PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A Manchester Citynek angol játékosokat kell vennie
A Manchester Citynek angol játékosokat kell vennie

Ha a következő szezonban is több fronton szeretne harcolni a csapat.

Minden csapatnak nyolc, úgynevezett "homegrown" játékosnak kell lennie a keretében, ha szeretné mind a 25 lehetséges helyet kitölteni a PL-szezonra nevezett játékosai között.

Pep Guardiola már tavaly is csak 21 játékossal gazdálkodhatott, mert Kyle Walkeren, John Stoneson, Raheem Sterlingen és Fabian Delphen kívül nem volt több "homegrown" játékosa a keretben. A Manchester City így az idei átigazolási szezonban csak úgy vehet játékost, ha el is ad (kivéve, ha "homegrown" besorolás alá tartozó játékost vesz a csapat).

"Homegrown" játékos, viszont nem csak angol futballista lehet, hanem olyan is, aki 21 éves kora alatt legalább három évig Angliában játszott, edzett egy csapatban, így a világoskékek nem csak a háromoroszlánosok játékosaiban gondolkodhatnak.

A Manchester City még nagyobb bajba kerülhet, hiszen könnyen lehet, hogy Fabian Delph is elhagyja a csapatot ezen a nyáron a kevés játéklehetőség miatt. Így ha Guardioláék meg szeretnék venni például legnagyobb kiszemeltjüket Rodrit, akkor mindenképpen kell játékost eladniuk, és a több frontos harc érdekében a keretet is mélyíteniük kellene "homegrown" játékosokkal, aki lehet a már régóta csábított Harry Maguire is.


2019. június 25. 15:41

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS