PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

BL-győztes edző távozik a Premier League-ből
BL-győztes edző távozik a Premier League-ből

Véget ért Rafael Benítez és a Newcastle frigye.

Rafa Beníteznek június 30-án lejár a szerződése a Newcastle Uniteddel, majd távozik a Szarkák éléről. Ezt a Premier League klub hivatalos oldalán is megerősítette. 

Az 59 éves szakember hónapok óta tárgyalásokat folytatott a szerződéshosszabbításról, de ezek nem vezettek eredményre.

2005-ben a Liverpoollal BL-győzelmet ünneplő spanyol edző 2016 márciusában Steve McLarentől vette át az irányítást, de benntartani már ő sem tudta Newcastle-t. Akkor megelepetésre csak a 19. helyen végzett a Premier League-ben fekete-fehér alakulat, a rá következő évben azonban egyből sikerült megnyerni a Championshipet és visszajutni a legjobbak közé. Két középmezőnybeli helyezés megszerzése után, Benítez a múlt hónapban azt mondta: "Szeretnék maradni. Látom a potenciált a klubban, és remélem sikerül olyan dolgokat tennnünk, ami mindenki számára jó lesz és előremutató."

Benítez 146 meccsen irányította a Newcastle-t, 62 győzelem mellett, 31 döntetlent és 53 vereséget jegyzett, ami 42,5 százalékos teljesítmény.


2019. június 24. 13:44

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS