PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nem érdemes vele farkasszemet nézni – Patrício félelmetes a vonal előtt

Nem akármilyen labdarúgók buktak el vele szemben, amikor kenyértörésre került sor.

Ahogyan azt korábban már írtuk, a nyolcadik a tizengyesek fordulója volt a Premier League-ben. Ebben a bajnokságban több, mint 0,5 tizenegyes a mérkőzésenkénti átlag, összesen már 41 büntetőt végezhettek el a csapatok, ami lassan közel fele a teljes előző kiíráásnak (92). Az abszolút rekord összesen 106, ami azt jelenti, hogy amennyiben ez ilyen ütemben megy tovább, simán megdől a csúcs. Ami az arányokat illeti: a PL 1992 óta íródó történetében a megítélt tizenegyesek 83.13 százalékát váltjották gólra a csapatok, és bár az új szabállyal (miszerint az egyik lábnak a labda elrúgásának pillanatában a gólvonalon kell lennie) még inkább kiszolgáltatott helyzetbe kerültek a "vonal előtt állók", ugyanakkor ez a forduló mégsem ezt a tendenciát erősítette: Jamie Vardy, Kevin de Bruyne és Ademola Lookman is hibázott, utóbbi kettő esetében ráadásul ezáltal értékes pontoktól estek el a csapataik.

Vardy helyzete nem volt egyszerű, igazi ˝tizenegyesgyilkos˝ nézett "Farkasszemet". A Wolves portugál válogatott kapusa, Rui Patrício ugyanis félelmetes hatékonysággal dolgozik a vonal előtt - negyven százalékban hárítja a büntetőket a Premier League-ben és többek közt Paul Pogba és Raheem Sterling is hibázott már miatta tizenegy méterről. 

Videónkban mutatjuk a részleteket.


2020. november 15. 9:48

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS