PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Igazi guru felel az Islanders kapusaiért
Igazi guru felel az Islanders kapusaiért

 Washingtonból érkezik New York-ba az NHL tapasztalt szakembere.

Mitch Korn a kapusokért felelős igazgató lesz a New York Islandersnél. Korn legutóbb a bajnoki címvédő Washington Capitalsnál dolgozott. Ezen a ponton el is érkeztünk Korn szerződtetésének okához: Barry Totz. Totz volt a Washington Capitals vezetőedzője, akinek irányításával a fővárosi játékosok megszerezték a Stanley-kupát. Korn az elmúlt idényben hasonló pozíciót töltött be a Capitalsnál, mint az Islandersnél fog, előtte pedig három évig kapusedzőként tevékenykedett Washingtonban. A páros előtte a nashville Predatorsnál dolgozott együtt 1998-2014 között 16 szezonon keresztül.

Korn irányítása alatt Braden Holtby beállította a legendás Martin Brodeur rekordját egy szezonban aratott 48 győzelemmel. Holtby 2017-ben a Jennings-trófeát kapta meg, miután a legkevesebb kapott góllal (177) zárta az idényt, 2016-ban pedig az észak-amerikai profi jégkorongliga legjobb kapusának választották.

Még a Predatorsnál töltött időszaka előtt Korn keze alatt Dominik Hasek is remekelt: A Buffalo Sabresnél négyszer lett az NHL legjobb kapusa, kétszer pedig az MVP-je.

Az Islanders csapatára rá is fér az erősítés a kapu környékén, ugyanis az előző szezonban a legtöbb kapott góllal zárt (293).


2018. július 27. 14:06

Címkék: jégkorong New York Islanders nhl


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS