november 23.
Kelemen, Klementina
Láttamozó: Október 29. Szombat - Élő Show

A Star Academy egy blogger szemével

Ördög Nórából Pocahontast varázsoltak ma estére, Majka azzal kezdi a showt, hogy az elmúlt három és fél órában a stáb összes tagja azzal foglalatoskodott, hogyan ne essen ki a rózsaszín ruhájából Ördög Nóra.

All You Need Is Love, ez a ma esti tematika, érzelmes dalokat fogunk hallani, és ma ismét ketten esnek ki, tehát hatan maradnak versenyben.

Három zsűritagunk van, Király Viktor nincs itt. Ja, de, van, csak ő külön fog bevonulni, és már érkezik is, Supermannek beöltözve. Ez igényel egy kis magyarázatot, veszi ki a számból Ördög Nóra. A fő ok, mondja Király, hogy zavarja, hogy Vastag Csaba mellett ül, és ugye sokkal izmosabb nála, ezért vette fel a kamu izmokat mutató szettet. Meg mert Halloween van. Nem értem, mindegy is.

Gumicsizmás szupermen, mondja neki Majka, és Király Viktor ezzel el is lopta a showt Pásztor Anna elől, aki punkba öltött Medveczky Ilona ezzel a hófehér bodros tarajjal. És piercingeket is kapott.

Duettekkel kezdünk, Ijesztgető Lány (Gór-Nagy Erika) és Illés Adrián a Jazz+Az egyik slágerét éneklik. Vagyis Adrián reppel, néha énekel. Fiúk-lányok ellentánccal kezdünk, és az egész teljesen oké. A pontozáskor vajon mindketten külön-külön megkapják a pontokat, vagy együtt kapnak valamit, amit feleznek a végeredményhez? "Olyanok voltatok, mint egy kedves hiphop házaspár" - mondja Vastag Csaba, de most ez bók vajon? A zsűritagok elégedettek, én is, teljesen jók voltak. 95 pont, és igen, mindketten megkapják ezt a pontszámot, külön-külön.

Balog Műkörmös Brigi és Kertész Iván a Sosem múlik el című dallal lép a színpadra, esküszöm, életemben nem hallottam még ezt a Crystal slágert. A refrén ismerős ugyan, de tényleg nem ismerem. Nem hallgatok rádiót, mármint csak netes rádiót hallgatok. Elég jól néz ki a tüzes háttér, és a tűzzel játszó emberke a színpadon. Iván szerintem színházba való, annyira benne van vérében a teátrális vonulás, hogy ideális közeg lenne számára még a musicales vonal is. Vastag Csaba szerint olyan jó volt, majdnem mint az eredeti. Vastag szerint egy-két helyen csúszott a dal, nekem ez a tévé előtt nem így jött le. 90 pontot kapnak.

Jajjdejó, hogy Alexa és Laci, akik ugye szerelmespár, együtt lépnek fel, már egy ideje számítottam rá. Bár inkább azt a forgatókönyvet néztem volna meg, ahogy Laci zongorán kíséri Dögösnőt. Cher és Sonny I Got You Babe című dalát adják elő, Patikusfiú Laci mintha magabiztosabb lenne a színpadon, mint szokott. Elég szép pár együtt. És a végére csókot is kapunk! Király Viktor szerint lejött a színpadról, hogy működnek együtt, ami annak köszönhető, hogy ők egy pár, és ez szerencsés. Pásztor Anna azt mondja, hogy a szerelem az egyike annak, hogy nincs még világvége, és imádja, hogyha bemegy az Akadémiára, a párocska valahol éppen eltűnik kettesben. Vastag Csaba szurkol azért, hogy együtt maradjon a pár a műsor után is. Meglesz a 100 pont? És igen, megvan a 100 pont.

Hegyi Dávid és Szőcs Renáta következnek, a Grease-ből a Summer Nights-ot, azaz a zsupapás dalt adják elő, biztosan tökéletes lesz, külön-külön is mindig baromijók. Fiúk a lányok ellen éneklést és táncot látunk, jók együtt, bár Szőcs Renáta a végére elég hamiskás lett. Majka azt mondja, neki tetszett Freddie-Dávid John Travoltaként. Király Viktor nyom egy kis lobbit a párnak, hogyha ez musicalben menne itthon velük, ő megnézné. Köszönjük. Keresztes ldikó ezt a duettet utálja, de ez jó volt. Szerintem repülni fognak a 25 pontok. Igen, 100 pontot kapnak.

Majkát és Ördög Nórát Jockey Ewingnak és Samantha Ewingnak választották a nézők, a telefonos applikáción lehetett erre is nyomkodni, ezt most nem annyira értem, Samantha a vodkásüveggel kelt feküdt, de mindegy. Majka nem hajlandó kimondani a Rómeó és Júliát, abból is a Lehetsz királyt, Illés Adrián ugyanis ezt a dalt kapta. Mintha más lenne Ördög Nóra ruhája, igen, a pántok máshogy állnak, ha jól látom.

Bereczki Zoltánnal készült fel Adrián. Bereczki azt javasolja neki, hogy futópadon énekeljen úgy, hogy köpje ki a tüdejét. A teátrális előadást is megmutatja, "tekintet, szuggesszió, szövegértés", halljuk a felvezető kisfilmben. Egyébként nemcsak Majka értetlen ezzel a dallal kapcsolatban, magam is így vagyok ezzel. Fémhordón énekléssel kezd Magabiztos Adrián, aki nem hamis. Úristen, fekvésből felugrott, majd üvöltött egyet. Innen úgy tűnik, hogy élvezi, de úgy igazán nagyon.

"Nem Jockey és Samantha vagytok, hanem Bogyó és Babóca" - mondja Vastag Csaba Majkáéknak. Szerinte ez a dal meg volt csinálva, derekasan helytállt, de nem volt kimagasló. Király Viktor máris átöltözött, csillogó zakóban van. Pásztor Anna sincs oda ezért a dalért, viszont Adriánt a színházban látná szívesen. 92 pont.

Kelemen Patikusfiú Laci cirkuszban készült fel a ma estére, a Holligans Játszom című dalát énekli, de esküszöm, hogy nem értem, miért kellett bohóchoz mennie, és leküzdeni a félelmét a bohócoktól. De most megnézem a dalszöveget. Megvan, az van a szövegben, hogy "játszom, mint egy bohóc a színpadon". Egyébként „hótunalmas” ez a dal. Keresztes Ildikó nem elégedett, Vastag Csaba se, Király Viktor megvédi, azt mondja, hogy neki tetszett, ahogy elvitte a stílust szomorúba. "Lehet, ha az Alexa melletted lett volna, sokkal biztosabb lettél volna a színpadon?" - Király Viktor. Hűha Vastag Csaba 17 pontot adott. Szerintem ennyire kevés pontot még nem adott a zsűri a műsorban.

Dögösnő Alexa következik, Tina Turner Proud Maryjével, és nem tudom, kik azok az emberek, akik bemennek hozzá, de máris kapom a magyarázatot, volt tehetségkutatósok, akik szintén énekelték ezt a dalt. Szíj Melindát ismerem, nyilván. Tolvai Reni mióta vörös? Jó, ez az öt csaj együtt elég jól szólt a próbán. Nagyon jó előadásra számítok. Hááát, nem vagyok elégedett. Többre számítottam. Király Viktor elégedett, állítólag a tegnapi főpróbán nagyon be volt tojva Alexa. Az "ültetvényes koreográfia" nem áll jól Alexának, mondja Pásztor Anna, és javasolja, hogy a saját mozgását erőltesse. "Kijöttél, átgondoltad, elkezdted, aztán megtalált Szíj Melinda szelleme, letaroltál. Gratulálok, nagyon jó voltál" - Vastag Csaba.

Hegyi Dávid következik a szóló dalával, Jennifer Hudsont fog énekelni, hűű. Keresztes ldikó úgy készíti fel, hogy ketten együtt tetőtől talpig sárga overallban és maszkban szétvernek egy autót. Freddie-Dávid bőrgatyában énekel, elvileg meg kéne mutatnia, mennyire tud beledögleni a szerelembe. Szépen énekli, semmibe nem lehet belekötni, de megint az az érzésem, mintha musicalt néznék. És Dáviddal mindig ezt érzem. Pásztor Anna elég szépen összefoglalja, amit gondolok a dalról, hogy azért ebben a dalban az összes nő keserűsége és szerelmi bánata benne van, úgy, hogy ezt egy csodálatos hangú nő énekli, aki elengedi a gyeplőt közben. Pásztor Anna szerint ez triplaszaltó volt Dávidtól, és megugrotta. A csávót bent akarják tartani a döntőben, és helyesen teszik.

Alicia Keystől az Empire State of Mind következik Gór-Nagy Erika előadásában. A felvezető kisfilmben a négy lány „szexésnyújorkosat” játszik a Bazilikánál. A kisfilmben Vastag Csaba játssza A Nagy Őt, azaz Mr. Biget. Oké. Ijesztgető Lány, azaz Gór-Nagy máris a színpadon van, és mint mindig, most is jól énekel. Kár, hogy mire élvezni kezdem, máris visszaszámolás van a képernyőn. Majka megjegyzi, hogy minden idők legrosszabb kisfilmje volt, hiába próbálja magát futtatni Vastag Csaba. Bírom, ahogy cinkelik egymást Majkával. 95 pontot kapott, pedig az egyik legélvezhetőbb előadás volt ma.

Kertész Iván következik, imádom a srácot, már a kisfilmje is isteni. Mindenkit kioktat arról, hol van Cibakháza, ahol minden negyedik embernek vörös a haja! A zsíroskenyér helyi sajátosság, a cibak katonakenyeret jelent, ezt ették anno a katonák. Iván a cibaki falunapokon látott hírességeket énekelni, az ő hatásukra döntötte el, hogy szeretne színpadon énekelni. Oláh Gergőtől a Törj ki a csendből című dalt kapja. A döntősök közt a helye, remélem, nem csak én gondolom ezt. Pásztor Anna is így gondolja, úgyhogy jó pontokra számítok. És igen, 98 pontot kapott Iván.

Balog Műkörmös Brigi a Say A Little Prayer For You-t fogja énekelni, menyasszonyi ruhában várakozik a backstage-ben. Király Viktor azt mondja neki a próbán, hogy túl unalmasan énekli a dalt, ezért hívott egy gospel kórust, és máris sokkal jobban szól. Mármint tényleg. Brigi a színpadon van a koszorúslányokkal, és bátran kijelenthetem, hogy ez az egyik legjobb előadása az egész műsorban. Egyébként ő az egyik esélyes, hogy ma hazamegy, az elmúlt hetekben végig pengeélen táncolt, de megmenekült. Vastag Csaba nem érti a hátteret, miért volt hajó meg repülő, nem értette. Kicsit többet kellett volna táncolni, vagy valami, hangzik el. 93 pontott kapott Brigi.

Szőcs Renáta lép a színpadra, a felvezető kisfilmben ruhákat próbál, de olyanokat, amikben szélgép előtt énekelhet. A The Silence-ez énekli, mintha mély lenne neki a dal, alig hallani, hogy elkezdett énekelni. A refrén jó, de a többi nagyon nem stimmel. Az a bajom, hogy hiába a sok kitartott hang levegővétel nélkül, ha a többit nem tudom élvezni. Például a végét se, az utolsó hangok is mélyen vannak neki. Király Viktor megjegyzi, hogy valószínűleg mély volt a dal, de a refrén gyönyörű volt. Pásztor Anna a fiatal Mariah Carey-t látja Reniben. 99 pont??!!! Hátjólvan.

Ördög Nóra ismét máshogy néz ki, most már garbó szerű a felső rész. Közben kiderül, hogy a zsűritagok pontjai szerint Patikusfiú és Műkörmös Brigi állnak a sor végén. Ízelítőt kapunk Majka jelzője szerint a "cuki duettek"-ből, a visszajátszásokat nézve Alexa és Laci a kedvenceim. A nyolc legjobb énekes közös dala a Beatles All You Need Is Love-ja, közben ugye a szavazatokra várunk.

A zsűritagok Alexát szeretnék a biztos továbbjutók közt látni, aki biztosan bent marad: Hegyi Dávid, Szőcs Renáta, Illés Adrián, Kertész Iván, Gór-Nagy Erika. Alexa, Laci és Brigi állnak az utolsó három helyen, az kizárt, hogy Alexa menjen ma haza. Szerintem Műkörmös Brigi és Patikusfiú Laci ma már nem buliznak az Akadémián. Laci elég kedvesen szurkol a csajának, Alexának, őt nézi, és biztatja a szemeivel. A párocska most szomorú búcsút vesz egymástól.

Illetve Adrián és Brigi szerelmi kapcsolatának is annyi, ha még tartott az egyáltalán máig. Viszont akkor most kettesben marad bent Alexa és Adrián, akik ugye amíg volt reality, küzdöttek egymásért, majd dacból semmi nem lett köztük. Vajon ismét összejönnek majd? Vagy mi lesz? Jövő héten már csak hatan lesznek, kicsit felgyorsultak az események.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. október 30. 14:15

Címkék: star academy   ördög nóra   vastag csaba   király viktor   keresztes ildikó   pásztor anna   majka   balog brigi   gór-nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   kelemen laci   kertész iván   pádár alexandra   szőcs renáta
Kapcsolódó anyagok
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2020 TV2 Zrt.