betét van ott? Mert a tévén úgy tűnik, mintha két árnyalattal barnább lenne ott a bőrszíne, mint a vállánál.

De gondolom, csak én akadtam le itt, kezdünk, máris bevonul a zsűri. Pásztor Anna ma gésának öltözött, remélem Lady Gaga kedvenc cipőinek egyikét húzta magára a sminkhez. Vastag Csaba ma mintha porondmesternek öltözött volna, nem?

Majka felkonferálja, hogy minden énekes kétszer lép fel, így mindenki 400 pontot kaphat. Akik ma bent maradnak, már csak egyetlen lépésre lesznek a 24 milliótól és a saját albumtól. A téma a végső visszaszámlálás, végre nem a szexszerelemgyöngédség.

Gór-Nagy Erika az első fellépő, Tóth Vera slágerét adja elő, Pásztor Anna készíti fel, a zsűritag és Tóth Vera legjobbarinők. Pásztor Anna felviszi az Akadémia tetejére Ijesztgető Lányt, esznek, hedonistásat játszanak. Engem is vigyen fel Pásztor Anna egy tetőre kenyeret és kolbászt enni meg bukfencezni légyszi. Gór-Nagy dögös kék miniben, dekoltázzsal áll a színpadon, és mintha mély lenne neki a dal. A zsűri ma kemény lesz, mondják, Király Viktor 20 pontot ad, Pásztor Anna 22 pontot, Keresztes is 22-őt és Vastag Csaba is, szóval nem értem, hogy ez mitől kemény pontozás.

Kertész Iván következik, szegény, Conchita Wurst dalt kapott. Vastag Csabával mosnak a mosókonyhába, és arról beszélgetnek, hogy Ivánt mennyit bántották gyerekkorában: mivel vörös a haja és szemüveges, a gyerekek céltáblája lett. Iván máris a színpadon van, vonószenekar húzza mögötte, és ez a vöröshajú, cuki fiú ma garantálja a libabőrt. Ördög Nóra szerint döntős produkció volt, a zsűritagok állva tapsolnak. Megérdemelten. “Ha még egyszer valaki csúfolni fog téged, akkor hívjál fel” - Vastag Csaba.
Király Viktor szóhoz se jut, váó, mondja többször is, és hozzáteszi, hogy kristálytiszta volt a dal. Iván 25 pontokat kap, mondjuk ehhez az előadáshoz képest az előző nálam 16 pontos volt, nem 22. Iván megkapta a 100 pontot.

Tom Jones-szal érkezik Freddie-Dávid, akit Majka a backstage-ből konferált fel. JÓGANEVETÉSSEL készült fel az előadására, egy cuki bácsika tanítja nevetni, a stylist, Holdampf Linda vezeti az egészet. A többiek is csatlakoztak, és most már mindannyian nevetnek a próbateremben. Dávid tökéletes a színpadon, piros bodys csajok táncikálnak a Kisshez. Valami történt a csávóval, mert én nem látom rajta a megfelelési vágyat, se azt, hogy meg akarja csinálni, és jól akarja csinálni, egyszerűen laza. A zsűritagok elégedettek, Vastag Csaba 25 pontot ad, Király Viktor is, Pásztor Anna is, de eljátssza, mintha nem, és Dávid elhitte. Természetesen megvan a 100 pont.

Pádár Alexandra következik, egy hete kiesett a szerelme, Patikusfiú Laci, és sokat sírdogált emiatt. Király Viktor piával ment be Alexához felkészülni, a szerelemről beszélgetnek, Alexa hisz a szerelemben. A Man’s Worlddel áll a színpadra, zöld csillogós miniruhában. Vonószenekart ő is kapott, a hangja isteni, és a dal is jól áll neki. Ez is 100 pont lesz, állva tapsolnak neki. Vastag Csaba nem érti a nézőket, hogy miért nem látják Alexában a művészt. “Akkor is elviszlek a döntőig, ha a hátamon kell vinni” - Vastag Csaba. 100 pont.

Most tehetek én róla, hogy ez a ruha kicsit merész? - mondja Ördög Nóra Majkának, merthogy Majka azzal tér vissza a reklám után, hogy csoda, hogy nem esik ki a műsorvezetőnő melle. Le van az a ruha ügyesen ragasztva, ezt bármelyik nő kiszúrja.

Szőcs Renáta lesz a következő fellépő, Wolf Kati Szerelem, miért múlsz című slágerével. Keresztes Ildikó bevitte Wolf Katit az Akadémiára, majd a tériszonyos Szőcs Renátát például létra tetejére is felzavarta, nemcsak az Akadémia tetőjére. Piros pántos ruhácskában énekel a színpadon, kicsit hamikás, és erőltetett. Keresztes Ildikó azt mondja, szedje össze magát, mert ez bizonytalan előadás volt. Vastag Csaba a döntőben akarná Renátát, dehátígyhogy, mondja. Király Viktor azt mondja, ő azt látta Renáta szemében, hogy feladta, és mintha jólesne neki, ha ez most nem sikerülne. Pásztor Anna megint beszól Keresztesnek a módszerei miatt, azt mondja xanax kellene ahhoz az iskolához és életbiztosítás. Szőcs Renáta közben elsírta magát a színpadon.
“Rád küldöm Csíkszeredában a medvét, esküszöm” - Keresztes Ildikó. Annak ellenére, hogy nem voltak elégedettek, repkedtek a 22-23 pontok. Nem értek semmit, vagyis de, őt bent akarják tartani.

Illés Adrián következik, éppen csirkét főz Király Viktornak, és azt mondja, hogy szűkösen éltek gyerekkorában, sőt, sokszor volt, hogy éhes volt, és nem volt mit ennie. Ilyen időszak, mint most az Akadémián, hogy annyit eszik, amennnyit csak akar, soha nem volt az életében - gyerekkorában volt, hogy azt javasolták neki, ha éhes, igyon sok vizet, és feküdjön le aludni. Itt szeretném megjegyezni, hogy egyik gyereknek se lenne szabad így élnie akár egy napig is. A Szomorú vasárnap című dallal lép fel, ez az öngyilkos himnusz ugye, amivel Magyarország bekerült a világtörténelembe. A zsűritagok nem annyira elégedettek, és a pontozásban is meglátszik, 91 pontot kapott.

A második kör jön, a Neoton slágerével kezd Kertész Iván, a nagymamája kedvenc dalával. Keresztes Ildikó készíti fel, hetvenes évekbeli ruhákat visz be, és elviszi a bandát bulizni az éjszakába. Iván olyan diszkós hangulatot varázsolt, hogy csak lesek. “Sajnáltam, hogy vége lett a dalnak” - Király Viktor. Keresztes Ildikó azt mondja Ivánnak, senkivel nem lehet összetéveszteni, és ez ebben a szakmában egyedülálló. Vastag Csaba kiemeli, hogy soha nem volt még olyan, hogy azt mondták volna neki, ez a dal nem a tiéd. Természetesen repkednek a jó pontszámok, 98 pontot kapott összesen.

Gór-Nagy Erika Kelly Clarkson Because Of You dalával lép a színpadra, ez az előadása sokkal jobb, mint az első volt ma. A zsűritagok nagyjából elégedettek, Vastag és Király Viktor is azt mondja, voltak énektechnikai hibák, és mintha folyamatosan leépült volna a dal. Pásztor Anna is megjegyzi, hogy érződik, hogy valami gond volt, de mégis dícséri, milyen jó előadó Erika - ő egyébként sírdogál, miközben értékelik. Vastag Csaba 23 pontot adott, összesen 93 pontot adtak neki.

Illés Adrián jön a második körös dalával, és egészen érdekes, hogy amióta nincs a reality, kiesett a kedvenceim közül Adrián. Olyan dalt ( Duke Dumont Ocean Drive ) énekel, amit szerintem kevesen ismernek, ez lehet a veszte az elődöntőben. Ügyesen helytáll, énekel, táncol a táncoslányokkal, akik a dal végén felültek a zsűritagok asztalára. “Korábban a Csabival többet jártunk a könyvtárba” - mondja Keresztes Ildikó Majka cinkelésére, hogy Keresztes biztos iszik, mert többször is bulizni vitte az akadémistákat. A zsűritagok elégedettek, Király Viktor szerintem nem az ő stílusa a dal, nagyobb ívű teátrálisabb dalok illenek Adriánhoz. Nem pontozzák túl, 22-23 pontokat kap.

Szőcs Renáta következik, Király Viktor elvitte Szentendrére sétálni, így készültek fel a szombatra. Ezt a dalt egyáltalán nem ismerem, viszont jól adja elő. A szokásos dívát hozza, ez mindig beválik. Estélyiben énekel vonószenekar előtt, és a dal vége is gyönyörű, de nekem semmilyen libabőröm nem lett. Kétségtelenül sokkal jobb előadás volt, mint a félórával ezelőtti. Vastag Csaba: hibátlan volt, zseniális volt, ezt kellett volna csinálni az előbb is. 25 pontokat kap, és megkapja a 100 pontot.

Pádár Alexa Zalatnay Cini slágerét adja elő, természetesen Cinivel készült fel a szombatra. Börtönőrös szettben van, de a sztripperes verzióban, szűk miniben, gumibottal a vállán. Jól áll neki a Nem vagyok én apáca, gondolom ezt direkt kapta, amiért a műsor elején nyitottabb volt, mint amit úgy tűnik, a nézők megszoktak - itt most nevetni kell, cinizmus lenne. A zsűritagok elégedettek, Pásztor Anna végre elmondja, hogy hát igen, lehet, hogy néha több pontokat adnak olyanoknak, akiknek nem ilyen jó az előadásuk, mint Alexának, mert most hova pontozzan a többihez képest, csak 25 a maximum.

Hegyi Freddie-Dávid zongorakísérettel énekel ma este, Érints meg, Balázs Fecótól. A kezdés után pár másodperccel látszik, hogy ő lesz az este abszolút győztese. Nekem nincs libabőröm, de ez végülis mindegy, jobban énekel, mint némelyik már befutott előadó élőben. A zsűritagok elégedettek, Keresztes Ildikó megköszöni Istennek, hogy ilyen dalt írtak, Balázs Fecó rokonai is a nézők soraiban ülnek. Dávid ismét 100 pontot kapott a zsűritől, kétszáz pontja van.

Közös előadás következik, a Final Countdownt adják elő, hát köszönöm szépen, az összes emléket, ami feltolult a kilencvenes évek metálzenekaraiból. A szavazásos időszak következik, mindjárt látjuk, hogy állnak az énekesek.
Gór-Nagy Erika és Illés Adrián állnak a zsűri pontszámai alapján a sor végén, és az összpontszámok szerint is ők, így ma nagy eséllyel kiesnek. Utolsó körös szavazás következik, Ördög Nóra elmondja, hogy a múlt héten az utolsó három helyen állók közt mennyire kevés szavazaton múlt a kiesés: hét ponton múlt. Szóval mindenki szavazzon. Alexa nagyon izgul, miközben a zsűri a szokásos műsor végi értékelést tartja. Gór-Nagy Erika úgy mosolyog, mint aki tudja, hogy ma hazamegy, meglátjuk.

A zsűri a jövő héten már nem adhat pontokat, mondják Majkáék, négyen lépnek fel jövő szombaton, közülök nyeri meg valaki a 24 milliót és a lemezszerződést. Megvan a végeredmény, mondja Majka, és a plusz szavazással megváltoztatták a nézők az eddigi sorrendet. Akik biztosan bent vannak a döntőben: Kertész Iván, Hegyi Dávid, de ezen a két neven ugye nem lepődött meg senki. Szőcs Renáta is bent van, ezen ő eléggé meglepődött, ahogy látom. Pádár Alexandra is bent van a döntőben, akkor most nem értem, mi változott, jaa, most mondja Ördög Nóra, hogy az utolsó két kieső helyet cserélt egymással, az változott. Ez a végeredményen viszont nem változtatott semmit, Illés Adrián és Gór-Nagy Erika ma hazamennek.

A döntősök tehát:
Pádár Alexandra
Szőcs Renáta
Hegyi Dávid
Kertész Iván

Közülük nyeri meg valaki a 12x 2 milliót és a saját albumot.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. november 6. 12:08

Címkék: star academy   majka   ördög nóra   keresztes ildikó   király viktor   pásztor anna   vastag csaba   hegyi dávid   illés adrián   pádár alexandra   szőcs renáta   gór-nagy erika   kertész iván
Kapcsolódó anyagok
Számtalan elképesztő és lenyűgöző produkció van már a legjobb 4 énekes, Hegyi Dávid, Kertész Iván, Pádár Alexa és Szőcs Reni mögött. A te...
Adrián mesélt arról, mennyit kellett nélkülözniük, mert édesanyja egyedül nevelte őt és testvérét. Mindig együtt örültek, amikor...
Nagy Réka szerette volna más oldalát is kinyitni Reninek, ezért egy szituációs gyakorlat keretében arra kérte a lányt, mutassa meg, hogyan hódítana...
Marci arról faggatta az akadémistákat, hogy mitől tartanak a legjobban. Kiderült, hogy Reni rettenetesen izgult a legutóbbi Élő Show alkalmával,...
Gór-Nagy Erika elárulta Nagy Rékának, hogy nem szeretné, hogy minden az ölébe pottyanjon csak azért, mert egy híresség rokona. A fiatal lány három...
Az akadémista elmondta, mindent megbeszéltek Brigivel arról, mi lesz a kapcsolatukkal, ha egyikük kiesik. Adrián elárulta, tudatosan kezdett távolodni...
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2020 TV2 Zrt.