PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Emerynek mindkét csatárát játszatnia kell - Neville
Emerynek mindkét csatárát játszatnia kell - Neville

A Manchester United és az Everton egykori játékosa, a jelenleg szakértőként dolgozó Phil Neville elmondta, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az Ágyúsokat.

A Premier League 5. fordulója előtt, az Arsenal a 9. helyet foglalja el a tabellán. Neville szerint ezen könnyen lehetne változtatni, Emerynek ugyanis megvannak a variációs lehetőségei. A jövőbeli sikeres Arsenal titka azonban két sztárcsatára, Pierre-Emerick Aubameyang és Alexandre Lacazette együttjátszatása lehet. A gaboni mind a 4 meccsen a kezdőben kapott szerepet, de csak a Cardiff City ellen talált a hálóba. Ezzel szemben Lacazette háromszor is a kispadon (Manchester City, Chelsea, West Ham) kapott szerepet (a Kalapácsosok ellen így is kiosztott egy gólpasszt), amikor azonban nem így történt (Cardiff City) góllal és gólpasszal hálálta meg a baszk vezetőedző bizalmát.

Könnyen kitalálható tehát, hogy mindössze egyszer, a Cardiff City ellen volt olyan, hogy mindkét támadó a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.

"Több gólt lőnek és jobban mozognak együtt. A védők nem szeretnek játszani Lacazette ellen, mert hirtelen és gyors mozgásokkal operál. Az Arsenal egyértelműen jobban néz ki vele támadásban, a kérdés csak az, hogy Aubameyang mennyire képes alárendelni magát ennek illetve boldog-e a bal oldalon" - mondta Neville.

Neville kijelentését a statisztikák is erősen alátámasztják. Az Ágyúsok Lacazette-tel a kezdőcsapatban 2,2 lőtt gólt átlagolnak, viszont amikor nincs a kezdőben mindössze 1,5-et. Ez a -legfontosabb mutatóban- a megszerzett pontokban is tükröződik: A francia támadóval kereken 2 pont/meccs, míg nélküle 1,1 pont a londoniak mérlege. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Arsenal a meccsei 59,3 %-át nyeri meg a franciával a kezdőben és csak 1/3-adát, ha nincs ott.

Lacazette-tel vagy nélküle? Hogy dönt Emery? Konkrét választ csak a hétvégén kapunk, amikor is a londoniak a newcastle-i St. James's Parkba látogatnak. A mérkőzést élőben kizárólag a Spíler1 TV-n tekintheted meg. További részletek részleteket ide kattintva találhatsz.


2018. szeptember 11. 10:13

Címkék: Alexandre Lacazette Arsenal labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS