PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Kanadai legendák mezszámát vonultatják vissza
Kanadai legendák mezszámát vonultatják vissza

 Paul Kariya és Scott Niedermayer. Nem is igazi hokirajongó, akinek eme két név hallatán nem jut semmi az eszébe. A két, egyaránt a jégkorongozók Hírességek Csarnokának tagjai közé választott kanadai legendákat most egykori klubjuk, az Anaheim Ducks ünnepli meg.

Az Anaheim Ducks legendáinak mezszámát visszavonultatja a klub az előttünk álló szezonban. Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő csapatnál még arra is gondoltak, hogy mindkettejükre elég reflektorfény jusson. Kariya 9-es számú szerelését a Buffalo Sabres elleni október 21-i összecsapás előtt vonják fel a csarnok tetejére, Niedermayer 27-esének ünneplésére a címvédő Washington Capitals elleni február 17-i mérkőzés előtt kerül sor. Kariya 9 szezonon keresztül erősítette a Kacsákat, miután negyedik helyen draftolták 1993-ban. A korábbi csapatkapitány ezt követően 606 alapszakasz-mérkőzésen 669 pontot szerzett (300 gól, 369 gólpassz), a rájátszásban 35 összecsapáson 29 pontot ért el. A klub örökrangsorában a góllövők között a harmadik helyen áll, gólpasszokban és a kanadai táblázaton egyaránt negyedik.
„Nem is álmodtam róla, hogy ez valaha is megtörténik” – hatódott meg a hír hallatán az olimpiai és világbajnok kanadai exhokis.

Scott Niedermayer azon kevesek egyike, akik Stanley-kupa-győztesnek, olimpiai és világbajnoknak mondhatják magukat. A New Jersey Devils után Anaheimben 2005 és 2010 között szerepelt, 2007-ben csapatkapitánykánt jutott fel az NHL csúcsára. Védőként 371 alapszakasz-meccsen 264 pontot termelt (60 gól, 204 gólpassz), míg a rájátszásban 56 találkozón 8 góllal és és 26 assziszttal segítette társait. Niedermayer mindössze a 8. olyan jégkorongozó, akinek két klub is visszavonultatja a mezét, miután az Ördögök 2011. december 16-án adták meg neki az őt megillető tiszteletet.

„Elképesztően nagy elismerés ez. Roppant hálás vagyok, hogy ilyen nagyszerű klubban, az elképesztő Ducks-szurkolók előtt játszhattam. Szintén hálás vagyok az elképesztő csapattársaimnak, edzőknek és a stábnak, akikkel együtt dolgozhattam Anaheimben” – hálálkodott Niedermayer.
Kariya 9-es és Niedermayer 27-es számát már senki sem fogja viselni az Anaheim Ducksnál. Korábban – 2015-ben – csupán a finn Teemu Selanne 8-as mezét vonultatta vissza a kaliforniai csapat.

Az NHL október 3-án kezdődő 2018-2019-es szezonjának legjobb összecsapásait kizárólag a Spíler1 TV közvetíti élőben.

Forrás: nhl.com


2018. július 10. 13:37

Címkék: anaheim ducks jégkorong nhl Paul Kariya Scott Niedermayer


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS