PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A csatárok hatékonysága dönthet a Premier League élcsapatai között
A csatárok hatékonysága dönthet a Premier League élcsapatai között

Megnéztük, ki a legsűrűbben betaláló támadó.

A Premier League-ben a Manchester City és a Liverpool a bajnoki címért küzd, mögöttük pedig 4 csapat (Tottenham Hotspur, Arsenal, manchester United, Chelsea) harcol a maradék 2, Bajnokok Ligája-indulást érő helyért. Ezekben a csatákban roppnat fontos szerepet kapnak a csatárok, akiknek góljaikkal minél jobb helyezést kell bviztosítaniuk a csapatoknak. Megvizsgáltuk, hogy ebben a szezonban kik a top6-ba tartozó klub leghatékonyabb támadói. Az öt legjobbat vettük górcső alá.

A Manchester City gólgépe, Sergio Agüero 18 gólt szerzett az eddigi meccseken, ebből 16 akciógól volt. Az argentin csatár 107.3 percenként talál be, a helyzetei 24.7 százalékát váltja gólra.

Pierre-Emerick Aubameyang 17 találta közül 14 akcióból született, 129.8 percenként talált a kapuba. Az Arsenal gaboni gólzsákja lehetőségei 30.4 %-át váltotta gólra.

A Tottenham Hotspur angol gólfelelőse, Harry Kane szintén 17-szer talált a hálóba, 13-szor akcióból. A 132.3 perc/gól mutatója mellett a hatékonysági mutatója 23.6 százalék.

A szenegáli Sadio Mané 17 góljának mindegyike akcióból született, a 144.4 percenként eredményességi mutató egy kicsit árnyalja a képet, de a  liverpooli csatár helyzeteinek 29.3 százalékát berúgja (vagy éppen befejeli).

Maradjunk a Liverpoolnál, ugyanis Mohamed Szalah az 5. leghatékonyabb csatár a Premier League-ben. Az egyiptomi gólfelelős 17-szer ünnepelhetett eddig a szezonban, 14-szer akció után. A 155.6 percenként betaláló Szalah a helyzeteinek 21.3 százalékát váltja gólra.

A Manchester United és a Chelsea pedig nem tud ennyire hatékony csatárt felmutatni.

A Premier league tabelláját ide kattintva éred el.

Forrás: premierleague.com


2019. március 23. 15:04

Címkék: Arsenal Chelsea labdarúgás Liverpool manchester city manchester united Premier League Tottenham Hotspur


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS