PREMIER LEAGUE   I   LA LIGA   I   Bajnokok Ligája   I   SEHA Liga   I   Spílerek   I   MŰSORÚJSÁG   I   NÉZD VISSZA!   I   Spíler Extra

˝Özil a világ legrosszabb játékosa, amikor nincs nála a labda˝
˝Özil a világ legrosszabb játékosa, amikor nincs nála a labda˝

Sok a kérdőjel a német játékmester jövőjével kapcsolatban.

Mesut Özil a szezon újraindulása óta nem lépett pályára, de jövője még mindig kérdéses. A 31 éves játékmesternek egy év van hátra a szerződéséből, de úgy tűnik Mikel Arteta vezetőedző nem számít rá a jövőben. 

A német játékos hátsérüléssel bajlódik, de az Arsenal legtöbbet kereső játékosa – 350 000 font hetente – a hírek szerint nem biztos, hogy sérült, csak a spanyol edző nem akarja játszatni őt. A legutóbbi fordulat az ügyben az volt, hogy amíg az Arsenal megnyerte az FA-kupát szombaton 2-1-re a Chelsea ellen a Wembley-ben Özil éppen Törökországban tartózkodott.

Az Ágyúsok edzője, Mikel Arteta a kupagyőzelem után kitért az összes játékosára, de a legfontosabbnak az aranyérem megszerzését tekintette.

˝Nincs itt Matteo Guendouzi és Mesut Özil sem, de ők is óriási szerepet játszottak ebben a győzelemben és az egész szezon alatt elért sikerekben is. Ők is részesei ennek a kupagyőzelemnek˝ - nyilatkozta az Arsenal történetének 14. FA-kupa győzelme után Arteta.

A korábbi Arsenal csatár, Paul Merson azonban már egyáltalán nincs megelégedve a londoniak legjobban kereső játékosával.

˝Özil a világ legrosszabb játékosa, amikor nincs nála a labda. Ebben az Arsenalban már nem tud játszani, ő már nem fogja gyökeresen megváltoztatni a játékát a harmincas éveiben és az Ágyúsok sem fognak taktikát változtatni csak miatta. Nem szokott hátramenni védekezni, nem támadja le az ellenfelet, de a csapatod a mai világban már nem tudja minden héten hetven százalékban birtokolni a labdát. A mérkőzések minden percében küzdő játékosokra van szükséged. Mindenki tudja Özilnek mi a stílusa, odaadod neki a labdát ő pedig bárkit megtalál bárhol a pályán, de ha nincs nálad a játékszer ő nem fogja azt visszaszerezni. Hogyan adhatsz valakinek ennyi pénzt, ha nincs hasznára a csapatodnak?˝ - tette fel a kérdést Merson.

A hírek szerint azonban nincs könnyű dolga az Arsenalnak, ha el akarja adni a német középpályást, hiszen nagyon sokat keres a londoniaknál a játékos és könnyen lehet, hogy nem akar majd lejjebb adni igényieből, ami miatt az Ágyúsok hasonló helyzetben találhatják magukat, mint a Real Madrid Gareth Bale-el kapcsolatban.


2020. augusztus 3. 15:34

Címkék: labdarúgás Premier League


Kapcsolódó anyagok

© 2020 TV2 Zrt.
Impresszum | Adatkezelési szabályzat | Felhasználói szabályzat | Kereskedelmi információk

Powered by Neoport Core CMS