PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

Kútba öntött fontmilliók – Ingyen távozhat a United sztárja

Sőt, úgy tűnik, hogy a Manchester United még további súlyos összegeket fizet a játékosnak ˝kárpótlásként˝.

˝Abszolút katasztrófa volt˝ - mondta a Manchester United legendája, Gary Neville 2019 nyarán Alexis Sánchezról, miután a chilei az Internazionaléba ment kölcsönbe. A 31 éves támadót pedig megváltóként várták az Old Traffordra - egyébként teljesen érthetően - semmilyen jele nem volt egy ekkora összeomlásnak, az Arsenal legjobbja volt évekig, Manchesterben azonban valami mégis megtört: 560 ezer fontos heti fizetést kapott, cserébe viszont nem adott semmit. Másfél év alatt elvesztette piaci értékének felét (70 millió euróról 35 millióra zuhant) 45 tétmérkőzésen pedig mindössze 5 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Egy évvel ezelőtt augusztusban aztán kölcsönbe Milánóba került, a fizetésnek egy jelentős részét ráadásul továbbra is az angolok állták, és bár nem mondhatni, hogy jó idényen van túl, a koronavírus-járvány után mintha valamelyest felébredt volna, gólokat és gólpasszokat adott, végül 22 bajnokival, négy találattal és kilenc asszisztal zárta a szezont. Éppen ennek tudatában, némileg furcsán hat, hogy a Sky Sports értesülései szerint a United és az Internazionale megegyezett: Sánchez ingyen vált klubot, sőt a United valamennyit fizet, miután a 132-szeres válogatott játékos szerződéséből még két év vissza van. Bár a részletek egyelőre nem ismertek, halkan jegyezzük meg, hogy a fennmaradó két év bérének összege 55 millió fontot tesz ki. 

Sánchez eközben készen áll, hogy aláírja három éves szerződését, mely szerint évente 6,3 millió font üti a markát. Az üzletet a hírek szerint már ezen a héten szeretnék nyélbe ütni, így Sánchez akár pályára léphet az Európa Ligában, ha az olaszok továbbjutnak a Getafe ellen szerdán. 

Amennyiben ez megvalósul, úgy ismét üresen marad a Unitednél az ikonikus hetes mez, amelyet korábban olyan legendák hordtak, mint George Best, Bryan Robson, Eric Cantona, vagy David Beckham, és amely így jó eséllyel Jadon Sanchóé lehet a következő szezonban, már ha az angol rekordbajnok teljesíti a Borussia Dortmund követeléseit. A németek állítólag erre augusztus 15-ig adtak lehetőséget a kérőknek. 

Lesz még olyan Sánchez, mint akit az Arseanalban, vagy akár a Barcelonában láttunk? 

A videóra kattintva visszanézheted a támadó legszebb megmozdulásait. 


2020. augusztus 4. 15:44

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS