PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Léderer Ákos: Ők érdemelnék meg legjobban a Stanley-kupát
Léderer Ákos: Ők érdemelnék meg legjobban a Stanley-kupát

Az NHL magyar hangját meglepte a kanadai csapatok sikeressége, de volt annyi lélekjelenléte, hogy megtippelje, mely csapatok lesznek ott a végelszámolásnál. 

Léderer Ákos a szezon előtt sokat várt a kanadai csapatoktól, jóslatai pedig szépen lassan beigazolódni látszanak. Mi a véleménye most, hogy bőven a fél távon túl jár a szezon?

A kanadai csapatokról és az éllovasokról:

"Nyugaton két kanadai van az élen, ez önmagában abszolút egy komoly meglepetés. Szerintem 2-2 Nyugatról és Keletről biztosan bejut a rájátszásba, még a Montréalnál rezeghet a léc, de messze erőn felül teljesít a szezonban és pontszámra is nagyon jó helyen van. Az lenne nagy meglepetés, ha Nyugatról a Vancouver is bemenne, amit én nem tartok elképzelhetőnek. Arra senki nem számított, hogy a Sedinek nélkül, teljesen megfiatalított csapattal így fognak állni. A Calgary vezeti Nyugatot, ezt kevesen gondolták volna. A Carolinából érkező Bill Peters hozott magával három játékost is, nagyon megtalálta azt a szisztémát, ami annak a csapatnak fekszik. Tavaly egy kicsit rosszfiú-fílinget mutattak magukból, de már akkor is megvoltak a maguk sztárjai, Gaudreau egy olyan egyéniség, amelyre fel lehet fűzni az egész franchise-t. Idén fegyelmezettebbek lettek, a sebességük megmaradt, viszonylag fiatal a csapat, nagyon jól építkeztek az elmúlt években, de ez meglepetés. Nem gondolnám, hogy elmennek a döntőig. A Winnipeg, San Jose, Nashville hármast erősebbnek gondolom. A Torontóra lehetett számítani, hogy ott lesz. Hogy megtartják-e a Tampa mögött a második helyet, arra azért nagy a sanszuk. A kanadai csapatok közül talán Maple Leafset várják leginkább a döntőbe, most ezt nehéz elképzelni, mert játékerőben a Tampa olyan erőket mozgósít, amit ember nem tudott volna elképzelni. Bőven száztíz pontos, vagy afölötti szezonjuk lesz, egyedül ők lőttek kétszáz gól felett a ligában, ami nem is meglepő. Megvannak a sztárjaik, évek óta együtt vannak, összeállt a kémia és abba az irányba, ami felé elment a bajnokság  – a  keménység helyett a gyorsaság számít – nekik nagyon bejön. Az a kérdés, hogy ezt végig tudják-e vinni. Ők érdemelnék meg legjobban a Stanley-kupát. Nyugaton sokkal nehezebb megjósolni, még a tizennegyedik helyezett Anaheimnek is van esélye bejutni, mert három pontra van a playofftól, igaz sok sérültje van, szerintem kifulladtak, de bármi lehet."

A címvédő Washington Capitals csapatáról:

"Nem érzem azt a potenciált bennük, amivel megnyerhetnék a bajnokságot. Tavaly kifutották magukból azt, amit ki tudtak futni. Az a bajuk, hogy nagyon szélsőségesek, van, hogy hét-nyolc gólokat kapnak, ez nem fér bele. Azt mondják, hogy mindig a védelem nyeri meg a bajnokságot, márpedig elment a vezetőedző Trotz az Islandersbe, és nézzük meg, hogy mit csinált belőlük úgy, hogy jelenleg nincs igazán sztárjuk és a korábbi legnagyobb csillaguk, Tavares elment a Torontóba. Ettől függetlenül benn lesznek a rájátszásban, de ha idén is összeakadnak a Tampával, sokkal inkább utóbbi lesz a favorit."

Melyik négy csapat lesz ott a legvégén?

"Nyugaton: Winnipeg, San José, Keleten: Tampa és az Islanders, de még azt sem zárom ki, hogy két kanadai csapat játssza a nagydöntőt, de erre azért nem tennék nagy téttel."

A Spíler TV kommentátora, Léderer Ákos legközelebb szombaton a Boston-Los Angeles, majd vasárnap élőben a Buffalo-Winnipeg mérkőzést közvetíti. A meccsek közvetítéseinek részleteiről itt és itt tudhatsz meg többet.


2019. február 7. 14:53

Címkék: jégkorong nhl


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS

Léderer Ákos: Ők érdemelnék meg legjobban a Stanley-kupát / Spíler TV / Spíler1 TV / Spíler1 TV
PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
A Blues közel áll hozzá, hogy 1970 után bejusson a Stanley-kupáért zajló nagydöntőbe.
A Blues együttese pörgött fel jobban a kezdésre, az első harmadban szerzett két gól pedig diadalt eredményezett. 
A Bruins négy góllal nyert és készülhet a Stanley-kupa döntőjére.
A harmadik meccsen is kikapott a Carolina, a Bruins ezzel óriási lépést tett a döntő felé.

A párharc hatodik mérkőzése következik.  
A párharc negyedik mérkőzése következik.
A Sharks hosszabbításban győzött, és visszaszerezte a pályaelőnyt.
A párharc negyedik mérkőzése következik.
A párharc harmadik mérkőzése következik.
A St. Louis Blues 4–2-re legyőzte a San Jose Sharks csapatát az NHL-rájátszás hétfői játéknapján, a Nyugati főcsoportdöntőjének második mérkőzésén, ...
Fikarcnyi esélyt sem adott a Boston a Carolinának a párharc második meccsén.
A párharc második mérkőzése következik.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS