szeptember 20.
Friderika
Láttamozó: Szeptember 22. Csütörtök

A Star Academy egy blogger szemével

Ördög Nóra a Szembesítést konferálja fel, és természetesen, ahogy eddig a héten minden nap, most is a szerelmi kapcsolatokról fog szólni az Összefoglaló.
Te engem egy csicska gyereknek gondolsz? - kérdezte Patikusfiú előző este Dögösönőtől, és otthagyta a teraszon. Innen kezdjük a mai Összefoglalót, feltehetően még hetekig lesz téma a Dögösnő - Adrián - Patikusfiú szerelmi háromszög.

Kedd éjszakánál tartunk az eseményekben, Patikusfiú Laci félmeztelenül pakolgat a konyhában, miközben Dögösnő ugye meghúzza a borosüveget a teraszon, ők esznek Arnolddal. Látjuk, ahogy Dögösnő egyedül fekszik le aludni, navégre, Patikusfiú Laci mögé bújik az ágyban, és ők ketten a kedd éjszakát is elhálják.
"Olyat csinálok, kajak nem értem magamat" - mondja másnap reggel Dögösnő Bene Rihannának a reggelinél. Benét ez nyilván nem hatja meg.
Hevesi Tamás érkezik az Akadémiára, duettet szeretne valakivel énekelni, mondja az énekeseknek. Szőcs Renátával szeretné ezt megtenni, Reni meglepődik, nem számított rá, de nagyon örül. Együtt fogják énekelni a Jeremyt, amit Hevesi tizennégyevesen írt.
Sajnos a Jeremy dalt nem ismeri Reni, de megígérte Hevesinek, hogy ha kimegy meghallgatja.
Vastag Csaba is megérkezik, ő az énekesekkel végignézeti a nappaliban a szombati Élő Show-t, és mindenkinek véleményeznie kell saját magát. Szűzlány Eszter azt mondja: ez valami botrány. Vastag azt mondja neki, hogy hát igen. Ijesztgető Lány szerintem tetszik magának, a többiek megtapsolják. De ő se elégedett. "Tele volt hamis hanggal.. nem vagyok megelégedve." Patikusfiút is megtapsolják a többiek, nekem ez most magamtól nagyon tetszett. Tetszett az ének is. Vastag: nagy mákod van, hogy a kedves közönség visszajuttatott ide, mert úgy emlékeznénk rád, mint egy igazi seggfejre. 
Ördög Nóra se szereti visszanézni magát, de ebből lehet tanulni, mondja, már megtapasztalta.

Közben Hevesi és Reni együtt gyakorolnak a próbateremben, és Hevesi próbálja rábeszélni Renit, hogy énekeljen, mintha valakinek énekelné. "Van szerelmed?" kérdezi tőle. Egyébként a kettejük hangja baromi jól szól együtt, hallgatnám még. Meg is tanulták együtt, máris mindenki meghallgatja a duettüket, Dögösnő és Ijesztgető Lány is megkönnyezi, Bene Rihanna csak majdnem sírt. "Fantasztikus érzés volt, hogy együtt énekelhettünk" - mondja a beszélgetőszobában Szőcs Renáta.

Újabb feladatot kapnak az énekesek, Freddie-Dávid Király Viktort alakítja a következő feladatban, ki kell parodizálniuk a zsűritagokat. Király Viktor akcentusát egész jól alakítja, és most minden énekest végighallgat, mond nekik pár szót mintha Király tenné. Ijesztgető Lány bújik Pásztor Anna bőrébe, szerinte szinte utánozhatatlan Anna, de megpróbálja. Az érzésekre, azokra a szimbólumokra, a hasonlatokra próbál játszani, amikkel Pásztor Anna véleményezni szokott, de nem megy neki annyira jól. Magabiztos Adrián Vastag Csabát alakítja, szerinte nagyrészt sikerült is neki. Először is lejmol egy kis nasit, trikóban van, kivan a bicepsze. Azt a feladatot adja az énekeseknek, hogy tartsanak a szájukban egy papírlapot, és beszívva a levegőt, adják át egymásnak szájjal. Ivánnak azt a feladatot adja, hogy úgy énekeljen, hogy közben tegyen fel magára egy maszkot. Műkörmös Brigi Keresztes Ildikót kapja, azzal kezdi, hogy "nem jön át, amit csináltok, szemetekbe akarom látni a tüzet". Patikusfiú iszonyú jól énekel a zongora mellett, és Műkörmös Brigi úgy tesz, mint aki elbőgi magát. Még jó, hogy ezt azon a napon csinálták, amikor vizsgázniuk kell a zsűritagok előtt.

Ijesztgető Lány tanítja Stockholmi Hannát, hogyan kell úgy sétálni a színpadon, ahogy Beyoncé teszi, azaz hogyan kell csípőt csavarni. "Olyan nehéz nő lenni" -mondja Hanna. Szűzlány Eszter is segít neki, azt javasolja, túlozza el a mozdulatokat, vállal és csípővel, hátha. Ivántól is kért segítséget, dehát jó emberhez fordult: a felmosónyéllel együtt táncikálnak a nappali közepén, és megőrülnek a kanapén. Elképesztően cukik, mint két gyerek az oviban, akik betoltak fejenként egy-egy tábla csokit, és pörögnek. Egy olyan világban élnek ők ketten, amit senki nem ért rajtuk kívül.

A vizsga következik, Patikusfiú kezdi, és Keresztes azt mondja, ha lecsukja a szemét, sokkal jobban tetszik neki, mintha látja a teszetoszaságot Laciban. Király Viktor azt mondja neki, hogy a kritikáktól egyre jobb, de szerinte az önbizalma totál leépül, pedig nem kellene. Műkörmös Brigi a Cserháti dalt már korántsem úgy énekli, ahogy a próbán, de így is jó volt. Pásztor Anna most először érzi Brigitől, hogy végre átadott valamit. Keresztes figyelmezteti, hogy vigyázzon, ne tolja túl, inkább memorizálja, ne kiabáljon, ne énekeljen. Király Viktor azt mondja, ő semmit nem érzett. Én se. Freddie-Dávid szokás szerint túljátssza az előadását, iszonyú színpadias. Vastag szerint király volt, Király Viktor szerint illik Dávidnak ez a világ, Keresztes még több mosolyt kér. Pásztor Anna: Egy dolgot nem tudunk megtanítani neki, a lazaságot.

A többiek ismét nézik a vizsgát a nappaliban a tévén. Freddie-Dávidot megtapsolják a többiek a nappaliban, hát nem tudom, remélem, hogy iszonyúan leitatja végre valaki. Máris Stockholmi Hannánál tartunk, ő ugye totyog a színpadon általában, most igyekszik kicsivel többet mozogni. Király Viktor megjegyzi a csípőrázást, új irány, jó irány. "Megőrülök, hogy állandóan cipő nélkül jön." - mondja Keresztes. Iván következik, már nagyon várom, Pásztor Anna megjegyzi, hogy ahogy festék került Ivánra a heti feladatban, egy állattá változott, és imádta. Iván tökéletesen énekli a Halázs Judit dalt. Király Viktor: A mai napig imádlak.. de, én már unatkozom.

Freddie-Dávid máris alsógatyában sétál a nappaliban, és takarót, párnákat pakolgat, mi lesz, lefekszik aludni a nappaliban szemüvegben? Amíg a többiek vizsgáznak? Adrián egész ügyes, Keresztes szerint a fiú a perzsaszőnyegnek énekel. Amikor kimegy az ajtón, Vastag Csaba a hajlításait kritizálja, szerinte belement olyanokba, amik egyelőre nem neki valók. Szőcs Renátának elég jól áll az iskoláslány szerkó. Király Viktor élvezte a Girls Just Want to Have Funt, de szerinte nem használja elég jól a hangját. A kitartott hangokat ő nem szeretné ennyiszer hallani. Vastag Csaba szerint a rutinokat kellene kivenni valahogy Renátából, aki a zenerakával énekelve rengeteg dolgot felvett magára. Dögösnő Alexa istenien énekel, Patikusfiú maga elé bámulva hallgatja Dögösnőt a nappaliban, nem nézi a tévét, pedig előtte ül. Nekem ez nagyon tetszett, monjda Király Viktor, és tetszett neki, hogy nem próbálta meg utánozni Piafot- hát nemtom, szerintem eddig minden előadót utánzott. Vastag Csabának elzsibbadt a lába, vagy mi történt? Alig bírt felállni a székből.

2szeg922_frame_19375.jpg

A zsűritagok a vizsga után azonnal elmondják, kit küldenek a Veszélyzónába Ossó Balázs mellé. "Arnold jobb volt, mint Adrián? Lacinak van egy fegyvere, ha egyszercsak kinyílna. A Zita nekem tetszett nagyon, már bocs. Énektechnikát lehet tanulni, de hogy lehet, hogy ez már az ötödik dal, de egyre rosszabb." - ilyen megjegyzéseket tesznek a zsűritagok az énekesek fényképeit pakolgatva ide-oda.

A nappaliba bevonul négy zsűritag, és Vastag Csaba elmondja, hogy a versenyben már ott tartunk, hogy nem számít, hogy önmagához képest valaki fejlődött, már a teljes mezőnyt nézik. Keresztes: vannak olyanok, akik rengeteget fejlődtek, mind hangban mind előadásban...akiket most felsorolok, ma is remekeltek magukhoz képest, mezőnyhöz képest is. Alexa, Erika, Balázs, Dávid, talán Adrián is.
Vannak olyanok, akikben nagyon sok van, érzem a tehetséget, van egy út, ahova lehetne fejlődni, valami oknál fogva van valami gát, amit nem tudtok átugrani - ezt már Király Viktor mondja Laciról, Reniről, Eszterről, Zitáról és Brigiről.
Pásztor Anna: Van három ember, akiknél azt érezzük, mintha egy mumussal küzdene. Ez a három a Hanna, Barbara és Arnold. Mindenki tudja, miről van szó, egy-egy rossz szokás, amit ha odébb tudnátok pöckölni, mehetnénk tovább.

Vastag kiemeli, hogy most már egymához képest kell jónak lenni, a döntésünk ennek értelmében Stockholmi Hanna.
Hanna szomorú és mérges lett, amiért őt küldik a Veszélyzónába. Én pedig örülök, mert most látom azt először, hogy a zsűri végre úgy gondolkodik, ahogy én, és ha van eszük, kiejtik a gyengéket, hogy a legjobbakat benn tartsák. Ergo a következő egy hónapban repül Zita, Szűzlány Eszter, Arnold és talán Ijesztgető Lány.

Dögösnő és Patikusfiú Laci úgy viselkednek a Szembesítés után a kanapén, mint egy szerelmespár, puszilkodnak, ölelhetik egymást. Most már a fal melletti kanapén ülnek, Patikusfiú gitározik, és kérdezi Alexát, hogyan érzi magát. Azt mondja a lánynak, tök jó, hogy hogy ott van, bírják egymást. "Szép vagy nagyon. Nagyon szép vagy. Felzaklatsz. Mindig."

Iván azzal vigasztalja Hannát, hogy ne rettegjen a Veszélyzónától, mert ugyanúgy fog énekelni, mintha nem lenne veszélyzónás, és ugyanúgy fogják értékelni, mint egy nem veszélyzónást, és különbenis, ilyen alapon ő is retteghetne már most, mert ugye még egy ember a Veszélyzónába fog kerülni úgyis.

Este van, Patikusfiú és Dögösnő megint együtt alszanak. "Úgy éreztem magam az elmúlt napokban, mintha felültem volna egy lóra" - mondja Patikusfiú a beszélgetószobában a Dögösnővel való kapcsolatukról, de most már nem akar félni, hogy leesik a lóról, hanem inkább vágtázik vele. Megjegyzem, hogy az iszonyú magas Dögösnőre ilyen találó lovas hasonlatot mondani csodálatos. Ha jól látom, ebből még nagy szerelem lesz odabent. A szex alatt Stockholmi Hanna felállt és megkérdezett valakit az ágynál (gondolom Ivánt), hogy ténlyeg szex van-e a szobában, cukiság ez a naivitása.

Ördög Nóra összefoglalja, hogy hát igen, Patikusfiú Laci egy hét alatt akarta meghódítani Dögösnőt, és tessék, bejött. Szerintem ha Magabiztos Adrián nem költözött volna be, már a kezdetektől együtt lennének Laciék.


Tudj meg mindent a Star Academy énekeseiről!

Kövesd a szombati Élő Show-kat 18.50-től a TV2-n, és dönts az énekesek sorsáról a TV2 Live applikáció segítségével!

Nézd vissza a produkciókat: tv2.hu/star_academy/produkciok
Extra, adásból kimaradt jelenetekért kattints ide: tv2.hu/star_academy/extrak


2016. szeptember 23. 11:40

Címkék: star academy   keresztes ildikó   király viktor   pásztor anna   vastag csaba   majka   ördög nóra   balog brigi   bene barbara   budavári zita   fazekas eszter   gór nagy erika   hegyi dávid   illés adrián   jecsmenik arnold   kátai lilla   kelemen laci   kertész iván   libor laura   ossó balázs   pádár alexandra   streiffert hanna   szőcs renáta   szűcs randy
Kapcsolódó anyagok
Néhány tehetség teljesen megváltozott, mások könnyen felismerhetőek. 
Ossó Balázs és Streiffert Hanna, a Star Academy két veszélyzónása volt a Mokka vendége. Balázs elárulta, hogy a társaitól kapott jelek kicsit...
Szinte megállás nélkül dolgozik Vastag Csaba, a Star Academy egyik tanára. A zenész nagyon élvezi a munkát az akadémistákkal, vezető tanársága...
Az akadémistát sokat bírálják esetlen színpadi mozgása miatt, és a magassarkú cipő sem a barátja, ezért társaitól kért segítséget a nőies...
Az akadémisták a zsűritagokat parodizálták, Adrián Vastag Csabaként azt a feladatot adta Ivánnak, hogy maszkban énekelje el a dalát. Szem nem maradt...
Az akadémisták a zsűritagokat parodizálták. Erika Pásztor Anna bőrébe bújt, a társai pedig szakadtak a nevetéstől...
SZAVAZÁS
Melyik volt a kedvenc produkciód a Star Academy győztesétől, Szőcs Renitől?
KÖVESS MINKET!

© 2020 TV2 Zrt.