november 19.
Erzsébet
Láttamozó: Szeptember 24. Szombat

A Star Academy egy blogger szemével

Majka bezárja Ördög Nórát az öltözőjébe? Tényleg? Tejóég, tényleg, ezzel kezdünk, és elkezdi egyedül a showt. Természetesen érkezik Ördög Nóra némi késéssel, Yuck Fou feliratú pólóban lép be a színpadra, és máris megy az adok-kapok Majkával. Nem tudom eldönteni, hogy ez most spontán vagy előre megbeszélt sztori, mindenesetre ügyes húzás ez a rossz zsaru, jó zsaru felállás, maradjunk annyiban.

Ijesztgető Lány nyitja a szombati Élő Show-t, és most vagy fogyott, vagy mindig is jó lábai voltak, nem tudom, de ez nem is fontos, mert gyakorlatilag a Hungária összes dala neki való. A zsűri agyondicséri, “rocknroll úthenger”, “bontott csirke” - ez utóbbit már Pásztor Anna mondta rá, de szerintem azonnal meg is bánta, olyan gyorsan túl is szaladt ezen a csirkés hasonlaton. 100 pontot kapott Gór-Nagy Erika, bravó.

Adrián következik, a beszélgetőszobában beszél arról, hogy “adjuramisten azonnal kellett volna a testem, és ment a kisebb ellenállás felé. Lezártam az Alexával való bármilyen kapcsolatomat” - mondja, meglátjuk, apukám, meddig bírod szex nélkül bent. Elképesztő jól kezdi a dalát, és elvileg ott van a táncoslány, akire szemet vetett, meglátjuk, mi lesz. Kié vagy Adrián, kérdezi Ördög Nóra, olyan vagyok, mint a spanyol nátha, bárki elkaphat, válaszol. 94 pontot kapott, a zsűri agyondicséri, jó is volt.

Bene Rihanna jön, az Ossó Balázzsal való meghatározhatatlan viszonyáról beszél a felvezetőben, nem akar semmit a fiútól, cicázás az oké, de amúgy semmit se, nem. Szeretné egyedivé tenni a produkciót, annyira, mintha bomba robbanna a színpadon. A haja most a legjobb, kicsit hamiskás, de összességében elég jó nézni. Görgkoris csajok táncikálnak körülötte, ő is táncol, bár a refrén itt-ott hamis. Bármelyik falunapon a csúcselőadás lenne. Kinek szurkolsz a veszélyzónások közül? - kérdezi Ördög Nóra. Egyértelmű, Randy-nek, mondja. (Randy ugye a múlt héten kiesett, és a benti lamúrja, Ossó ül a veszélyzónában - ha esetleg valaki lemaradt volna). Király Viktor szóváteszi, hogy úgy kezdte a dalt, hát first i was afraid, és tényleg. Király szerint a haja szuper, mindig így kellene hordania, egyetértek. Keresztes Ildikó álmodta meg ezt a frizurát, bravó, nekem is jöhet tanácsot adni, milyen legyen az őszi hajszínem. 94 pontot kapott összesen.

Majka a backstage-ben Patikusfiú Lacit maga mellé ültette, és most Patikusfiú konferálja fel Kislány Zitát. Zita a Valahol Európábant énekelni, egészen más, mint eddig bármikor. Nem tudom, mi van most az énekesekkel, lehet, hogy minél többet szekálják egymást, annál jobbak az Élő Show-ban? Minden zsűritagnak tetszett, Keresztes szerint lehet, hogy a musical lesz Zita pályája. 95 pontot kapott.

Ördög Nóra a szünetben átöltözött, rapper gádzsinak öltözött, mondja, Majka beszól neki, hogy a városi kislány eltévedt, korai Missy Elliott vágja hozzá. “Aki menő, az menő!” - mondja Ördög Nóra, és rappelve beszél.

Arnold következik, nem az a fehér póló van rajta, amit leivott a főpróbán kávéval, hanem egy szürkés színű. Arnold mögött ezüst színű, szkafanderre hasonlító kezeslábasban ugrálnak a táncosok, miközben ő azt énekli, Zene nélkül mit érek én. Unatkozom, plusz ezt a dal már annyira elénekelték szuperjól, hogy nem tudok mit mondani erre az előadásra. “Ennyi asztronauta Pataki Attila körül nem volt” - mondja Majka a táncosok szettjére. Arnold letesózza Majkát, és azt mondja, megszállta őt Jacko. Tényleg táncolt, ezt meg kell hagyni. “Végre kijöttél a csigaházadból” - mondja neki Pásztor Anna, 95 pontot kapott, és nem nyúlt a zacsijához, állapítja meg Ördög Nóra.

Patikusfiú érkezik, Alexáról beszél, szeretné, ha a lelkük is megtalálná egymást, nemcsak a testük - hivatalosan is ő a kedvencem ma is. Önmagát kíséri gitáron, vagy csak kamuból van nála? Nem tudom eldönteni, de nem is lényeges, elég jól énekel, nem hamis, és magabiztos, nem izgul, teljesen otthon van a színpadon. A bluegrass szerű dal is oké a hangjához. Magát kíséri, hallatszik is, szuper ez a srác. Azt kell mondjam, hogy eddig alig akadt olyan tehetségkutató műsor, ahol ennyire színvonalas előadásokat láttam volna, mint a mai Élő Show-ban eddig. Remélem, nem fogok csalódni. Király Viktor állva megtapsolja, okkal. Keresztes a lábát felrakta az asztalra, és Vastag Csabával ölelkezve ülnek, átérzik a stílust. Majka máris felveszi Patikusfiú sapkáját, közben arról faggatják a fiút, mi volt a héten. Majka kér egy ötöst tőle a hétközbeni teljesítményéért - a Szexről van szó. Király Viktor zenésznek tartja Patikusfiút, 100 % volt neki, szuper volt. Pásztor Anna úgy látta, kapaszkodott a gitárba, “végre megmutattad ezeknek a 20 éveseknek, mi a rákenroll, brutál volt”, mondja Keresztes Ildikó. Vastag Csaba szerint erre született, szerintem is. Nekem ez 100 pont volt, Pásztor Anna 23 pontot adott neki, de így is az élmezőnyben van 97 ponttal.

Ördög Nóra továbbra is próbál úgy konferálni, mintha rappelne, Majka is beszáll, jó ez a hülyéskedés. Műkörmös Brigit konferálják így fel, aki Cserhátit fog énekelni, Keresztes Ildikónak akar megfelelni ma. Csak mondom, hogy egy egész országnak kéne, Cserháti istennő volt, és ez minden dalában ott van. Határozott, őszinte énekesnő lesz, ígéri Brigi a teaserben, nézzük. Nekem ez sok, nekem ez túl sok, teátrális, és nem őszinte. A széken ülve a próbán sokkal jobb volt. Majka megy egyedül Műkörmös Brigihez, vajon Ördög Nóra megint átöltözik? Keresztesnek is jobban tetszett a próbán, megmutatta, hogy jó énekes, de van még mit fejlődni. Vastag Csaba is jobbnak látta a próbán, de Cserháti élettörténete azt tanítja neki, hogy a tehetségeket fel kell ismerni és támogatni kell. Király Viktor is a próbát emlegeti. Pásztor Anna Brigi saját küzdelmét látta, és kéri szépen azt a Brigit, akit a próbán látott. 92 pont, eddig azt hiszem, ez a legalacsonyabb az eddigiekhez képest.

Ördög Nóra a backstage-ben ül, Szőcs Renátát konferálja fel, még mindig nyomja a rapper imázst. Renáta a Girls Just Want To Have Funt énekli, táncikál, felemelik, énekel, cuki, mosolyog, jól néz ki, de valami mégse klappol, nem tudom megmondani, hogy mi. A zsűritagoknak is kevés volt, megjegyezték, hogy várják vissza a nagy pillanatokat tőle. Én is. Ördög Nórán elpattant az öv, tudatta Majka, de már meg is kapja az arcába, hogy ő meg csokit zabált Renáta dala alatt, és csekkolta, hogy van-e mogyoródarab a fogai közt. Ez utóbbi hárommal volt több infó, mint amit tudni akartam ma Majkáról.

Ördög Nóra máris átöltözött, színes estélyiben van, és a haját is hátratűzték. Szűzlány Eszter következik, a Rolling In The Deepet énekli, és mintha igyekezne letudni az egészet. Én is le akarom tudni, soha többé nem akarom hallani ezt az Adele-számot. A zsűri lepontozza, 20 pontokat kap, Pásztor Anna szerint ilyen előadást nem engedhetett volna meg magának. 83 pontot kapott összesen, az eddigi legalacsonyabbat. Nem bánnám, ha kiesne ma, az a helyzet.

Kertész Iván szokás szerint csodálatosan énekel, remélem 100 pontot kap, nem, csak 97 pontot. Megkapja, hogy több, mint a nagymamák kedvence, de tény, megint ugyanolyan volt, mint eddig mindig. Dehát ilyen dalokat is kap, mint ez a Halász Judit-dal, milyennek kellene lennie?

Freddie-Dávid következik, szvinges verzióban adja elő Robbie Williams Supreme-jét. Elképesztő színpadias, egyre inkább azt gondolom, hogy neki a színházban van a helye, nem a popszakmában. Vastag Csaba szerint Dávidnak ezt kell csinálnia, ez az ő terepe, igen, ez tény, de én nem tudnék ebből egy albumnyit meghallgatni magamtól. Pásztor Anna úgy látja, Dávid elindult a lazulás útján, és ez jó. 96 pontot kapott.

Dögösnő Alexa zárja a nem veszélyzónások sorát a Piaf dallal, ebbe benne van minden, ami ő, az este legjobb előadása, tökéletes. Mind a négy zsűritag állva tapsol, azt hiszem, garantált a 100 pont. Majka kissámlira áll, tényleg vicces, hogy Ördög Nóra és Dögösnő magasabb mint ő. “Harcba mennék most veled” - mondja Vastag Csaba Dögösnőnek, A 25 pontjáért pedig nem várt reakciót kap, Dögösnő odarohan hozzá és egyszerűen szájon csókolja. Király Viktor sajnálja, hogy nincs 26 pont, megkapja a 100 pontot. Egyértelmű volt.

Ördög Nóra ismét átöltözött, most már egy sellőszerű kék estélyiben van, Majka pedig új frizurát és frakkot kapott. Az énekesek most tudták meg, hogy Angelina Jolie-ék válnak, Majka mondta meg nekik, jó ez vicces volt. A közönség és a zsűri szavazatok alapján az e heti védett Kertész Iván, a nagymamám is imádja, joggal. Harmadikként csatlakozik a veszélyzónásokhoz, Szűzlány Eszter. Szőcs Renáta nagyon sír, Eszter ugye a benti barátnője. Az énekesek megpuszilgatják a rokonaikat, és már mennek is vissza az Akadémiára.

A veszélyzónások következnek, Stockholmi Hanna önmagához képest belead mindent, van rajta cipő, méghozzá magassarkú, és még táncol is. Az Egy bolond százat csinál című slágert énekli, amikor a tévére nézek, kicsit úgy érzem magam, mintha valamelyik vidéki pláza születésnapi fellépőit látnám a plázában egy színpadon. A táncosok mozognak Hanna helyett is, aki még mindig nem viszi túlzásba. Majka lazacot ad Hannának!!! Csomagoltat. Állítólag az anyukája küldte Hannának, egyenesen Svédországból. “Mindenkinek ilyen barátnőt kívánok, mint te” - mondja Keresztes Ildikó. Vastagnak tetszett, Király mosolygott ugyanúgy, mint mindig, és az a kérdése, hogy meddig lehet elbírni a cukiságot. Pásztor Anna örül, hogy végre mozgott Hanna.

Ossó Balázs jön, öt kitűzőt gyűjtött be a többiektől, ha visszamegy ma, akkor várható pár szájhúzogatás és balhék. A Police-tól az Every Breath You Take az ő dala, és nem hamis, ami megdöbbentő, mert általában hamisak az első hangjai. Kicsit mintha bizonytalan lenne, mintha izgulna, konkrétan én is izgulok, hogy menni fog-e neki. Nem mozogja túl a dalt, de végülis ez nem arról szól. Keresztesnek és Pásztor Annának tetszik, én nagyon szeretném Balázst gitárral hallgatni a színpadon, teljesen elhagyva minden manírt. “Két dolog miatt tudlak megdicsérni, egyrészt, hogy tudsz nemet mondani, ha azt érzed belülről, és hogy sokat fejlődtél”, mondja neki Pásztor Anna. “Drámai, erős pillanat volt”, mondja Vastag, Király csak dicsérni tudja a szorgalmát.

Szűzlány Eszter az utolsó, jó eséllyel megy ma haza, egyrészt mert fiatal, másrészt mert semmit nem csinál a reality-ben. A dalát tökéletesen adja elő, de gondolom, ezt a dalt szereti, mert rendszerint azokat énekli baromijól. Sajnos unatkozom az előadásán, és köszönöm, kicsit unom már a szép arcú, barna hajú lányokat szép hanggal - ebből is van egy csomó, valami egyéniség is kéne mögé. “Ezért vagyok mindig nehéz helyzetben veled, mert tudom, hogy tudsz énekelni, de nehéz, mert ebbe a produkcióban le a kalappal, de a másikban nem”, mondja Király Viktor. Pásztor Annának is tetszik, Keresztes Ildikó is szóvá teszi, hogy egyik percről a másikra rettenetesen és baromijól is tud énekelni, szerinte amiatt, hogy éretlen a személyisége. Egyetértek.

A három énekes közül mehet vissza azonnal az Akadémiára a legtöbb nézői szavazattal, sajnos Szűzlány Eszter. Szomorú vagyok. Hannát és Balázst is szívesebben nézném minden nap a reality-ben, mint őt. De ez már biztosan nem így lesz. A zsűri dönti el, mi legyen, Ossót ugye legelőször lepontozták, és farvégről került be a műsorba, ebből bármi lehet. Király Viktor szerint Hanna a többiekhez képest mindig le van maradva. Balázsban látja a fényt, látja rajta, hogy akar dolgozni, ezt tiszteli, így ő Ossót küldi vissza az Akadémiára. Pásztor Anna szerint Hanna egyénisége, humora, az életigenlése csodálatos, sokat fejlődött az Akadémián. DE. Ossó sokat fejlődött, ő is Balázst látná az Akadémián. Keresztes több lehetőséget lát Balázsban, mint Hannában. És ennyi, Ossó Balázs megy vissza, bár még hátravan a heti vezető tanár véleménye.

“Okafogyott ezek után a szavazatom”, mondja Vastag Csaba, és elmondja, hogy Balázs is és Hanna is sokat fejlődött. Legjobbakat kívánja mindkettejüknek - azért engem érdekelt volna, kinek a nevét mondja.

Kertész Iván a héten iszonyú szomorú lesz, azt hiszem, Bene Rihanna próbálja majd leplezni, hogy örül Ossó visszatérésének. Remélem, nem fogják sokan fúrni továbbra is Balázst, csak mert nem egy klasszik hülyegyerek, mert tök jó gyerek. Stockholmi Hanna nekem színfolt volt, örökre beírta magát a reality-történelembe nálam azzal a jelenettel, ahogy Magabiztos Adrián seggszőrét fésülgette a fürdőben, és verte a fiú hátsóját a hajkefével. Ráadásul a Zámbó család jelenléte is tökéletes volt, na ezt mind nem fogjuk látni Szűzlány Esztertől. Szóval, aki visszaszavazta, az nézheti a semmit Eszterrel. Hátköszi.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. szeptember 25. 9:26

Címkék: star academy   vastag csaba   király viktor   pásztor anna   keresztes ildikó   majka   ördög nóra   balog brigi   bene barbara   budavári zita   fazekas eszter   gór nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kátai lilla   kelemen laci   kertész iván   libor laura   ossó balázs   pádár alexandra   streiffert hanna   szőcs renáta   szűcs randy
Kapcsolódó anyagok
Adrián a fogadóóráján kiderítette, mit gondolnak az akadémisták, ki a felelős a rendetlenségért az Akadémián, ki az, aki nem takarít eleget....
Miközben Arnold azzal küzdött, hogy elrejtse Holdampf Linda elől tönkretett fellépőruháját, Alexa a próba közben a feszültségtől összeroppant....
A zsűritag az Akadémián meghallgatta mindenki produkcióját. Arnoldra először a hanyag kézmozdulatai miatt szólt rá, majd keményen kiosztotta a még...
Az énekesnek megtetszett az egyik táncos lány, aki a produkciókban közreműködik szombaton. Egyből udvarolni is kezdett neki...
Pizsipartit tartottak az akadémisták - Arnold egyből lecsapott egy cuki zsiráfos darabra, ám felvéve kiderült, nem volt a legmegfelelőbb választás....
A pizsamapartin az akadémisták hihetetlenül mókás Extrém Activity-meneteket játszottak. Nézd meg, milyen jól szórakoztak!
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2019 TV2 Zrt.