PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nagy bejelentést tett a Veszprém
Nagy bejelentést tett a Veszprém

Több játékos jövőjéről is információkat osztott meg a bakonyi klub.

Ahogyan azt már az elmúlt években megszokhattuk, a Telekom Veszprém vezetése félévente kötetlen sajtóbeszélgetést tart. Így volt ez szerda este is, ahol a klub képviselői, Szabó János klubelnök, dr. Csík Zoltán vezérigazgató, Nagy László sportigazgató és Sevinger Zsolt cégvezető mellett David Davis vezetőedző is jelen volt. 

Nagy László elmondta, hogy Kent-Robin Tönnesen szerződését 1+1 évvel meghosszabbították, a plusz egy éves opció pedig életbe lép, amint a norvég átlövő felépül súlyos sérüléséből. Emellett, ahogyan azt tegnap megírtuk, Ligetvári Patrik a következő szezontól hazatér Spanyolországból és ismét Veszprémben szerepel.

Emellett nyártól érkezik a Vardartól Danyiil Siskarjov a jobb szélre, továbbá talán a legnagyobb fogásként a rivális Pick Szegedből Jorge Maqueda is, akit a legutóbbi Európa-bajnoksága álomcsapatába is beválasztottak. A spanyolnak nem lesz ismeretlen a közeg, egyrészt a veszprémi tábor előszeretettel díjazta füttykoncerttel egy-egy pályáralépés alkalmából, másrészt dolgozott már együtt David Davis mesterrel.

Bár Maqueda Szegedről Veszprémbe kerül, korábban már eldőlt, hogy Borut Mackovsek ellenkező utat jár be, a szlovén mellett pedig Dragan Gajic is elhagyja a magyar rekordbajnokot. Ezzel azonban még nincs vége: 11 év után Mirsad Terzic is elhagyja a fedélzetet, akinek bár felajánlottak egy utánpótlás-koordinátori pozíciót, a 36 éves bosnyák válogatott játékos visszautasította azt, mert úgy érzi van még benne annyi, hogy folytassa profi pályafutását. 

Nagy hozzátette, hogy a jelenleg Wisla Plockban légióskódó Szita Zoltán visszahozatala nincs napirenden, de folyamatosan monitorozzák (a 21 éves játékos kölcsönben szerepel jelenleg Lengyelországban, de 2020 nyarától Xavier Sabaté gárdájának szerződött átlövője lesz) a játékát. A Kielce kölcsönjátékosaként Veszprémben szereplő Pawel Paczkowski és Omar Jahia jövője pedig egyelőre kétséges, de éppen Tönnesen sérülése miatt vívhatja ki a jövő évi keretbe kerülést egyik, illetve másik játékos. 


2020. január 30. 15:41

Címkék: kézilabda SEHA Liga


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS