PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Az európai kupaporondra vinné együttesét az olasz sztármenedzser

Carlo Ancelotti, az Everton labdarúgócsapatának olasz menedzsere szerint csapata a 2020–2021-es idényben megcélozza az európai kuparészvételt érő helyeket.

A 61 éves szakember csütörtökön, a hétvégi bajnoki nyitányt megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: miután jól sikerültek a nyári igazolásaik, és megszerezték mind a három játékost, akire leginkább vágytak, reális esélyük van tervük megvalósítására.

˝Szeretnénk harcban lenni a Premier League legjobb helyezéseiért, amelyek európai kuparészvételt jelentenek a következő idényre. A célunk teljesen világos. Megvan a vágyunk, a szükséges ambíciónk, és azt hiszem, képesek vagyunk ezt megvalósítani˝ – nyilatkozta az edző.

Az Everton az átigazolási időszakban megszerezte a kolumbiai James Rodríguezt a Real Madridtól, a brazil Allant a Napolitól és a francia Abdoulaye Doucourét a Watfordtól. Ancelotti hozzátette: szurkolóik izgatottak az új futballisták érkezése miatt, és olyan csapatban reménykednek, amely versenyképes a PL meghatározó alakulataival.

˝Azt hiszem, ennek a kívánságuknak eleget tudunk tenni, de legalábbis mindent megteszünk érte˝ – bizakodott az olasz tréner. Hozzátette: miután klubjuk egyben üzleti vállalkozás is, amelyben minden szinten nagyon sok profi szemléletű szakember tevékenykedik, a hosszú távú sikerességüket trófeák megnyerése jelentené.

˝Ez persze nem történik meg egyik napról a másikra, de látom azokat a pozitív jeleket, amelyekkel képesek vagyunk előrelépni. Több mint lehetőségnek érzem, hogy trófeákat nyerjünk˝ – mondta.

Az Everton a 12. helyen végzett az előző bajnoki idényben, az új PL-szezon első fordulójának vasárnapi játéknapján pedig a Tottenham Hotspur vendége lesz. Az angol bajnokságból az első négy helyezett a Bajnokok Ligájában, az ötödik és a hatodik pedig az Európa-ligában indulhat.

Forrás: MTI


2020. szeptember 11. 10:08

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS