PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Szenzációs veszprémi siker Moszkvában
Szenzációs veszprémi siker Moszkvában

Hibátlan maradt a Veszprém a SEHA-ligában három forduló után.

Ha csak a csapatnevekre és a tabellán elfoglalt aktuális helyezésre tekintettünk volna a Szpartak Moszkva-Telekom Veszprém összecsapás végkimenetele aligha lett volna kétséges, jó eséllyel utóbbi győzelmével zárulna a papírorma szerint. Csakhogy a bakonyiak az U21-es csapatukkal, kiegészülve Borut Mackovsekkel és Székely Mártonnal indultak útnak az orosz fővárosba. David Davis és Carlos Pérez helyett ezúttal a veszprémi utánpótásért felelős Gulyás Péter és Momir Ilics utazott el a csapattal. Az ellenfélben több dörzsölt, nagy csatát megélt, orosz válogatott játékos is szerepet kapott. 

Ehhez képest félelmetesen bekezdett a magyar bajnok, hat perc után 6-0-át mutatott az eredményjelző, Mackovsek, Szűcs, Hornyák és Zoran Ilics góljai révén, míg a kapuban Székely adott tartást a csapatnak. Nyolc perc után Evgenij Tsakariasnak köszönhetően megjött az első Szpartak-találat is, negyed óra után azonban még mindig 9-3-as veszprémi előnynek örülhettünk. Ezután azonban több - a rutintalanságnak is betudható - hibát is elkövetett a Telekom és gyakorlatilag hét perccel az első játékrész vége előtt ledolgozta hátrányát az orosz bajnokság másodikja (11-11), sőt 12-11-nél először vezettek a hazaiak. Újabb Székely-percek következtek, a szünetre így 14-14-es döntetlennel mentek el a felek. 

A második félidőt úgy kezdte a Veszprém, ahogyan az elsőt is, Ilics parádézott, de több tetszetős akciót is vezettek a bakonyiak, amivel hamar sikerült három-négy gólos előnybe kerülniük. Gulyás csapata az utolsó 10 percre azonban már csak kétgólos előnnyel fordulhatott, így a szakember időt kért. 23-19-es veszprémi előnyről - több kkihagyott ziccernek köszönhetően - bő öt perccel a lefújást megelőzően egyenlített a Szpartak, de Szuharev Lev és Mackovsek bombái ismét kétgólos előnyhöz juttaták a Veszprémet, amely már nem eresztette ki a kezéből a győzelmet és végül 26-23-ra diadalmaskodott.

Minden várakozást felülmúlva a veszpémi U21-es együttes - kiegészülve Mackovsekkel és Székellyel - Moszkvában tudott győzni Oroszország második legjobb csapata ellen, abszolút felborítva a papírformát.

KÉZILABDA
FÉRFI SEHA-LIGA, ALAPSZAKASZ
B-CSOPORT
Szpartak Moszkva (orosz)–Telekom Veszprém 23–26 (14–14)

Szpartak Moszkva:
Nikulin, Nungovitch – Kovalev 2, Fokin 3, Korshunov, Vinogradov 1 (1), Ryabov 6, Krivich, Radojevic, Dereven 2, Shelestiukov 3, Samarskii, Savchenko, Tsakharias 6

Telekom Veszprém:
Székely – Hornyák 2 (1), Ilic 7, Szuharev 2, Melnyicsuk 1, Bodor 3, Szrnka Mackovsek 6, Szűcs 3, Sisa 2

Hétméteresek:
2/1 ill. 1/1
Kiállítások:
6 perc ill. 6 perc


2019. szeptember 24. 19:37

Címkék: kézilabda SEHA Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS