PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   MOTORSPORT   I   NHL   I   Bajnokok Ligája   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   Spíler Extra
Ebben kell javulnia a Liverpoolnak
Ebben kell javulnia a Liverpoolnak

 Az előző szezon statisztikái alapján egyértelmű, mi kell ahhoz, hogy bajnokesélyes legyen Jürgen Klopp csapata.

A Vörösök ugyan 84 gólt szereztek, de 38 gólt kaptak az elmúlt szezonban, ráadásul ezek közül 21 született elveszített légi csatát követően. Mivel a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott angol klub szeretne előrébb végezni mint a legutóbbi 4. hely, ezért egyrészt egy fontos játékelemben fejlődnie kell, másrészt pedig a keretet is meg kell erősíteni, vagy a jelenlegi játékosoknak kell még többet vállalniuk.

A hat nagycsapat közül csupán az Arsenal veszített több fejpárbajt (673), mint a Liverpool (600). Ugyan Virgil van Dijk januári érkezésével javult a helyzet, de ez még mindig kevés.

A másik fontos statisztika, amelyből következtetést levonni pedig a cserejátékosokra vonatkozik. A Manchester United kispadjáról 12 gól és 5 gólpassz (összesen 17)  érkezett a PL-meccseken. A manchester Citynél összesen 16 (10+6), a Chelsea cseréi 12 "pontot" hoztak össze (7+5). Az Arsenal is 10-et (8+2) termelt. Ebben a mutatóban a Liverpool és A Tottenham kullog az utolsó helyen a nagyok között: 5-5 (3+2; 3+2).

Ha tehát a Liverpool tudja tartani a nagyszerű támadójátékát, a levegőben határozottabbak lesznek a játékosai, a cserepadról eredményesebben szállnak be a játékosok, akkor harcban lehet a dobogóért. 

Forrás: premierleague.com


2018. július 11. 9:27

Címkék: labdarúgás Liverpool Premier League


Kapcsolódó anyagok


© 2018 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk


Powered by Neoport Core CMS