PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

In medias res – Ezt nehéz lesz überelni, de a java még csak most jön

Egy percig sem panaszkodhatunk, ennél jobb kezdésre aligha számíthattunk.

Lassan két hete, hogy klubfoci nélkül vagyunk, és őszintén szólva már rendkívül hiányoljuk. Hogy miért? A Premier League minden tekintetben alaposan bekezdett az idén. A legutóbbi fordulóban 41 gól esett, máshol ez akár három fordulóra is elég lenne, az angol csapatoknak azonban egy kör is elég volt erre. Könnyű kiszámolni, ez 4,1-es meccsenkénti gólátlagot jelent. Tesszük hozzá ez már nem az első eset az idényben:

A nyitófordulóban ugyan még ismerkedtek egymással a felek, nyolc találkozón, 23 gólnak tapsolhattunk, ami in medias res majdnem hármas átlag. A másodikban aztán robbant a bomba - abszolút Premier League-rekordot jelentő 44-szer, a harmadikban 36-szor voltak eredményesek a csapatok.

A kéttel ezelőtti kör azonban mégsem erről marad emlékezetes, sokkal inkább Anglia két legsikeresebb csapatának a Liverpoolnak és a Manchester Unitednek a történelmi vereségéről (igaz a két összecsapáson összesen tizenhat gólt láthattunk). Előbbi hetet kapott a Villától, utóbbi hatot a Spurstől és akkor még nem beszéltünk a Leicester City meglepő hazai pályán elszenvedett 3-0-ás fiaskójáról vagy, hogy a Manchester City nem bírt a feljutó Leeds Uniteddel az Elland Roadon.

A válogatott szünet után mindig kérdés, hogy milyen formában és teljes létszámban térnek-e vissza a csapatok - a United védője Harry Maguire például a válogatottban is ott folytatta, ahol abbahagyta - mindenesetre izgalmak ezúttal is várhatóak, elég ha csak a Manchester City-Arsenalra vagy a liverpooli derbire gondolunk. 

Hétvégi élő közvetítéseinkről itt tudhatsz meg többet

A videóra kattintva mutatjuk a forduló összefoglalóját.


2020. október 15. 16:45

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS