PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

A magyarok évek óta ettől szenvednek, Angliában túlkínálat van belőle

Ennek ellenére a szigetországban is nagy problémát okoz a megoldása, csak máshogy.

Az előző nagy angol generáció válogatott színtéren nem sokra vitte. A jelenlegi gárdában azonban minden megvan a sikerhez. Miközben Raheem Sterling passzait Harry Kane rugdossa kapuba, az ajtón már ott dörömböl Bukayo Saka, Phil Foden, vagy Mason Greenwood. Az viszont egy kevésbé tárgyalt árnyalat, hogy a háromoroszlánosok csak úgy dúskálnak a kiválóbbnál kiválóbb jobbhátvédekben. Miközben a Premier League 152 angolja csupán a játékosok 43 százalékát teszi ki, a liga 20 klubjából tíz csapatnál is hazai jobbhátvéd a kezdő. Van közöttük szerelőmágus, cselezőkirály, és olyan, aki a pályán bárhova mozgatható, ráadásul hónapok óta téma, hogy vajon nem kéne-e előretolni Trent Alexander-Arnoldot a középpályára. 

Halkan azért hozzátesszük, hogy miközben a szigetországban ekkora a túlkínálat, Magyarországon évek óta hiányposztként tekint a szakma a jobbhátvéd pozícióra.

Műsorvezetőnk Baumstark Tibor, illetve  szakértőink Szeli Mátyás és Szekeres Adrián - ha nehezen is, de - eljátszottak egy olyan együttes gondolatával, amelyben csak angol jobbhátvéd szerepel. 

A videóra kattintva megtekintheted a beszélgetést.

Britannia minden pénteken 18.30-kor a Spíler1 TV-n.


2020. október 7. 15:15

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS