április 3.
Buda, Richárd
Láttamozó: Október 1. Szombat - Élő Show

A Star Academy egy blogger szemével

Ördög Nóra gésaként lépked be, Majka elmondja, hogy a hét eseménye az, hogy az összefoglalóknak vége, amit az énekesek most tudtak meg pár perce, és meg is kapjuk a backstage-ben, hogyan reagáltak erre: mindenki fetreng a földön, és úgy tesz, mintha sírna, piálna. Az énekesek élete nem változik, ugyanúgy ott fognak bent élni, a szabályok vajon mennyit változnak majd? Mi lesz a Jelöléssel vajon? Lesz még egy bejelentés ma, meglátjuk, mi lesz.

A zsűri érkezik, Keresztes Ildikó sminkjét kérem szépen, Pásztor Anna avatar, predátor, kapja az ívet a haja miatt, de élvezi, jól is áll neki.

Alátétarc Arnold nyitja az ötödik Élő Showt, hiányoznak neki a szülei, és ez már ráment a főpróbás előadására, a Pálinkadalt fogja előadni. Nem egy bonyolult dal, tisztességesen elénekli. “A legszebb szerelmes szám” - mondja Majka, valaki a szultánán sír, ő ezen. Vastag Csaba szerint ez most jól sikerült, nemcsak szórakozni, hanem szórakoztatni is tud Arnold. 24 pontokat kap, 97 ponttal az élmezőnyben lehet ma este.


Szűzlány Eszter érkezik a színpadra, nem a beyoncés ezüstbugyiban lép fel, hanem egy hosszú ezüstszínű szoknyában.
Majka meg is említi, hogy hát azért nem erről volt szó ugye. Konkrétan unatkozom a Young Hearts Run Free-n, a zsűritagoknak tetszik, nem egy műsort nézünk. De beletekernék most, istenem.Magabiztos Adrián a háta mögött zenekarral lép fel, pólóján Károly herceg arca van, ha jól látom. Nem rossz az előadása, de én már unom ezt az arcát, jó lenne mást látni. Mondjuk a Bikini dalát máshogy nemigen lehet előadni. Pásztor Anna szerint az eleje kicsit tárgyaló üzemmódban volt, Vastag Csaba szerint jól áll neki a rockzenekar, akkor is, ha a zongorista egy 12 éves kislány volt. 24 pontokat kap a zsűritől.Majka a backstage-ben van, Szőcs Renáta lábai mögött konferálja fel a lányt, ezt az előadást ma nagyon várom. Fekete rúzst kapott a stylisttól a próbákon, ez a dala címe, és a tükrön gyakorolta a csókot, szűk miniruhában, láthatjuk a teaserben. Nagyon szép és kedves lány, meg merem kockáztatni, hogy a legszebb és legkedvesebb a mezőnyben. Az Élő Showban már piros rúzsban énekel, tejóég de dögös. Jól áll neki a Fekete rúzs dal Zsédától. Húzgálja a miniruháját egy-egy táncmozdulat közben, de majd leszokik erről évek múlva. Ördög Nóra is megjegyzi a ruha húzogatást, Majka meg azt mondja, ha három perccel tovább tart a dal, 18-as karikát kellett volna kitenni. Sharon Stone megirigyelné, mondja Pásztor Anna.

“Nem tudtam odafigyelni az éneklésre, teljesen ki volt zárva” - Király Viktor mondja a lánynak, és ő a vizuális élményre ad pontot. 24 pontokat kap, mert volt már jobb, kivéve Király Viktort, aki megadja a 25 pontot.Kertész Iván a Bohemian Rapsodyt fogja előadni a Queentől, ez az, amire Keresztes lldikó a főpróbán azt mondta neki, ilyen gyér előadás után most azonnal megy a veszélyzónába. Veszélyes tekintettel kezd, a bőrdzsekiben mintha Danny Zukót látnám a szemeiben felfedezni a Grease-ből. A háttérben több Kertész Iván, viszont a színházas-musicales élményt megkapja a közönség. Megérkeztek mögé a háttértáncsok, Iván, a cuki szemüveges fiúcska, személyes tárggyá avatja a mikrofonállványt, cukiság sehol. Mindenki őrjöngve tapsol. Iván kérhet hármat Ördög Nórától, és azonnal azt kéri, légyszi, hadd énekelje el a Bulibárót, és még híradózni is akar.

“Kezdem azt hinni, hogy az Iván a legnagyobb hippi!” - ezt Keresztes Ildikó mondja, aki felhívja a színházasok figyelmét a fiúra, és nagy karriert jósol neki. “Te mindenképpen vagy valaki.. Megmondom őszintén, sírva röhögtem… Nagyon nagyon jól csináltad, Dexter!” - mondja Vastag Csaba. Keresztes Ildikó 25 pontot ad, Vastag is, jó, ez meglesz most is neki. 100, és igen, ez az este legmagasabb pontszáma. Csodálatos ez a fiú.Dögösnő jön, ezt is nagyon várom, és majd Patikusfiú Lacit is, szóval tessenek nyomkodni a telefont. Klubslágert hallunk Dögösnőtől, brutál a sminkje ma is, testheztapadó csipkeruhában a széken szexizik, máris kirúgta maga alól. Néha kicsit bizonytalan a hangja, viszont meghallgattam ma az eredeti dalt, és ez az előadás minden hibájával együtt ezerszer jobb az eredetinél. Majka megint beszól Dögösnő magasságára, hogyaszongya, el se tudja képzelni, hogy nyomták együtt Adriánnal (a fiú kábé a köldökéig ér). Húúha, Pásztor Anna azt mondja, ráírt egy férfi, aki állítólag Dögösnő apukája, és bár nem szabad beszélniük, de azt válaszolta az apukának, hogy ne aggódjon, annyi történik, hogy a lánya ÉL. Keresztes koncerten érezte magát, Vastag is, de nem tetszik neki az, hogy sok a ruha! Ebből szeksz lesz. 100 pontot kap, és máris megy Király Viktor szájra puszit adni Dögösnőnek - legutóbb ugye Vastag kapott ilyet Dögösnőtől. Pásztor Anna és Keresztes ldikó is kérne puszikákat, de ugye jobb híján most csak Majkától lehetne, de nem hajlik rá.Ossó Balázs érkezik a Wellhello Balatoni nyár feldolgozással, meglátjuk, milyen lesz, laza akar lenni, fesztiválhangulatot teremteni, pedig ez szerintem távol áll tőle. Nézzük. Bevallom, engem a Wellhellóval a világból ki lehet kergetni, szóval vagy ezért, vagy Ossó miatt, de ezt nem érzem annyira jó produkciónak. Rappel, ülve a színpadon, és ennek a fiúnak sokkal, de sokkal többször kellene rappelnie, mert így nem affektál. Majka megdicséri a rapet, és igen, egyetértek. “A földvári diszkóban én téptem le az álmennyezetet” - mondja Pásztor Anna, aki szintén megdicsérte a rapet. 89 pontot kapott, nem túl rózsás, mondja Majka. Ezzel Ossó még a veszélyzónába is kerülhet.Adrián élőben megpuszilja Műkörmös Brigit, akinek megmentette a hófehér ruháját, amire ráömlött valami színes lötty hátul. A teaserben azt mondja Brigi, hogy az érzelmi szál doppingolja az Élő Showra, nézzük. Arra azért kíváncsi lennék, hogy amikor az énekesek a tévénézők többségének totál ismeretlen dalt énekelnek, mekkora a szavazási kedv. Az, hogy erre gondolok most, az el is árulja, mennyire kötött le Műkörmös Brigi előadása.

“Dögöljek meg, ha valaha hallottam ezt a számot” - Majka, a számból vetted ki. Király Viktor és Pásztor Anna szerint is szinte eltűnt a színpadon Brigi, Keresztes azt értékeli, hogy elkezdett énekesnővé válni. Király Viktor 21 pontot adott, szerintem ez a legrosszabb pont, amit az elmúlt három Élő Showban bárkinek adott.Kislány Zita élő zenészt kapott az Elefántosdalhoz, gitáron kísérik, bolygós háttér előtt énekli Bartók Eszter slágerét. Óhatatlan, hogy az ember ne hasonlítsa össze a mostani tehetségkutatósokat az akkoriakkal, mint amikor Bartók Eszter berobbant a saját slágerével - már akkor játszották a rádiók ezt a dalt, amikor Bartók Eszter még a Megasztárban énekelt hétről hétre. A kérdés az, van-e hasonló kurázsi, tehetség és előadókészség bármelyik akadémistában? Vastag Csaba szerint ez volt Zitától a legszebb és legjobb előadás.Ijesztgető Lány következik, furcsa ruhában, széken vagy valamin állva énekli Pink slágerét, és konkrétan ijesztő. Megint azt érzem rajta, amit az első pár előadásában, hogy nem akarom végighallgatni, köszönöm. Kis idő kell még, hogy kicsomagolják, és kivegyék az óriási szoknya mögül, Majka azt mondja, imádja őt. Pásztor Anna mindig többet akar még Ijesztgető Lányból. 99 ponttal az élmezőnyben van jelenleg.Ördög Nóra Freddie-Dávidot konferálja fel, aki Prince Purple Rainjét fogja előadni. Dávid sír a beszélgetőszobában, nem elégedett magával, de útkeresésben van, világ életében egyedül érezte magát, aminek van szomorúsága és boldogsága is, mondja. Most megölelném ezért a mondatért. Úristen, libabőrrel indítok, ez a fiú elképesztően tehetséges. A zsűritagok azt kérték tőle, hisztizzen a színpadon, ahogy Prince is tette. Minden sejtjében ott a muzikalitás, és elég kevés ilyen zenész van itthon, szerintem Caramel az egyik ilyen. Keresztes sír, ha jól látom. Szóval akkor tökéletes előadás volt. “A legnagyobb megtiszteltetés volt ezt a dalt énekelni ebben a műsorban” - mondja Freddie-Dávid. Mindenki megdicséri, Pásztor Anna azt mondja, örül, hogy minden manírt levetkőzött, és elindult az előadóművészi pályán. 100 pont, de szerintem minden zsűritag titokban sajnálja, hogy ma már adtak másnak 100 pontot.Változnak a szabályok a műsorban, ez lesz a nagy bejelentés: sehogyse változnak. Két veszélyzónás lesz ugyanígy, titkos szavazáson fogják veszélyzónába küldeni az énekesek egymást, és ugyanúgy a zsűritagok is veszélyzónást választanak. Ennek a két embernek a nevét csak az Élő Show elején tudják majd meg az énekesek.A heti védett, és aki az első helyen végzett ma, Gór-Nagy Erika
, azaz Ijesztgető Lány, nem értek semmit, Freddie-Dávidra számítottam, csalódott vagyok. Nézzük, ki megy harmadikként a veszélyzónába. Ossó Balázs. Na ez érdekes lesz, ugye a benti csaja, Bene Rihanna is mellette ül majd a veszélyzónában. Patikusfiúnak vissza KELL mennie, mindenki szavazzon, plíz, megőrülök.

Bene Rihanna áll a színpadon, hangunk nincs, piros miniruhában énekel, ostorral a kezében, de nem hallok semmit az előadásból. A végére visszajön a hang, máris bugyis lányok táncolnak a zsűritagoknál. A szavazást a technikai hiba miatt azonnal leállították, Bene és a táncoslányok ismét előadják a dalt.Patikusfiú jön, ilyennek még nem láttam, és nem is hallottam, tűzijátékos gitárok a színpadon, punkos hangulat van, és rappel! Pásztor Anna bandájának dalát adja elő, kíváncsi vagyok, mit fog mondani erre Pásztor Anna. “Kelemen Laci és vagy 870 000 statiszta” - mondja Majka zárásként, és igen, mintha Laci az összes unokatesóját és az összes szomszédot összeszedték volna a színpadra.

“Kardos-Horváth Janó dala, én csak a rapet írtam bele. Őrület volt! Nagyon tetszett nekem!” - mondja Pásztor Anna.Ossó érkezik a színpadra, és mintha az életéért könyörögne, úgy énekli a dalát. Sajnálom, de ez pontosan ugyanolyan, mint amit már hallottam tőle vagy ötször. Várta, hogy elénekelje ezt a dalt, hát nem tudom, esélyes, hogy ma hazamegy. Vastag szerint 70 %-os megoldás volt, drukkol, hogy tudjanak még együtt dolgozni.Most már hárman állnak egymás mellett, mindhárman nagyokat nyelnek, lássuk. A nézőktől a legtöbb szavazatot kapta, és mehet is azonnal az Akadémiára, Patikusfiú LAACIIII! Igen, van Isten. Biztos vagyok benne, hogy a zsűritagok Ossót választják. Amúgy van rá egy ezresem, hogy az Ossó-Bene románcnak kint az Akadémián kívül nem lesz semmi folytatása. Vastag Benét küldené vissza az Akadémiára, a ma esti produkciókat mérlegelte. Király nem tudja szembeköpni saját magát, és eddig is nagyon hitt valakiben, bízik Ossóban, őt akarja visszaküldeni az Akadémiára. Pásztor Anna kedveli Balázst, Bene Rihanna szerinte hihetetlen amazon, de a fiút szeretné még látni, rá szavaz. Keresztes Ildikó egyformának tartja őket tehetségileg, mindent összevetve, akiben több lehetőséget lát, az Bene Rihanna Barbara. A wellness utazást kapja tehát Ossó Balázs. Gondolom, óriási buli lesz, meg szeksz dögivel, de ezt már sajnos nem fogjuk nyomon követni hétfőn.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. október 2. 10:36

Címkék: star academy   majka   ördög nóra   király viktor   keresztes ildikó   vastag csaba   pásztor anna   balog brigi   bene barbara   budavári zita   fazekas eszter   gór-nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kertész iván   kelemen laci   ossó balázs   pádár alexandra   szőcs renáta
Kapcsolódó anyagok
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2020 TV2 Zrt.