PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Solskjaer: Súlyosan sérült az önérzetünk
Solskjaer: Súlyosan sérült az önérzetünk

Szerda este a City vagy a United, de lehet, hogy mindkettő egy lépéssel távolabb kerül céljaitól. 

Ha csak a statisztikának egy bizonyos szegmensét nézzük, nem készülhet könnyű meccsre a vesztett pontok tekintetében élen álló Manchester City a városi rivális Uniteddel szemben. A Premier League-összmérleg természetesen Manchester vörös oldala felé billen. 43 meccsen 21-szer a United, 14-szer pedig a City örülhetett, nyolcszor nem sikerült eldöntetni a három pont sorsát. Emellett Ole Gunnar Solskjaer csapata a legutóbbi 14 hazai mérkőzésén veretlen maradt az Old Traffordon, utoljára a Tottenham ellen, még augusztus 27-én, José Mourinho irányításával kaptak ki a Vörös Ördögök. Különösen megsüvegelendő, hogy Solskjaer ideiglenes menedzserként 19 összecsapásból 14-szer győzni tudott. Azonban van az éremnek egy másik oldala: a United története során még sosem kapott annyi gólt a Premier League-ben, mint a most futó szezonban, sőt, 1979 óta ez a legtöbb, akkor 63-szor rezegtették meg a hálót az ellenfelek, (holott a szezonból még 4 meccs visszavan) és amióta a norvégot megerősítették hivatalában, 6-ból 4 meccsen is vereséget szenvedett. Pep Guardiola pokolian hatékony gépezetet épített idén, 10 bajnoki óta csak győztesen hagyták el a játékteret, ami a leghosszabb sikersorozatnak számít ebben a szezonban. Ha a United veszít, 2014-15 után (Swansea) először fordul elő, hogy oda-vissza kikapjon ugyanazon csapattól a Premier League-ben, de ennél is fájóbb, hogy nagy valószínűséggel keresztet vethet a Bajnokok Ligája-indulásnak.

Solsjkaer így is bizakodóan nyilatkozott a derbi előtt:

"Játékosaink önérzete súlyosan sérült legutóbb, ahogyan az enyém és a klubé is. Ez a meccs nagyszerű alkalom, hogy a helyére tegyük a dolgokat. Tudjuk, hogy mi a módja annak, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk." 

Hogy a United, vagy a City javítja tovább a mérlegét, városi derbi révén megjósolhatatlan. A Spíler1 TV-n élőben nézheted a találkozót. A közvetítés részleteiről itt tudhatsz meg többet. 


2019. április 24. 16:21

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS