november 22.
Cecília
Láttamozó: Szeptember 21. Szerda

A Star Academy egy blogger szemével

A Szex és New York főcímdalával kezdődik a teaser, és azt látjuk, hogy a szerelmi háromszög bonyolódik, Magabiztos Adrián, Patikusfiú Laci és Dögösnő Alexa lesznek a mai főhősök. Majka felkonferálja őket azzal, hogy megnézzük, hogy kezdődik itt a szex, “a zuglói szappanopera”, mondja.

Patikusfiú és Dögösnő vécés jelenetével indítunk, ami után Adrián ugye a teraszon eküldte Alexát Patikusfiúhoz, hogy jószívű csávó, mennyé el vele.

Hétfőn a Patikusfiú még semmit nem tudott elképzelni Dögösnővel, csak barátságot.
“Alexával épp ültünk a kanapén, hirtelen megjelent Lacika. Rettenetes kellemetlenül éreztem magam, úgy éreztem, hogy amiről beszélgetnek, nekem már ott nincs dolgom” - kapjuk a bevágást Szőcs Renátától a beszélgetőszobából, és már látjuk is, ahogy Reni, Dögösnő beszélgetnek a nappaliban és odamegy a Patikusfiú - ölelkeznek Dögösnővel, összebújnak.

Adrián és Arnold együtt aludtak ölelkezve, miközben a Patikusfiú és Dögönső egymáson háltak, egy paplan alatt - ez történt hétfőn. Takaró alatti mozgást látunk, semmi beszélgetés. Máris kedd reggel van, az énekesek Katus Attilára ébrednek, kezdődik a sittes tréning. Hoppá, Alexa máris nyugodtan vetkőzik a kamerák előtt, kapunk egy kitakart mellet. Állítólag sokan másnaposok, reggel a Patikusfiú és Dögösnő együtt állnak a fürdőszobában, Patikusfiú megkérdezi a csajt: nemcsak részegként hülyeséget álmodtam, ugye?
Dögösnő: Nem tudom - és ölelkeznek. Dögösnő azt hiszem, megnyugodott, hogy nem tűnik Laci olyannak, aki elkerül őt másnap reggel.

Azt kell mondjam, hogy az énekesek egyre jobbak az edzésben, bár a Patikusfiú kimegy hányni, annyira másnapos. Dögösnő kiszökik hozzá, megállnak a folyosón.
Laic: Mi van?
Dögösnő áll a folyosón, vizet iszik, és ölelkeznek. Arnold közben ásítozik az edzésen, és kimegy utánuk.
Dögösnő:Szerinted mások, a csajok levágták bent?
Patikusfiú:Tartom magam a stipi stopi elméletemhez.
Dögösnő:Tartsad magad hozzám, ha nem akarsz megsérteni
Patikusfiú:Nem akarlak.
Dögösnő: Majd meglátjuk.

Arnold nem bírja ki, és a fürdőben rákérdez a Patikusfiúnál: Megvolt?
Patikusfiú: Meg.

Most már a teraszon vannak ketten, cigiznek, a Patikusfiú megkéri Alátétarc Arnoldot, hogy ne mondja el senkinek, Adriánnak se.

Pásztor Anna érkezik, rock and roll akadálypályával készül, taxiban sminkelés, kieső mikroport és hasonlók azok, amikre oda kell figyelni, fel kell készülni a leglehetetlenebb helyzetekre - ezt fogják mind eljátszani. Adriánt kiszakította Pásztor Anna órája, tök jól érezte magát, de aztán elkezdtek beszélgetni Szőcs Renátával, és máris vissza is esik az állapotába.

Nagyon örülök annak, hogy mindenki hozzám fordul - mondja Reni a beszélgetőszobában. Ugyanis Adrián vele beszéli meg azt, hogy Dögösnő szerinte rámászott Lacira, és hogy ez milyenmár. Hát szerintem meg mivel Dögösnőnek elege lett Adrián játszmáiból, talált magának mást, akivel ő is odaszúrhat Adriánnak. Adriánt próbálja Szőcs Renáta felvilágosítani arról, hogy Dögösnőnek rosszul esik, hogy Adrián nem beszélget vele rendesen, és hogy minden más csajjal is flörtölget.

Az egy dolog, hogy minden lánynak bókolok, mert ilyen vagyok - mondja Adrián, és hozzáteszi, hogy hát ő nem lép túl egy bizonyos határt. Renáta felteszi a nagy kérdést, hogy nem az van, hogy mindketten féltékennyé akarjátok egymást tenni? Adrián bőszen rávágja, hogy neeeeeeem.

Eközben Dögösnő a szobában az ágyban beszélget Patikusfiúval az egészről, természetesen folymatosan Adriánról van szó. Nem unják még? Majka szerint Patikusfiún ő csak azt látja, hogy megvolt a csaj, és kész.

Kertész Iván a heti védett, a nappaliban vannak mind és a tévét nézik: Iván Halász Judittól kap videó-üzenetet a kapott dalról. Az énekesnő elmondja, hogy az Ismeretlen ismerős filmben énekelte azt a dalt, amit Iván szombaton az Élő Show-ban fog, és drukkol neki, sok sikert kíván. Freddie-Dávid félhangosan üzent a szerkesztőknek, hogy Robbie Williamstől is küldjetek valamit légyszi.

Egy nénike érkezik kosárral a kezében, és Iván mintha nem ismerné volna fel a saját nagymamáját, annyira nézi eleinte, ki jön be az ajtón.

Nagyi: “Szia te kis kuka! Tudod milyen voltál mostanáig? Szánalmas voltál gyermekem!” - mondja a nagymama Ivánnak. Egyed a mézet, ez meg lekvár, jajjdearanyosakvagytok, ilyeneket mond. Freddie-Dávid bemutatkozik neki, puszit is adnak egymásnak - Dávid nem először viselkedik jó vendéglátó módjára. Nagyon cuki a néni, szeretne szavazni, de nem tud, mert nincs okostelefonja!!! Állítólag ha Iván nyer, akkor megígérte, hogy vesz a nagyinak egy okostelefont.

“Szurkolnak érted még a templomban is!” - mondja a nagyi.

Azt kérdezem, hogy hogyan étkeztek? Gondolom, hogy te vagy a főszakács. Iván körbevezeti a nagyit, Iván magyarázkodik, hogy nagyon nagy kupi van, és hát igen, engem az lepne meg, ha egyik nap rend lenne, és le lehetne tenni valamit az asztalra.
Hűűű Ossó és Bene a nappaliban ölelkeznek, majdnem smárolnak, de nem.

 Közben Dögösnő mossa le Patiksufiú sminkjét, Laci kivan, hogy nem lehet ellenállni Dögösnőnek, és rá fogja tenni a jelet, reméli, kimegy, mondja pimasz vigyorral a fején.

Feladatot kapnak az énekesek, falunapot fognak megrendezni, Iván lesz a főnök, három sztár lesz a falunapon, ő jelöli meg, hogy kik. Freddie-Dávid Csonka András Dingdongját adja elő, Műkörmös Brigi Ossóval Balázs Kláritól és Korda Györgytől a Mamma miát, és a harmadik Ijesztgető Lány lesz, aki Zoltán Erikától a Túl szexi lányt énekli a falunapon.

Majka úgy emlékszik, hogy Zoltán Erkán volt tangabugyi a Túl szexi lány klipjében, én erre nem emlékszem, csak a hatalmas körmére és az írógépre, de erre ugye jó a Youtube. A falunapra Vastag Csaba és Kökény Attila érkeznek, és már látjuk is, ahogy az akadémisták beöltöznek, berendezik a termet fapadokkal és asztalokkal, gondolom ma is be fognak rúgni, pálesz nélkül nincs falunap.

Vastag Csaba mint rutinos fellépő tanácsokat ad, és keződik a buli. Iván a polgármester és a konferanszié, imádja. Freddie-Dávid mint Csonka András béna sildes sapkában énekelget, és beszél a mikrofonba: gyertek előrébb, és hasonlók, egész jó. Vastag Csaba megkérdezi, mit csinált jól Freddie-Dávid, és megbeszélik, hogy jó volt, hogy sokat beszélt a közönséghez.

Ijesztgető Lány eképesztően jól adja Zoltán Erikát, besétál a falu népe közé, táncol velük, énekel és iszonyú jól csinálja. Ossó és Műkörmös Brigi éneklik Korda Györgyék Mamma miát, Vastag Csaba mintha elfelejtett volna levegőt venni, úgy nézi a történéseket. Az akademisták élvezik, táncolnak, énekelgetnek, buliznak, Vastag zsebre dugott kézzel nézi a háttérben, mi történik. “Mi az, amire azt mondjuk, hogy elvitte az egész balhét?” - a dal, érkezik a válasz. “Amikor megérkezel este 10-kor a falunapra, és ezt elénekled, nincs ember, aki erre nem táncolna” - mondja Kökény Kordáék daláról.

Arnold játszik kicsit a zongorán, de Kökény Attila beletrollkodik, majd lesz belőle egy one man show, Arnold megmutatja a saját dalát, a nem nem nem, nem nem többé nem, nem hagyom címűt, amiből még akár sláger is lehet, nem rossz. A Patikusfiú egy brofisttel búcsúzik Vastag Csabától, ennyi volt a falunap.

Patikusfiú és Dögösnő beszélgetnek a falunap egyik asztalánál, nem szomjasak már.
“Mert tetszel mint csaj, de neked Adrián kéne. Alapból második vagyok, nem leszek pojáca, nem kapufázok”- mondja Dögösnőnek, majd megbeszélik, hogy ki mennyire részeg.

“Egész nap hozzám se szóltál, most meg jössz a dumáddal” - megy a válasz Dögösnőtől, de amit most a fejéhez kap, arra ő se számított. Patikusfiú Laci elmondja neki teljesen őszintén, hogy az első szava Dögösnőnek az volt a szex után, hogy Adrián ehhez mit fog szólni? Aztán magyarázza, hogy ő tudja, hogy magának csinálja ezt az egészet, és hogy hülye. Dögösnő erre erősen besértődik. Annyira hitelesen ülnek egymás mellett a padon durcizva és kiakadva a másikra, mint bármelyik házaspár, akik összevesztek, mert apa már megint felöntött a garatra, és elitta a vacsorapénzt is a falunapon.

Adrián a falu lecsúszott macsójának öltözött be, hát, inkább a Forró szél című filmsorozat jutott róla eszembe Surdával az élen. Ó tökéletes jelenet következik, a szobában vagyunk, és Szőcs Renáta miköben a miteszereit nyomkodja, azt kéri a mellette rinyáló Dögösnőtől, hogy beszélje meg Adriánnal, mi történik köztük. Amúgy Adrián és Dögösnő elég szépen belehúzták a drámájukba pár embert, Lacit, Renátát és a teaserekből ítélve Műkörmös Brigit is. Dögösnő Alexa azt mondja, fürdőznek egymás megbántottságában. “Akaratom ellenére belecsöppentem. Akármerre járkálok az Akadémián, Alexa szerelmi háromszögébe botlok” - foglalja össze Renáta a beszélgetőszobában.

Najó, ezt már nem hiszem el, Magabiztos Adrián Szőcs Renátának panaszkodik a fürdőbe’, miközben lemossa magáról a falunapos sminket. Patikusfiú érkezik, pisil, és közben máris Dögösnőről van szó. Kiderül, hogy valami volt Patikusfiúval, és Dögösnő is érkezik a fürdőbe, sörrel a kezében. In medias res elmondja Adriánnak, hogy együtt aludtak Patikusfiúval, és több volt.

Lacika te annyira voltál részeg, hogy nem tudom elmondani - magyarázza Dögösnő, mintha ez mentség lenne bármire is. Hála az égnek Patikusfiú másnaposan és ismét piásan észnél van, és azt mondja, szerintem nektek kellene beszélni. És leosztja mindkettőt, Adriánnak azt mondja, pökhendi, Dögösnőnek, hogy nagyszájú, és hogy imádnák egymást.

“El vagytok szállva magatoktól. Ne pökhendiskedjetek!”

Engem meg hagyjatok ki ebből, elegem van - zárja le a Patikusfiú. Adrián nem akar hülyét csináni se magából, se másból, nem fog, és megkérdezi, hogy megölelheti-e Alexát. “Hetek óta szenvedek, komolyan” - magyarázza neki Alexa.

“Egy bizonyos pont után változott bennem valami. Nem általad változott meg” - mondja neki Adrián.

Arnold szerint Alexa elnyeli a fiúkat, szeirnte Bemuda-háromszög történik körülötte, nem szerelmi háromszög- ugye most neki nem jut sok szerep, mindkét haverja nőzik.

Adrián azt mondja a beszélgetőszobában, hogy lezárta magában és kész. Máris azt látjuk, hogy tovább is lépett: Műkörmös Brigit masszírozgatja, együtt fognak aludni. Dögösnő ezt nehezen viseli, megnézi, mi történik, benyit a másik szobába. Adrián Brigi mellett fekszik.
“Ha nem feküdne mellette, akkor szarnál rám. Csicska gyereknek gondolsz? Látom rajtad, hogy sokkal jobban érdekel.. Ha nincs ló jó a szamár is, én nem leszek szamár” - mondja Patikusfiú Laci Dögösnőnek, aki miután látta, hogy Adrián mit csinál Brigivel, kiment a teraszra Laci után. Eközben kapunk egy bevágást, ahogy Brigi simogatja Adrián hátát. Dögösnő odaül Patikusfiúhoz a fotelba, de Laci otthagyja, feláll, kimegy, de odavágja, hogy takarózz be.

Dögösnő ül a teraszon a fotelban egyedül, és talál egy üveg bort, ami szinte tele van, meghúzza. És íme a mi balkáni Bridget Jones-unk, aki képtelen eldönteni, mégis mit akar és kitől, hogy a szeretet nem egyenlő a szexszel, és hogy kamaszfiúval kezdett, de ő maga is tinédzserdrámát nyom. Szembesítés lesz holnap, ha fogadhatnék, szerintem Kislány Zita ül majd Ossó mellett a Veszélyzónában.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. szeptember 22. 13:15

Címkék: star academy   keresztes ildikó   pásztor anna   király viktor   vastag csaba   majka   ördög nóra   balog brigi   bene barbara   budavári zita   fazekas eszter   gór nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kátai lilla   kelemen laci   kertész iván   libor laura   ossó balázs   pádár alexandra   streiffert hanna   szőcs renáta   szűcs randy
Kapcsolódó anyagok
Laci meg szerette volna beszélni Adriánnal az Alexával eltöltött pásztorórát. A lelkizésbe bekapcsolódott a lány is, Laci pedig jól kiosztotta...
A ˝falunap˝ után Kökény Attila zongorán kísérte Arnoldot, aki a saját dalát adta elő. Társai szerint abszolút slágergyanús a dal!
Barbi álmosságra panaszkodott, Balázs pedig válaszként bensőségesen cirógatta... A jelenet magáért beszél, a két fiatal között vibrál a levegő!
A legutóbbi Élő Show-n legjobban teljesítő Ivánt meglepetés vendég látogatta meg: a tündéri mamája, aki nem kímélte a srácot, kőkeményen...
Iván lett az Akadémia ˝polgármestere˝, és elképesztő falunapot szervezett, óriási sztárokkal: Hegyi Dávid Csonka András, Gór-Nagy Erika Zoltán...
Majka bődületes szóviccel vezette be az Összefoglalóban Laci és Alexa kapcsolatának tovább -->
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2019 TV2 Zrt.