PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
A Watford az új Leicester
A Watford az új Leicester

Több hasonlóság is van a Premier League meglepetéscsapatai között.

Az első négy meccsét megnyerte a Watford a Premier League-ben. A nagyszerű teljesítménynek köszönhetően egyrészt Javi Gracia lett az angol bajnokságban a hónap menedzsere, másrészt pedig a kiscsapattal szembeni várakozások is jelentősen megnőttek. Ha szombaton a Manchester United ellen is győz hazai pályán, akkor Gracia csapata klubrekordot állít fel – eddig is már annyiszor nyert ebben az idényben, mint az előzőben a spanyol menedzser irányítása alatt lejátszott 14 találkozón.

A siker egyik összetevője az állandóság, ugyanis Gracia mind a négy eddigi bajnokira ugyanazt a kezdő tizenegyet tudta nevezni. Ez egyrészt az ő döntése, másrészt azt is jelenti, hogy elkerülték a játékosokat a sérülések, és fegyelmezetlenségből fakadó eltiltással sem kellett megbirkózniuk. Az angol bajnokság húszcsapatos mezőnyében a Watfordon kívól csupán a Wolverhampton Wanderers szerepeltette ugyanazt a kezdőcsapatot az összes eddigi fordulóban. Az állandóság fontosságára a Premier League elmúlt szezonjaiban két jó példát is találunk: a Burnley úgy lett 7. az elmúlt szezonban, hogy mindössze 34 esetben változott a kezdőcsapata egyik meccseről a másikra – ez azért nagy szó, mert legalább 30-cal kevesebb változtatást jelent mint bármelyik másik együttes esetében. Emlékezhetünk a Leicester City bajnoki címére a 2015-2016-os idényből, amikor 33, a kezdő tizenegyet érintő változtatással játszották végig a szezont. Ráadásul 6 változtatás már a bajnoki cím megszerzése után történt.

A védelem stabilitása is sokat tesz hozzá a teljesítményhez. A Christian Kabasele, Craig Cathcart, Jose Holebas és Daryl Janmaat alkotta négyes az előző szezon utiolsó két meccsén játszott együtt, és azóta is remekelnek. Egy szezonnal ezelőtt méga  harmadik legtöbb gólt kapta a Watford (64), mostanra már annyira összeszoktak, hogy eddig mindössze 8-szor lőttek ellene kapura, ez a bajnokságban a legkevesebb.

A Watfordot lekontrázni sem tudják, erre az ellenfél térfelén történő labdaszerzések jelentik a garancaiát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Watford játékosai nemcsak megakadályozzák a másik csapat támmadásépítését, de rögtön vissza is támadhatnak. Eb is a bajnoki címet szerző Leicesterre hajaznak, mint ahogy ababn is, hogy a Rókák akkori 42 százalékos labdabirtoklásához (a harmadik legkevesebbet jelentette) hasonló, 43-asat produkálnak eddig.

A Watford remek kezdése persze mit sem ér, ha szombaton az előző szezonhoz hasonló pofonba szaladnak bele hazai pályán, mint az előző idényben: akkor 4-2-re győzött a Manchester United a Vicarage Roadon.

Azt, hogy most mire megy a szezon eddigi meglepetéscsapata a bukdácsoló Manchester United ellen, kizárólag a Spíler1 TV-n nézheted élőben.

Forrás: premierleague.com


2018. szeptember 12. 8:25

Címkék: labdarúgás manchester united Premier League watford


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS