PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Óriási változás a Premier League-ben – záporoznak a büntetők

˝Ez mindig egy személyes tragédia, amiből nehéz felállni.˝

Bár még csak nyolc forduló ment le a Premier League-ben összesen már 41 büntetőt végezhettek el a csapatok ebben a szezonban, ami lassan közel fele az előzőnek (92). Az abszolút rekord összesen 106, ami azt jelenti, hogy amennyiben ez ilyen ütemben megy tovább, simán megdől a csúcs. Ami az arányokat illeti: a PL 1992 óta íródó történetében a megítélt tizenegyesek 83.13 százalékát váltjották gólra a csapatok, közel négy százalékban a kaput sem találták el, vagy kapufát rúgtak és 13 százalékban a kapusok hárították a próbálkozást. Az új szabállyal (miszerint az egyik lábnak a labda elrúgásának pillanatában a gólvonalon kell lennie) még inkább kiszolgáltaott helyzetbe kerültek a "vonal előtt állók", ugyanakkor ez a forduló mégsem ezt a tendenciát erősítette: Jamie Vardy, Kevin de Bruyne és Ademola Lookman is hibázott, utóbbi kettő esetében ráadásul ezáltal értékes pontoktól estek el a csapataik. 

Mindössze hat együttes kapusai (West Ham United, Manchester United, Newcastle United, Liverpool, Aston Villa, Wolverhampton) tudtak hárítani, ebből hárman éppen ebben a fordulóban. 

A legtöbb büntetőt magasan a Leicesternek ítélték meg a játékvezetők, szám szerint nyolcat, ebből hetet gólra váltottak a Rókák. Őket holtversenyben a Liverpool és a Chelsea követi négy-négy tizenegyessel, majd csak ezután a tavalyi "büntetőbajnok" Manchester United (3), illetve a Fulham, a Newcastle, és a Sheffield. A Burnley, a Wolves, a WBA és a West Ham idén még egyszer sem "delegált" játékost a tizenegyespont elé. 

Műsorvezetőnk Baumstark Tibor szakértőinket kérdezte arról, hogy mennyire örülnek, ha büntetővel dől el egy-egy meccs. 


2020. november 13. 12:35

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS