PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Kell játékosmúlt ahhoz, hogy valakiből jó edző legyen?

A legutóbbi Britanniában érdekes kérdést boncolgattak szakértőink.

Wayne Rooney is beállt korábbi játékostársai sorába, és maga is megtette első komolyabb lépéseit az edzői karrier irányába. Eddig is része volt a Derby County stábjának, mint játékosedző, Philip Cocu elbocsátásával viszont - ha ideiglenesen is - ő lett a csapatot irányító kvartett elsőszámú embere a pálya mellett.

Ha a korábbi játékostársaknál tartunk, már csak az a kérdés, hogy a Frank Lampard-, és Steven Gerrard-féle útra tér, vagy ő is dicstelenül távozik, mint Gary Neville, illetve Paul Scholes. Nem lesz könnyű helyzetben, hiszen a Derby County jelenleg utolsó a másodosztályban. Láttunk már olyat, hogy egy korábban klasszis játékos edzőként nem futotta be azt a pályaívet, amit reméltek és persze az is előfordult már a történelemben, hogy valaki kevésbé jelentős pályafutás után vált legendává, mint vezetőedző.

Számít-e egyáltalán valamit a játékosmúlt?

A legutóbbi Britanniában szakértőink Szekeres Adrián és Szeli Mátyás, egyetértett abban, hogy a játékosmúlt előny, ugyanakkor utóbbi szerint nem ez határozza meg azt, hogy valakiből jó edző lesz. 

Britannia minden pénteken 18.30-kor élőben a Spíler1 TV-n.


2020. december 4. 15:37

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS