PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   KOMMENTÁLJ!   I   Spíler Extra

Koronavírus: Veszprémben megszületett az egyezség
Koronavírus: Veszprémben megszületett az egyezség

Példamutatásból jelesre vizsgáztak a megyeszékhelyen. 

A mögöttünk hagyott időszakban többen megnyilvánultak a kiemelten bérezett sportolók társadalmi és ehhez szorosan köthető gazdasági felelősségvállalalásával kapcsolatban. Külföldön többen is nagy felajánlásokkal segítették - főként - a helyi kórházakat, Lionel Messi 1 millió eurót adományozott, de a Manchester United támadója, Marcus Rashford is egy alapítvánnyal együtt közel 20 millió fontnak megfelelő összeget gyűjtött, amit az iskolai étkeztetés hiánya miatt nehéz helyzetbe került gyerekek élelmezésére fordítanak elsősorban. Az adakozáson túl azonban a klubok a saját fenntartásukat is nehezen tudják megoldani, a Juventusnál négy havi, 30 százalékos bércsökkentésbe mentek bele a játékosok, míg a Premier League-ben elsősorban a nyilvánosság előtt próbálták rendezni az "erőviszonyokat", amivel komoly nyomás nehezedett a sportolókra is, végül egyezség nem, nagy botrány viszont annál inkább lett a szigetországban. Magyarországon hasonló háborús helyzet ugyan nem alakult ki, de értelemszerűen hasonló a klubok és a játékosok helyzete. A regnáló magyar bajnok Veszprém is komoly finanszírozási problémákkal néz szembe (hasonlóan a Szegedhez), a Bakonyban azonban már sikerült megegyezni a bérek csökkentéséről. Nagy László korábban elmondta, hogy egyenként ültek le a játékosokkal, akik különböző arányban hajlandóak voltak lemondani fizetésük egy részéről. Eszerint márciustól júniusig a 25 százalékkal csökkentett összeget kapnak a számlájukra, amit továbbra is euróban, ugyanakkor - a forint jelentős esése miatt - rögzített árfolyamon kapnak meg, a klubnál dolgozó többi alkalmazottat pedig egyelőre nem érinti a megállapodás. A bércsökkentésen túl a veszprémiek ráadásul jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amiről bővebb tájékoztatás a hét második felében lesz.

˝Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány miatt nyilvánvalóvá vált, hogy az idény hátralévő részében nehéz helyzetbe kerülhet, a Klubot üzemeltető Veszprém Handball Team Zrt., a jelentős bevétel kiesés miatt.

A probléma csökkentése érdekében a vezetőség tárgyalásokat kezdeményezett a játékosokkal és a stábbal a fizetésük átmeneti csökkentéséről.

A tárgyalások eredményeként a játékosok, a stábtagok és a vezetők feltétel nélkül elfogadták, hogy a bérüket márciustól júniusig egységesen 25%-al csökkentett összegben kapják meg. Szintén elfogadták azt, hogy amennyiben a szerződésben a fizetésük euróban van megállapítva, a jövedelem 330HUF/ euró átváltási árfolyamon kerüljön kifizetésre. A jelenlegi intézkedés az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti.

A fizetések csökkentésén túl a játékosok és a vezetők közösen jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amelyről részletes tájékoztatást a hét második felében adunk szurkolóinknak. Köszönjük minden érintettnek, hogy együttműködő hozzáállásukkal segítettek abban, hogy ezt a nehéz helyzetet minél könnyebben átvészelhessük˝ -
áll a veszprémi klub által kiadott hivatalos közleményben.


2020. április 8. 11:54

Címkék: labdarúgás SEHA Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS