PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
194 menedzser nem tudta megugrani a lécet, amelyet Sarri egyből átvitt
194 menedzser nem tudta megugrani a lécet, amelyet Sarri egyből átvitt

A Premier League-ben szereplő Chelsea olasz szakmai főnöke történelmet írt csapatával.

Maurizio Sarri bekerült a Premier League történelemkönyvébe. Az Everton elleni döntetlen azt jelentette, hogy a nyáron Nápolyból érkező olasz menedzser  az első, akinek sikerült 12 meccses veretlenségi sorozattal bemutatkoznia az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Sarri Frank Clark rekordját adta át a múltnak. A Nottingham Forest egykori szakmai főnöke az 1994-1995-ös idényben 11 veretlen meccsel nyitott.

Azóta 194 szakember próbálkozott, degynek sem sikerült ilyen magasságokba emelkednie. Az angol bajnokság legfelsőbb osztályában 1947 óta nem volt ilyen bemutatkozással indító mendszer vagy vezetőedző.

"Mit mondhatnék? Nagyon büszke vagyok – nyilatkozta az 59 eszetendős Sarri. – Köszönöm a klubnak, mert nagyszerű csapatot adott nekem. Köszönetet mondok a játékosaimnak és a stábomnak is.De az Everton ellen jobban örültem volna a három pontnak, mint a rekordnak."

Korábban összesen 32 menedzser produkált 12 meccses veretlen szériát, d egyikük sem bemutatkozásként. A leghosszabb vereség nélküli széria Arséne Wenger nevéhez fűződik: az Arsenal korábbi menedzsere egyhuzamban 49 találkozón nem talált legyőzőre 2003 májusa és 2004 októbere között.

Forrás: premierleague.com


2018. november 13. 15:26

Címkék: Chelsea labdarúgás Maurizio Sarri Premier League


Kapcsolódó anyagok


© 2019 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS