PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Nem veti el a szurkolók visszatérésének lehetőségét a brit miniszterelnök

A brit kormány bejelentette, hogy felülvizsgálja a sporteseményekkel kapcsolatos nézőszámokat, így kétségessé váltak a labdarúgó Premier League tervei.

Boris Johnson brit miniszterelnök szerdán kiemelte, a szeptemberi sporteseményeken maximum ezer néző lehet, ezt a létszámot a hónap során folyamatosan vizsgálniuk kell, miként azzal párhuzamosan a jövőre vonatkozóan azt is, hogy október elsejétől visszaengedhetik-e a stadionokba a közönséget.

˝Ez nem azt jelenti, hogy teljesen elvetjük a lehetőséget a visszatérésre˝ – közölte a kormányfő.

Oliver Dowden kulturális miniszter közösségi oldalán kifejtette: Nagy-Britanniában a megnövekedett koronavírusos esetek száma miatt hamarosan bejelentik terveik módosítását, de „éjjel-nappal” folytatják a munkát annak érdekében, hogy a karácsonyi ünnepek idejére az emberek sokkal közelebb kerüljenek szokásos életükhöz.

A Premier League következő idénye szombaton rajtol, az előző szezon júniusi újrakezdéséhez hasonlóan nézők nélkül. Richard Masters, a PL vezérigazgatója kifejtette, a liga és a klubok is készen állnak tesztjelleggel nézőkkel megrendezni mérkőzéseket annak érdekében, hogy október elejétől legalább valamilyen korlátozott számú szurkolót beengedjenek a stadionokba. Hozzátette, a nézők nélküli találkozóknak jelentős pénzügyi vonzata van a PL-csapatok esetében, mert egy bajnoki összecsapás átlagosan 20 millió fontos (7.9 milliárd forintos) forgalmat generál a gazdaság számára.

Forrás: MTI

A fenti videóra kattintva az előző idény legszebb góljait tekintheted meg.


2020. szeptember 10. 13:51

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS