PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Guardiola tökéletes gólgépet alkotott
Guardiola tökéletes gólgépet alkotott

A Chelsea elleni csúcsfoci egyáltalán nem a véletlen műve volt.

A Chelsea legyalulása nem a kezdete volt valaminek, hanem a betetőzése, vagy inkább egy remek visszajelzés Pep Guardiolának, hogy jó úton jár csapatával.

A Manchester City 27 Premier League-meccsen 74 gólt szerzett eddig a szezonban. Meccsenként 17-szer lőnek kapura a játékosai, ez pedig 5 és fél percenkénti próbálkozást jelent. A meccsenkénti gólátlag 2,74, ha ebben az ütemben folytatja a City, akkor 104 találattal zárja a bajnokságot, a rekordot szintén Guardiola csapata tartja 106 góllal 38 meccsen.

Hazai pályán 49 gólt szerzett a Manchester City, ebben a mutatóban a 2009-2010-es szezon óta a Chlesea a rekorder: 68 góllal. A Citynek még 5 hazai meccse van hátra: a West Ham, a Watford, a Cardiff, a Tottenham és a Leicester elleni. Ezeken kellene 20 gólt szerezni a csúcsdöntéshez.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy 14-szer pár centi- vagy éppen milliméteren múlt a gól – ugyanis ennyiszer találta el a kapufát a világoskék mezes csapat –, akkor még lenyűgözőbb az elképesztően hatékony támadójátékot produkáló együttes teljesítménye.  

 


2019. február 13. 16:43

Címkék: labdarúgás manchester city Premier League


Kapcsolódó anyagok
© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS