PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Eltiltásra számíthat a United sztárja ˝rasszista˝ posztja miatt

A játékos és a klub is állítja, félreértés történt.

A Sky Sports értesülései szerint az FA hamarosan vizsgálni fogja a Manchester United támadójának, Edinson Cavaninak a közösségi média tevékenységét. 

A 33 éves kiválóság csereként beállva két góllal és egy assziszttal járult hozzá csapata kétgólos hátrányból történő fordításához, teljesen érthető módon a United rajongói is gratuláltak Cavaninak, aki az egyik barátja Instagram történetét osztotta meg, melyet a "Gracias negrito" kifejezéssel kommentált, ami után - bár az FA vasárnap este nem adott ki semmilyen nyilatkozatot, holott a szabályzatában meghatározza a játékosok közösségi média fiókjainak használatát is - a Sky szerint a szövetség ki fogja vizsgálni az esetet. A klub elmondása szerint azonnal értesítették a támadót arról, hogy az Egyesült Királyságban ezeket a dolgokat egészen eltérően értelmezik, Cavani pedig ezt követően azonnal törölte a bejegyzést. 

"Számunkra teljesen egyértelmű, hogy Edinson üzenete mögött nem állt rosszindulatú szándék és amint tájékoztatták róla, hogy félreértésre adhat okot, azonnal törölte. Edinson bocsánatot kér minden olyan cselekedetéért, amellyel esetleg akaratlanul is megsértett bárkit. A Manchester United és összes játékosa maximálisan elkötelezett a rasszizmus elleni harcban." - áll a klub hivatalos közleményében, míg Cavani az Instagram bejegyzésében annyit írt:

"A vasárnapi meccs után posztolt üzenetemmel egy baráti, szeretetteljes üdövzlésnek szántam megköszönve a mérkőzés utáni gratulációját. Az utolsó dolog, amit szerettem volna, hogy bárkit is megsértsek. Teljes mértékben elítélem a rasszizmust és azonnal töröltem az üzenetemet, amint figyelmeztettek rá, hogy félreértést szülhet. Szeretnék őszintén bocsánatot kérni ezért.˝ - írta Cavani a hivatalos Instagram oldalán.

Korábban Cavani honfitársa, Luís Suárez is ezt a kifejezést használta egy Manchester United-Liverpool rangadó közben egy Patrice Evrával történt incidens során, csakhogy Uruguayban a 'negrito'- szónak semmilyen faji előítéletekkel, diszkriminációval kapcsolatos jelentése nincsen. A poszt miatt akár 3 meccses eltiltást is kaphat a United támadója.

 


2020. december 1. 12:49

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2021 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS