december 16.
Etelka, Aletta
Láttamozó: Október 8. Szombat - Élő Show

A Star Academy egy blogger szemével

Közös produkcióval indítunk, Jackót énekelnek a fiatalok. Ügyesek, szépek, okosak, rendesen felkészültek, és az összefoglalók hiánya miatt mindjárt megtudjuk, kik kerülnek a veszélyzónába - az énekesek is most fogják megtudni, mondja Majka és Ördög Nóra. Pásztor Anna igazi viking, fémes szarvakat kapott, és a sminkje is, haja is olyan. A nemek harca a mai, ez a tematika, de én csak arra tudok figyelni, hogy Ördög Nóra szerintem fogyott a múlt héthez képest.

A veszélyzónásokkal kezdünk. Az énekesek Budavári Zitát szavazták ki maguk közül, öt szavazattal mehet a veszélyzónába. A zsűritagok pedig Bene Rihannát küldik oda, ő fejlődik a legkevésbé a többiekhez képest.

Kisgyerekkorom óta mindent megérzek, mondja Adrián a felvezető kisfilmjében, Tarkan slágerét fogja előadni, ehhez segítséget kapott, mármint az életérzéshez gondolom, mert a csajok az Akadémián a próbateremben hastáncosnőset játszottak Adriánnak. Kezdünk is, Magabiztos Adrián úgy mozog, hogy csak lesek a fotelba’, egyrészt mehetne sztripperfiúnak lánybúcsúkra, másrészt úgy érzem magam, mintha az Euróvíziós Dalfesztivál grúz fellépőjét látnám ‘99-ből. A zsűritagok elégedettek, és persze ma is megkaptuk az így-kell-elkezdeni-egy-showt. Pásztor Anna azért a pontozásnál odateszi, amit én is gondolok: nem a te időd, nem a te dalod. Mindenesetre 98 ponttal az élre kerül ezzel Adrián.

Szőcs Renáta Keresztes Ildikó dalát fogja előadni, na ez merész lesz. A teaserben megtudjuk, hogy Keresztes nem volt még a csíksomlyói búcsúban, Renáta meghívja magukhoz, házipálinkát isznak, és már barinők is. Szőcs Renáta ma kicsit hasonlít Tóth Gabira, a sminkje legalábbis. Keresztes elégedett, boldogan mosolyog. ˝Csodálatosan elénekelted a dalomat. Egy egészen más dívát láttam.. Mintha nem is te lennél.˝ 97 pontot kapott összesen, pedig szerintem jobb volt, mint Adrián. Pádár Alexa Dögösnő J. Lo lesz ma este, miniruhában táncikál, profi, mint mindig, de ez tetszett eddig tőle a legkevésbé. A dala után poharat próbálnak rátenni a sejhajára, de hiába pucsít annyira, amennyire csak tud, nem áll meg Ördög Nóra pohara a farán.

 

Ijesztgető Lány ma egymaga lesz Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink, a Lady Marmalade slágert fogja előadni. Úristen, baromi jól áll neki a mulenrúzs stílus, és természetesen tökéletesen énekel és táncol. Mindezt olyan platform cipőben, amiben csak és kizárólag a transzvesztita előadóművészek képesek mozogni, akik ilyen cipőkkel kelnek, fekszenek. A zsűritagok imádják, várható volt, Pásztor Anna felnéz rá, és megadja neki a 25 pontot, így megvan a 100 pont, ez az első 100 pontos előadás ma este.

Freddie-Dávid Frank Sinatrát fog énekelni, amit már annyian előadtak, hogy szinte elcsépeltnek mondható. Dávidot a felvezető kisfilmben Keresztes Ildikó beülteti egy kocsiba, kiviszi a szabadba, mert ugye attól függetlenül, hogy mi már nem nézzük a televízióban, az Akadémián folytatódik tovább a bezárt élet, és nem császkálhatnak csak úgy az énekesek a Városligetben. Freddie-Dávid előadásán unom magam, és leginkább csak arra tudok gondolni, hogy nagyon kéne egy pohár kakaó, de ahhoz fel kellene állnom a takaró alól a kanapéról. Szóval nem jó, hogy nem a dalra figyelek. ˝Dávid, neked ez a műfajod igazán˝ - mondja Keresztes Ildikó, és hozzáteszi, hogy még jobban szabaduljon fel. 98 ponttal az élmezőnyben van.

Kertész Iván következik, szegényt Vastag Csaba elviszi egy katonai kiképzőbe valami erdőbe, nyilván csak játszásiból, de szerintem Ivánnak ennyi is sokkal több, mint amit elbírt volna a pihepuha lelke. A Seven Nation Army-t énekli máris a színpadon, jól áll neki. Majka kicsit viccelődik azzal, hogy két nő is nyúlkált Iván lába között, de inkább hagyja a folytatást, jobb is így. ˝Jobb voltál a próbateremben.. Megígérted nekünk, hogy beleteszed azt a csípőmozdulatot, de nem tetted˝ - mondja Király Viktor. Keresztesnek és Pásztor Annának is jobban tetszett a próbateremben a vizsgán, ezt a Facebook közvetítésen mi is láthattuk. Király Viktor 22 pontot ad, ez az eddigi legkevesebb pontszám, amit ma adott. Majka persze cinikusan reagál a ˝lepontozásokra˝, merthogy ezek még mindig magas pontszámok.

Ördög Nóra a backstage-ben van, Arnold és a Patikusfiú Laci fogja közre Ördög Nórát, közben valaki tapizza Dögösnő kezeit, de nem jöttem rá, kicsoda. Ahha, Szőcs Renáta volt, ők öribarinők lettek itt titokban, vagy mi? Patikusfiú A nagy utazás dalt kapta, nagyon jó előadásra számítok. A teaserben láthatjuk, hogy az énekesek megint kupiban élnek, Patikusfiú elvitte randizni Dögösnőt, rózsát is adott neki, kamerák követték őket, szóval az, hogy kettesben legyenek az nem jött össze. Viszont megvan a szerelmi vallomás, Dögösnő pityeregve vallja meg Lacinak, hogy szereti. Váó. Videoklipet is kapunk a dal mellé, Laci kicsit hamiskás, a háttérben őt látjuk egy vonatállomáson, ahogy lépked az őszi járdán. Kár, hogy nem zongorával adja elő, magát kísérve. ˝Nem ugyanaz vagy, mint a házban˝ - mondja Király Viktor. ˝Nem vagy Uri Geller, hogy egész nap hajlítgass. Saját magadnak állítasz csapdát˝ - kapja meg Vastag Csabától. Pásztor Anna szerint hangszeres énekes lesz Laci, de ennek ellenére meg kell küzdeni azzal, hogy nincs nála hangszer. Keresztes Ildikó elhitte a mesét, mondja, és várja az igazi Kelemen Lacit.

Szűzlány Fazekas Eszter Toni Braxtont fog énekelni, aminek örül, sokan hasonlítják a hangját az énekesnőjéhez. A próbán Király Viktor bedobta a legnagyobbat, és behívta a testvérét, Király Lindát. Eszter máris a színpadon, kicsit mintha mély lenne neki a kezdés, a dal felénél átcsapott a From Sarah With Love-ba az Unbreak My Heartból. Gyönyörűen összerakott dal volt, mondja Pásztor Anna, de Keresztes Ildikó pont az ellenkezőjét látta, ezzel kezdi. ˝Ide kellett volna tegyed az egyik legjobb produkciódat˝ - Keresztes Ildikó. Vastag Csaba szerint a próbán ötből háromszor jobb volt, mint most az Élő Showban. ˝Irigylem a jövőben a párodat, mert amikor majd búgni fogsz a fülébe.. az nagyon tetszik˝ - mondja neki Király Viktor, de ő se elégedett, azt mondja, hogy Eszter olyan, mint Patikusfiú Laci, hogy tönkreteszi saját magát a színpadon.

Műkörmös Brigi jön, Dér Heni dalát énekli, leláncolt pasikat simogat a színpadon, ezüstös miniruhában. A felvezető kisfilmben Adriánnal úgy tűnik, még mindig tart köztük a románc. A felkészülésben maga Dér Heni is segített Briginek, amúgy ez az a stílus, ami a legjobban áll ennek a lánynak eddig. Király Viktor sajnálja a legkötözött pasikat a színpadon, Pásztor Anna szexinek tartja Dér Henit, és Briginek jól áll ez a stílus. Keresztes Ildikónak ez ˝enyhe ásványvíz volt, amihez van még mit pakolni bőven˝.

Kökény Attila dalt énekel ma Arnold, akivel Király Viktornak az a baja, hogy túlságosan orrhangja van. Természetesen Kökény Attila is segít a felkészülésben, ő már volt bent az Akadémián, és elég jól kijöttek egymással Arnolddal. Jó előadásra számítok. A kezdetek ígéretesek. Hoppá, Arnold a dala végén azt mondta, SZERETLEK. A háttérben Arnold barátnőjének arcát láthattuk, és most arról beszél a fiú, hogy reméli, hűséges hozzá a csaja. ˝Nagyon tetszett, hogy érzelmeket mutattál végre˝ - Keresztes Idikó. Én azt se tudtam eddig, hogy Arnoldnak van csaja. ˝Minden barátnő legyen hűséges, 24 pont˝ -Vastag Csaba. ˝Mission Impossible˝ - fűzte hozzá Majka. Ilyenkor bezzeg nincs kéznél Keresztes ostora.

Kelemen Laci a zsűri pontjai alapján az utolsó helyen áll, de ne már, hogy megint veszélyzónás legyen. Illés Adrián kapta a legtöbb pontot a zsűritől és a közönségtől, ő a heti védett. Aki csatlakozik a veszélyzónásokhoz az Kelemen Laci, najóvan, elegem van már ebből.

Kislány Zitával indítjuk a veszélyzónásokat, a NOX slágert fog énekelni, sajnos ezzel engem a világból ki lehet kergetni, az eredeti dallal is, de ezzel is: konkrétan egy afro-amerikai sztárnak beöltöztetett énekesnőt látok, aki magyar népzenei motívumokat énekel diszkósítva. Maradjunk annyiban, hogy az ízlésem rétegzene, egész héten JMSN-t hallgattam, szóval lehet, hogy tényleg velem van a baj. Zita nem számított rá, hogy veszélyzónás lesz, nem értem, miért nem, már egy héttel ezelőtt is rá pakolták a jeleket a társai. Keresztes szerint is ez a dal bedarálta Zitát, és nem volt pontos sem, Vastag Csabának is furcsa volt az egész látvány. ˝Ez most nekem nem jött át annyira˝ - mondja Király Viktor.

Shania Twain slágerével fog bizonyítani Bene Barbi, konferálja fel Ördög Nóra Bene Rihannát, akit ugye a zsűri mentett meg egy hete a kieséstől. Máris harisnyában van, repülnek róla a ruhácskák. ˝Nekem ez egy picit Terminátor-sztriptíz volt˝ - Keresztes Ildikó mondja neki, és odateszi azt is, hogy sok kívánnivalót hagy maga után még az egész. ˝Akarós volt, tényleg. Ez ennél szabadabb˝ - mondja Vastag Csaba.

Úristen de jó ma Patikusfú Laci, a When a Man Loves a Woment énekeli, teljes szívből, és imádom a hangját. Jól áll neki ez a stílus, és odateszi magát, végre, végre. Ez az egyik legjobb előadása. Keresztes sír, vagy majdnem sír, Vastag Csaba mintha izgulna a fiúért, olyan fejet vág. Patikusfiú Laci legalább olyan szenvedélyesen énekel, mint a kilencvenes évek fiúbandáiból bármelyik tag. Megvan az érzés, ahogy kamaszkorban az ember lánya reménytelenül odavan a szomszédfiúért, aki észre se veszi őt, ezért ilyen dalokat hallgatva morzsolja a könnyeit a függöny mögött? Na, ez a dal pont olyan. ˝Erre születtél, hogy nyomás alatt jól teljesíts. Ez most nagyon megvolt˝- mondja Vastag Csaba. Most jöttem rá, hogy mi a bajod. Hogy milyen hangnemben szólaljon meg a dal, mondja neki Király Viktor, és azért szereti a fiút, mert szeret küzdeni. Pásztor Anna szerint szegény ember legkisebb fia, és ő a jó boszorkány akar lenni, aki segít neki. Keresztes lldikó felmegy a színpadra, és megöleli. Kelemen Laci a legemberibb, legszerethetőbb figura a Star Academy-ben, ez most már kétségtelen.

Most azonnal visszaköltözhet az Akadémiára Kelemen Laci, mondja Majka, Laci elköszön a hozzátartozóktól, és már megy is, hurrá. Pásztor Anna Barbit akarja látni az Akadémián, Keresztes Ildikó is Barbarára szavaz. Ha Vastag Csaba is Barbara nevét mondja, akkor Zita megy haza. ˝19 éves vagy, és azt csinálhatsz, amit csak akarsz… Barbi menjen vissza˝ - ezzel Vastag Csaba el is döntötte, hogy Zita menjen haza. A vége hajrában szerintem Dávid, Adrián, Iván, Renáta, Alexa és talán Laci is benne lesznek, de addig még van jó pár hét.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. október 9. 11:01

Címkék: star academy   majka   ördög nóra   pásztor anna   vastag csaba   király viktor   keresztes ildikó   balog brigi   bene barbara   budavári zita   fazekas eszter   gór-nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kertész iván   kelemen laci   szőcs renáta   pádár alexandra
Kapcsolódó anyagok
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2019 TV2 Zrt.