október 14.
Helén
Láttamozó: Szeptember 29. Csütörtök

A Star Academy egy blogger szemével

Ördög Nóra bokszedzést, a Star Academy fiúbandáját, jutalmat és a Szembesítést konferálja fel, és máris kezdünk az ébredező énekesekkel. A nappaliban mi az a sok dolog a padlón? Valaki konfettit szórt ki vagy mi? Freddie-Dávid gatyában táncikál a Hair zenéjére, és máris Erdei Zsolt sétál be edzést tartani.

Bokszedzéssel indulunk, a fiúk keménykednek félmeztelenül, Erdei tanítja őket a balegyenesekre. A csajok közben a nappaliban arról beszélnek, hogy mit csináljanak a fiúk, mivel szórakoztassák őket, és abban maradnak, hogy alapítsanak fiúbandát.

“Sajnáltam, hogy a Spice Boys-ban nem kaptam szerepet” - mondja Freddie-Dávid, és hozzáteszi, hogy rendezni ezt a fiúbandát, az nagy megtiszteltetés számára. A fiúk máris gyakorolják a Wannabe koreográfiáját, Adriánnak egész jól megy, ezekkel a mozdulatokkal biztosan kapna munkát az éjszakában táncosként itt-ott.

Keresztes Ildikó érkezik, libeg maga után a kardigánja a folyosón. A nappaliban gyűlnek mind, és kiértékelik a hétvégét, visszanézik magukat. Arnold természetesen nehezen szakad le a cigijéről a teraszon, de aztán csatlakozik a többiekhez.

Ossó produkcióját értékelik, Arnoldnak tetszett, Freddie-Dávidnak az tetszik, hogy élő koncert hangulata van. Hétről hétre fejlődik, teszi hozzá. Keresztesnek ez az előadás tetszett eddig a legjobban Balázstól. Dögösnő következik, őt közben Patikusfiú ölelgeti a kanapén, és a fiú mellkasán fekve mondja, hogy szépnek látta magát a felvételen, ami ritka, mert a bejátszásokon rondának látja magát. Keresztesnek az tetszett, hogy “tele volt a dal”, magabiztos produkció volt. Arnold következik, ő azt magyarázza, hogy most érezte magát a legjobban a színpadon. Bene Rihanna I Will Survive-ja szerinte szörnyű. “Az arcom, a mimikám, én ezt régen nem csináltam. Én ebből sokkal többet tudok.” Megkapja a huszonnégymilliós kérdést Keresztestől, ha ennél többet tudsz, akkor nem ez az a hely, ahol ezt meg kellene mutatni? Keresztes Ildikó szerint olyan volt az előadása, mintha felénekelt volna egy étlapot.

Ahogy az összes szombati előadást kielemezték, Bene Rihanna elvonult sírni a szobába, Ijesztgető Lány és Iván vigasztalják. Azt kell mondjam, hogy jót tesz a csajnak ez a szembesítés saját magával. A két százpontos csaj meglepetést kap, Dögösnő és Ijesztgető Lány ma bőgni fognak, ez már biztos. Dögösnő az anyukájával videócsetelhet, amit a többiek a nappaliban végig néznek. A mama szóváteszi, hogy a lánya szeretethiányban vergődött, és hogy az egész helyzet, amiben van, kicsit Legyek urás. Cuki. “Nagyon szeretünk. Te vagy a legszebb hangú, a legszebb, a legcsodálatosabb!” Dögösnő azt mondja a beszélgetőszobában, hogy már átölelné, megérintené a családtagjait.

Az Ijesztgető Lány jutalma érkezik, vendéget kap a folyosón, egy fekete kiskutya rohan hozzá, akit az ölében visz be a nappaliba. Mindenki nyomorgatja a kutyát, Patikusfiú szerint ezzel a többiek elég szépen elvették Ijesztgető Lány pillanatát. Egyetértek. Mellesleg ami most történik, az a kutyáknak elég para, tizenhárom ember liheg felette, fogdossák és nyünnyögnek - szegény menekülne az Ijesztgető Lány kezéből is, aki felemelte és magához szorította. Ijesztgető Lány kapott egy levelet is a szerelmétől, amit sírva olvas el.

Érkeznek a zsűritagok az Akadémiára, vizsga következik, de előtte még megnézzük a Spice Boys-t, azaz Adriánt, Ossó Balázst, Ivánt, Patikusfiút és Arnoldot, ahogy Freddie-Dávid vezényletére a nappaliban táncolnak. A dal végére természetesen félmeztelenre vetkőznek, és elég helyesek voltak. Király Viktor azt mondja, úgy érzi magát, mintha lánybúcsún lenne.

 Arnoldék máris a teraszon dumálnak, közben Bene Rihanna vizsgázik, a Hajolj bele a hajambát énekli Péterfy Boritól. Pásztor Anna szerint a dal egy flört, becsípett flört, ezt nem látta most. Megcsinált és kimunkált volt Keresztes szerint. A többiek szerint a nappaliban hallgatva tök jó volt, ugye megint mindenki végig nézi a nappaliban a tévén a vizsgákat.

A zsűritagok közben arról beszélnek, hogy Bene hangszíne nem annyira jó, és annyira nem is énekel jól, viszont a dal az énekesi képességeit nem haladja meg. Iván következik a Bohemian Rapsody-vel, egyszerűen simogató hangja van ennek a fiúnak. Pásztor Anna és Keresztes azt kéri tőle, legyen merészebb. Most csak három zsűritag van, Vastag Csaba hiányzik, dolga akadt. Freddie-Dávid jön vizsgázni a Purple Rain-nel, hangja az van hozzá, ez kétségtelen. Valami beindult a dal háromnegyedénél, addig azon gondolkodtam, mit fogok mondani - bírálja Pásztor Anna.

“Amikor egyedül vagyok, bőgve éneklem” - mondja a zsűritagoknak Freddie-Dávid. Király Viktor megkéri, hogy akkor csukja be a szemét, és hisztizzen, sírjon, ahogy Prince is tette a színpadon ennél a dalnál.

Bene Rihanna máris a teraszon puffog Keresztesre, hogy lezüllöttnek kell lennie, és hogy Keresztes pofákat vágott rá bent.

Kislány Zita jön az Elefánt dallal, ez korábban a próbákon jobb volt, ez kicsit sok, erőltetett. “Nekem így, ahogy van tetszik” - mondja neki Király Viktor.

2szeg929_frame_17208.jpg

Dögösnő lép be a próbaterembe, ez a csaj tökéletes énekesnő már, így, ahogy van, élvezhető, szuper. Minden zsűrigatnak tetszett, nagyon jó volt, az Élő Show-ra pihenje ki magát szépen, ennyi a kérés. Ahogy kimegy Dögösnő a vizsgáról, az az első kérdése, ki vette fel? Természetesen Patikusfiú Laci, akit ő Macinak becéz. Mellesleg csodásan áll Lacinak a piros körömlakk.

A három zsűritag pakolgatja az énekesek fotóit, Dávid, Erika, Zita és Arnold új színt hoztak a vizsgán, Adrián is, Balázsnál megegyeztek, hogy egy forma, aki feszegeti a saját határait. Bene Rihannán nem látnak semmi újat, Műkörmös Brigi és közötte dőlhet el, melyikük megy Patikusfiú Laci mellé a Veszélyzónába. Remélem, hogy Bene megy, az elég izgalmas párbaj lenne, elvégre rühellik egymást Lacival.

Kezdődik a Szembesítés. “Meghoztuk a döntésünket... Arnold. Örülök, mert tényleg láttam egy új Arnoldot, felszabadult voltál, volt benne humor. Erika, jó ez az irány, tetszik ez az új szín. Laci, szeretném, ha jobban elszabadulnál. Eszter, nagyon örülök, hogy az óriási kudarcod után most egy új Esztert láttam. Alexandra, még inkább többet várok. Mind az öt emberrel nagyon meg vagyok elégedve most”- Keresztes Ildikó.

“Zita, ezzel a dallal nagyon nagyon élsz, és érződik rajta, hogy ez a te világod. Adrián, egyetlen egy problémát, ha fel tudok hozni, az az, hogy még nem találtad ki magadban, hogy hogyan akarod előadni a dalt. Barbara, sajnos ez olyan verseny, ahol mi azt akarjuk látni, hogy fejlődtök. Nem tudtad magadévá tenni. Kaptál egy dalt, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy új Ivánt mutass. De egy Ivánt kaptunk. Produkciót várunk, és nincs produkció - értékel Király Viktor.

“Brigi. Az volt a zavaró, hogy láttam, mi fog történni. Dávid, nagyon örültem a dal utolsó harmadában. Balázs, ne legyen ennyire csinált” - Pásztor Anna. Keresztes Ildikó bejelenti, hogy:

Bene Rihanna kerül a Veszélyzónába.

Ez vajon milyen hatással lesz Patikusfiú Lacira? Remélem, belehúz a próbákba, és szépen visszamegy az Akadémiára szombaton. Mármint Laci. Ahogy vége a vizsgadrukknak és a Szembesítésnek, máris az egyik szerelmespárt látjuk. Műkörmös Brigi és Adrián évődnek az ajtóban a szobában, Adrián nem engedi ki Brigit fürdeni a szobából, simogatják egymást, Brigi azt mondja a fiúnak, tetőtől talpig megmossa magát. Adrián csekkolja a lány melleit a póló nyakát kihúzva, majd odaáll az ajtóhoz, és nem engedi ki Brigit. Összeszokott párként évődnek a szobában. Gondolom, csak valami vámmal mehet majd ki Brigi, csókkal, ahogy látom. Brigiék máris az ágyban vannak, kettesben, bugyiban és trikóban a paplan alatt.

Ördög Nóra tökéletesen összefoglalja, hogy Adrián megint megtalálta a módját, hogyan vezesse le a vizsga feszültséget. És itt vége is, pénteken kapunk pár percet a főpróbából is.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. szeptember 30. 10:36

Címkék: star academy   majka   ördög nóra   király viktor   vastag csaba   bene barbara   balog brigi   budavári zita   fazekas eszter   gór-nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kertész iván   kelemen laci   ossó balázs   pádár alexandra   szőcs renáta   keresztes ildikó   pásztor anna
Kapcsolódó anyagok
A Star Academy két veszélyzónása, Laci és Barbi voltak a Mokka vendégei. Barbara meglepődött azon, hogy kiválasztották, de motiválja is a jelölés,...
A fiúk reggel kukászsákban és egy egyéb különös kellékekben kacagtató táncra perdültek. Még több szórakoztató pillanatért nézd a Star Academy Összefoglalót!
Heti teljesítménye alapján a zsűri a Szembesítésen úgy döntött, neki kell a Veszélyzónába kerülnie.
Adrián Brigi útjába állt, amikor a lány fürdeni indult, és feltartóztatta egy kis flörtölés erejéig. Brigi tusolás után Adrián mellé vackolt be éjszakára...
Alexa volt az egyik, aki a legmagasabb ponszámot kapta a zsűritől a legutóbbi Élő Show-ban, ezért jutalmul beszélhetett anyukájával és...
Erika maximális pontot kapott a zsűritől szombaton, ezért meglepetésként ˝meglátogatta˝ őt tündéri kutyája, Angie, és egy levelet is kapott a szerelmétől.
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2019 TV2 Zrt.