PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A veszprémiek a legjobbak, és nem csak azért, mert megnyerték a SEHA-ligát
A veszprémiek a legjobbak, és nem csak azért, mert megnyerték a SEHA-ligát

A Telekom Veszprém együttese 35–27-re győzte le a Vardar Szkopje csapatát a SEHA-liga zadari fináléjában, a Pérez Carlos-díjjal 'kitüntetett' Nenadic ötöt lőtt.

Mint az ismert, a hétvégén (pénteken és vasárnap) rendezték a SEHA-liga négyes fináléját, amelynek elődöntőit a Vardar Szkopje és a Telekom Veszprém együttese nyerte, így e két csapat ütközött meg a vasárnap esti aranycsatában, míg a Meskov Breszt és a PPD Zagreb gárdája bronzmérkőzést játszott.

A bakonyiak a sorozat ötszörös bajnokával néztek farkasszemet, ráadásul némileg módosított kerettel. Kiszorult ugyanis a kapus Székely Márton, ahogyan az alapozás során arccsonttörést szenvedő dán balátlövő, Rasmus Lauge és honfitársa, Nikolaj Markussen, valamint a hosszú sérüléséből visszatérő francia irányító, Kentin Mahé is. A csapatkapitány, Lékai Máté azonban ott volt a pályán, és nagyszerűen játszott.

Gyorsan magabiztos előnyt alakítottak ki a magyarok, többek között Vuko Borozan nagyszerű lövéseinek és Rodrigo Corrales pazar védéseinek köszönhetően, na meg annak, hogy az északmacedónok pontatlanok voltak. A félidő végére ugyan veszprémi oldalon is döcögött a játék, de így is háromgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (15–12).

A fordulás után mindennel próbálkozott az ellenfél, de a taktikaváltás sem jött be, a bakonyi rohamokat képtelenek voltak megállítani. A végjáték nem is tartogatott nagy izgalmakat, a 26-szoros magyar bajnok könnyed, 35–27-es sikert aratott, így harmadszorra nyerte meg a 2011-ben alapított sorozatot. 

A finálé után kihirdették a döntő legértékesebb játékosát is, aki – teljesen megérdemelten – Rodrigo Corrales lett, míg a torna legjobb védőjátékosa címet Blaz Blagotinsek nyerte el. Az álomcsapatba Corrales mellett Gasper Marguc, Jorge Maqueda és Andreas Nilsson is befért, valamint helyet kapott Lovro Jotic (Vardar Szkopje), Alekszandr Skurinszkij (Meskov Breszt) és David Mandic (PPD Zagreb).

SEHA LIGA, NÉGYES DÖNTŐ (ZADAR)
FINÁLÉ
Telekom Veszprém–Vardar Szkopje 35–27 (15–12)

Veszprém: Corrales – Siskarjov 1 gól,   Maqueda 3,  Lékai 4, A. Nilsson 4,  Borozan 3,   Strlek  3 (1) , B. Blagotinsek, Nenadic 5,  J. Omar  3,  Moraes 4,    Manaskov 4,   Marguc 1. 
Vardar: Risztovszki – Cupic 3 gól (1),   Walczak 4, Vekic, Taleszki, Kalaras 6, Gyibirov 1, Cantegrel, Jotic 4, Dissinger   2, Jagurinovszki 1, Vujin 3, Gadza, Georgievszki 2,   Dimitrioszki 1. 

Fotó: seha-liga.com


2020. szeptember 7. 9:34

Címkék: kézilabda SEHA Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS