PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Változás a Premier League-ben, visszatér a régi szabály

Nem tartott sokáig az újítás.

A Premier League visszatér a korábbi, megszokott rendszerhez és a 2020/21-es szezon kezdetétől ismét csak három cserelehetősége lesz a csapatoknak a mérkőzéseken. Szinte az összes európai bajnokságban bevezették a koronavírus járvány miatt azt a szabályt, hogy ötször cserélhetnek az együttesek egy-egy összecsapáson a játékosok testi épségének megóvása érdekében.

A mostani szabályok szerint az együttesek kilenc labdarúgót nevezhetnek a kispadra és öt játékost cserélhetnek be összesen három különböző időpontban a mérkőzések folyamán. A PL-csapatok többsége az ellen szavazott, hogy maradjon a jelenlegi rendszer és a korábbi három cserelehetőséget preferálták.

A nagycsapatokat nem zavarta volna, ha marad az öt cserelehetőség, de ezzel óriási előnyre tettek volna szert, amit a többi gárda nem akart engedni. A sokkal mélyebb és minőségibb keret mellett a több variációs lehetőség még jobban szétszakíthatta volna PL-mezőnyét.

Az új szezonban tehát már a korábban megszokott három-három cserelehetőség fog az együttesek rendelkezésére állni.

A videóra kattintva megnézheted a PL-szezon utolsó fordulójának összefoglalóját.


2020. augusztus 6. 16:11

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS