PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Az öltözőben hagyom a személyiségemet˝
˝Az öltözőben hagyom a személyiségemet˝

Őszinte nyilatkozatot adott a sztár.

A Veszprém dán kiválóságával, Rasmus Laugéval a SEHA-liga készített interjút, amelyet néhány napja a hivatalos oldalán is közölt.

A Vojvodina idegenbeli, 31-26-os legyőzésével a Telekom Veszprém nagy lépést tett a SEHA négyesdöntőjében való szereplés felé. Mit gondolsz a teljesítményetekről az első találkozón?

A Vojvodinának izgalmas játékosai vannak, minőségi lövők, és egy kiváló jobbátlövő. Fizikailag erős játékosról van szó. Nem egyszerű ellenük játszani.

Mik a Veszprém céljai erre a szezonra?

A célunk, egyértelműen minden bajnokság megnyerése, amiben elindulunk, kezdve a magyar bajnoksággal. Szeretnénk elérni a Final4-t a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában is, és persze meg is nyerni mindkettőt. Bármi lehetséges az ilyen lebonyolítású sorozatokban, mindig vannak meglepetések, de már ott vagy, jó esélyed van győzni a végén.


Sokáig játszottál a Bundesligában. Mi a legnagyobb különbség a Bundesliga és a SEHA – Gazprom Liga között? Hogy tetszik a SEHA összességében?

A Bundesliga, véleményem szerint, a legkeményebb bajnokság a világon, így nagyon nehéz a kettőt összehasonlítani.

Egy ideje már Magyarországon laksz. Miért a Veszprém? Miért döntöttél úgy, hogy odaigazolsz, és szerinted jó döntés volt-e?

Jól érzem magam Veszprémben, és igen, szerintem egy jó döntés volt számomra. Érdekes volt számomra egy új rendszert megtanulni, és spanyol edzővel dolgozni. Ez teljesen új számomra, de szeretek itt lenni. A családom is, jól érezzük magunkat. Minden úgy alakul itt, ahogyan azt elképzeltem. Már csak az álmainkat kell kergetni, és harcolni a trófeákért.

Te vezeted a veszprémi gólpassz statisztikát (22) idén. Lehet ez annak a jele, hogy jobban szereted a társaidat kiszolgálni, mint a saját góljaidat számolni?

Számomra teljesen mindegy, hogy ki szerzi a gólokat a meccseken. A legfontosabb a győzelem. Veszprémben sok a rotáció. Persze jó látni, hogy én vezetem ezt a statisztikát, de holnap már más ugorhat elém, én meg akkor éppen a gólokat lövöm majd, vagy rosszabb helyzetben lövésem sem lesz. Egyáltalán nem érdekelnek a saját számaim – az egyetlen, ami érdekel, hogy egyel több gólt szerezzünk a mérkőzés végén, mint az ellenfél.

Sok nagyszerű játékossal léptél már együtt pályára a karriered során. Találkoztál olyannal, akivel tudod, hogy örökké barátok lesztek?

Persze. Nagyon sok időt töltünk együtt a társakkal, és nagyon közeli a kapcsolatunk. Ez az egyik jó, ami a munkánkból származik.

Hazád válogatottjának is oszlopos tagja vagy. Milyen érzés volt Dániában világbajnokságot nyerni?

Nagyon jó volt, és összességében és lenyűgöző tapasztalat. Ez természetesen a pályafutásom legszebb momentumai közé sorolható.

A személyiséged melyik része segít a legtöbbet a pályán szerinted? Van esetleg olyan jellemződ, ami kicsit visszafog néha?

Teljesen más személyiség vagyok a pályán, mint azon kívül, szóval nehéz erre válaszolnom. Mondhatni, hogy az öltözőben hagyom a személyiségem. Páran talán nem szeretnek, amikor kézilabdázom, de ez a győzelem iránti vágyból jön, ami bennem van a pályán. Néha nem tudsz mindenki barátja lenni.

Hogyan töltöd az idődet a pályán kívül?

Követem az amerikai sportokat, és szeretek golfozni. Amikor kicsit jobb lesz az idő itt, mindenképpen szeretnék golfozni többet. Egyébként, a szabadidőm legnagyobb részét a családommal töltöm.

Forrás: Telekom Veszprém


2020. március 23. 12:48

Címkék: kézilabda SEHA Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS