PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Guardiola ezúttal nem garasoskodott - Bombaigazolás Manchesterben
Guardiola ezúttal nem garasoskodott - Bombaigazolás Manchesterben

A Manchester City klubrekordnak számító 62,5 millió fontért leigazolta az Atlético Madrid játékosát.

Az angolok kifizették a spanyol tehetség kivásárlási árát, - ezzel megelőzve többek közt a Bayern Münchent - és 5 éves szerződést kötöttek Rodrival.

A 23 éves középpályás mindössze egy szezont töltött a Matracosoknál, ugyanakkor 2007-2013-ig az Atlético Madridban nevelkedett, mielőtt a Villarreal, majd Diego Simeonének köszönhetően tavaly nyáron ismét Atlético-játékos lett.

"Fantasztikus, amit a City az elmúlt két évben elért, alig várom, hogy része legyek ennek a kiváló keretnek. Ez nem csak a címekről szól, hanem ahogyan sikerült nekik megnyerni ezeket a kupákat. Mindig támadó focit játszanak, ez a stílus és a klub ambíciói is meggyőzőek. Már alig várom, hogy Pep Guardiolával és a csapattársakkal dolgozhassak. Remélem, hogy együtt nagyszerű dolgokat tudunk elérni."  - mondta a hatszoros spanyol válogatott játékos, aki a Citynél majd a 16-os mezt fogja viselni. 

Bár nem volt olcsó, Rodri leigazolása mindenképpen szükséges volt. Pep Guardiola homlokán a ráncok akkor kezdtek el megszaporodni, amikor Fernandinho szezon közben megsérült, a brazilt pedig képtelen volt a rendelkezésre álló keretből pótolni. Be-be csúszott egy vereség, a bajnokság pedig szorosabb lett. Végül mindössze egy pont döntött. Egy évvel ezelőtt Jorginhóról még lemaradt a regnáló bajnok, most azonban a keret balanszírozása szempontjából fontos elem kerül a helyére. 

Zack Steffen és Angelino után Rodri már a harmadik fogása manchesterieknek a nyáron. 


2019. július 4. 15:51

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS