PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Megbíznak a fiatalokban a Premier League edzői
Megbíznak a fiatalokban a Premier League edzői

A játékosok átlagéletkora több, mint tíz éve nem volt ilyen alacsony.

A Premier League idei szezonjában nagyon sok fiatal kap komoly szerepet csapatában. A játékosok átlagéletkora az első két fordulóban, negyven meccsen 26 év 275 nap volt. Ennyire kevés legutóbb 11 évvel ezelőtt volt, és az egész Premier League-érában ez a második legkevesebb (28 év).

A lejátszott percek több, mint a tíz százalékát 21 év alatti játékosok töltötték a pályán, ez szintén a legmagasabb mutató az elmúlt tíz évben.

Az Ole Gunnar Solskjaer vezette Manchester United jár a fiatalok játszatásában az élen, a Vörös Ördögök kezdő tizenegyeinek átlag életkora nem éri el a 25 évet sem. Aaron Wan-Bissaka (21 éves), Daniel James (21), Scott McTominay (22), és Marcus Rashford (21) jelenti a magját a fiatalokból álló csapatnak.

Egy másik nagycsapat edzője, Frank Lampard is szívesen nyúl a fiatalokhoz, Mason Mount (20), Tammy Abraham (21) és Christian Pulisic (20) is rendszeresen kezdő a Chelsea-ben.

Úgy tűnik elérkezett egy generációváltás, vagy az újabb, fiatal edzők szívesebben nyúlnak még nem bizonyított, de nagy potenciállal rendelkező fiatalokhoz. Egy dolog biztos, érdemes a Premier League-mérkőzéseket a Spíler TV-n nézni, és megtudni, hogy mennyire teljesítenek jól ezek a játékosok a nemrég elkezdődött szezonban.


2019. szeptember 9. 15:00

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS