PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Elhunyt a Liverpool és a Tottenham korábbi legendás hálóőre, Ray Clemence
Elhunyt a Liverpool és a Tottenham korábbi legendás hálóőre, Ray Clemence

Hetvenkét éves korában örökre lecsukta szemét az angol válogatott 61-szeres kapusa.

Elhunyt a legendás angol kapus, Ray Clemence. A Liverpool és a Tottenham korábbi hálóőre 72 évesen csukta le örökre a szemét. A két klub hivatalos oldalán közölte a hírt és fejezte ki együttérzését a gyászoló család felé.

Clemence nevelőegyesülete a Scuntrhorpe United volt, ebből a csapatból igazolta le a Liverpool, ahol 14 évet védett. A Vörösök színeiben több, mint 650-szer lépett pályára, öt bajnoki címet, egy FA-kupát, három BEK-aranyérmet és két UEFA Kupa serleget gyűjtött be ez alatt az idő alatt a csapattal. A hálóőr 1981-től hét éven át szerepelt a Tottenham együttesében, a londoni gárdával eg FA-kupa és egy UEFA Kupa aranyérmet szerzett.

A nemzeti csapatban 61 alkalommal lépett pályára 1972 és 1983 között, legnagyobb vetélytársa a szintén legendás kapus, Peter Shilton volt.

Clemence-t miután szögre akasztotta a stoplist az angol válogatott és a Spurs szakmai stábjában is foglalkoztatták, majd 2013-ben végleg visszavonult.


2020. november 16. 10:04

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS